E-Devlet üzerinden tapu nasıl sorgulanır? E-Devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr adresine girdiğinizde arama butonuna tapu yazdığınızda sayfa sizi tapu sorgulama ekranına yönlendiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor.
Tapu sorgulama işlemi, tapu dairelerine gidilerek yapılabileceği gibi tapuya gitmeden de online olarak da yapılabilir. Tapu bilgileri ise, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile internet üzerinden kolayca şekilde öğrenilebiliyor.
Dedenizin ismine göre Tapu ve Kadastro Bilgi Sisteminden (Takbis) her hangi bir tapu dairesine başvurarak Türkiye çapında arama yaptırabilirsiniz. Dedeniz adına halen kayıtlı (yani henüz kimseye devredilmemiş) bir yer varsa hemen bilgisayarda çıkacaktır.
Tapu kayıt örneği için tapu müdürlüklerine gitmenize gerek yok! Taşınmaza ait detaylı bilgilerin yer aldığı resmi işlemlerinizde kullanabileceğiniz tapu kayıt örneğini e-Devlet Kapısı üzerinden web tapu sistemine giriş yaparak alabilirsiniz.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Muris Adına Tapu Bilgileri Sorgulama hizmeti e-Devlet Kapısı'nda açıldı. Söz konusu hizmet ile vatandaşlarımız miras bırakan kişinin tapu bilgilerini listeleyebilecekler.
İlgili 44 soru bulundu
“NVİ Bilgilerimle Sorgula” bölümü seçildiğinde sadece bir üst soyunuz olan; anne ve babanızın ya da vefat etmiş eşiniz adına kayıtlı taşınmazları görebileceksiniz. NVİ Bilgileriniz ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Bilgilerinizdir.
T.C. kimlik numaranız ile girdiğiniz sistem üzerinde yer almayan gayrimenkuller için E-Devlet sayfanızda bulunan “Beyanda Bulunun” bölümünden ilgili Tapu Müdürlüğü'ne beyanda bulunabilirsiniz.
“Tapu sicilinin açıklığı” başlıklı yeni düzenlemeye (MK mad. 1020) göre durum aynen şöyledir: “Tapu sicili herkese açıktır.” “İlgisini inanılır kılan herkes, tapu kütüğündeki ilgili sayfanın ve belgelerin tapu memuru önünde kendisine gösterilmesini veya bunların örneklerinin veril- mesini isteyebilir.”
Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kayıtları, yeni yılın ilk yarısından itibaren tapu müdürlüklerine gitmeden "e-devlet" üzerinden alınabilecek.
Özetle tescil belgesi taşınmazın tapu tescilini gösteren resmi evraktır. Bu belge öğrencinin hayatta olan ebeveynleri tarafından alınır. Taşınmazlara ilişkin tapu sicil sorgulamaları, Tapu ve Kadastro Müdürlükleri ve Emniyet Müdürlüklerinden yapabilirsin. Aynı şekilde e-Devlet üzerinden de yapabilirsin.
Bu kayıtlar iki yıl süreyle saklanır.
1- Dedenizin ismine göre Tapu ve Kadastro Bilgi Sisteminden (Takbis) herhangi bir tapu dairesine başvurarak Türkiye çapında arama yaptırabilirsiniz. Dedeniz adına halen kayıtlı (yani henüz kimseye devredilmemiş) bir yer varsa hemen bilgisayarda çıkacaktır.
Terekenin tespiti davalarında görevli mahkeme Sulh Hukuk Mahkemeleridir. Yetkili mahkeme ise TMK m.589 uyarınca miras bırakanın son yerleşim yeri mahkemesidir. Terekenin tespiti davasını mirasçılardan herhangi birisi açabilir. Mirasçıların birlikte hareket etme mecburiyeti bu davada yoktur.
-Yakınınızdan miras kalıp kalmadığını öğrenmek için ilk olarak 'www.turkiye.gov.tr' internet sitesine girmeniz gerekiyor. -Sonra kullanıcı bölümünden kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak giriş yapın. -Ana sayfada bulunan arama butonuna 'veraset ilami sorgulama' yazmanız yeterli.
Parsel Sorgulama alanı üzerinden ulaşacağınız “https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/” adresinde yer alan ilgili alanları doldurduktan sonra talep ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Sorgulamayı taşınmazın bulunduğu il, ilçe, mahalle, ada ve parsel bilgilerini ya da doğrudan taşınmaz numarası ile yapabilirsiniz.
Son revizyonla, 46 işlem, tapu il müdürlüklerine gidilmeden e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Vatandaşlar, "https://webtapu.tkgm.gov.tr/" adresine e-devlet şifresiyle girerek burada tapu işlemlerini başlatıp belgelerini alabilecek.
Veraset ilamı sorgulama ile mirasçısı olabileceğiniz kişilerin miras durumunu öğrenmek mümkündür. Veraset ilamı aracılığı ile tapu dairesine gidilebilir ve kişinin üzerine kayıtlı olan taşınmazların listesi alınabilir. Yine Sulh Hukuk Mahkemesi aracılığı ile veraset ilamı çıkartılırken TAKBİS sorgusu talep edilebilir.
Tapu ve kadastro Genel Müdürlüğü, Mirasçısı Olunan Taşınmazların Öğrenilmesi Hakkında Bilgiler. Mirasçısı olduğunuz taşınmazların öğrenilebilmesi için öncelikli adresimiz webtapu.tkgm.gov.tr olacaktır.
“NVİ Bilgilerimle Sorgula” bölümü seçildiğinde sadece bir üst soyunuz olan; anne ve babanızın ya da vefat etmiş eşiniz adına kayıtlı taşınmazları görebileceksiniz. NVİ Bilgileriniz ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Bilgilerinizdir.
Ülkemizin en kıymetli tarihî ve kültürel mirası olan arşiv hazinelerinden önemli bir kıs- mı da Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşivi bünyesinde muhafaza edilmektedir.
Taşınmaz tapusunun kime ait olduğunu öğrenmek için internet üzerinden herhangi bir şekilde tapunun kime ait olduğu bilgilerine ulaşım sağlamanız maalesef imkansız. Bilgilere erişmek için tapunun fotokopisi ile tapunun bağlı bulunduğu tapu dairesine giderek sorgulama yapılıyor.
Tapu kütüğü, tapu siciline kayıtlı tüm gayrimenkullerin ve bu gayrimenkuller üzerindeki (mülkiyet, intifa, ipotek gibi) tüm ayni hakların yazıldığı sicildir. Tapu kütüğünde her gayrimenkul ayrı bir sayfaya kaydedilir.
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü"nü bulmalısınız. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sunduğu hizmetler arasından "Tapu Bilgileri Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.
İnternetten tapu sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Üstelik bu bilgiler isteyen herkes tarafından görüntülenebilmektedir.
Tapu işlemi için randevu saatinden 15 dakika önce dairede olup başvurunuzu yapmalısınız. Ardından size gelecek bilgi mesajı üzerinden tapu harçlarını yatırmalı ve randevu saatinde tekrar tapu dairesinde olmalısınız. İlgili tapu dairesinde yoğunluk yoksa tüm işlemler 1 gün içinde tamamlanacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri