Çünkü Allah'ın ilk yarattığı şeylerdendir su; O'nun Cemal ve Celal sıfatlarını temsil eder, yani O'nun sonsuz güzelliğinin ve sonsuz kudretinin simgesidir su. Ayrıca Hayy (diri) ismine işarette bulunur.
Su, hemen hemen bütün mitlerde ve inanç sisteminde saflığın, temizliğin, hayat vermenin, günahlardan arınmanın, yok ediciliğin simgelerindendir. Su, halk yaşamında, hikaye, masal, mitoloji vb. olumlu ve olumsuz taraflarıyla yer alır.
-renksiz, kokusuz, tatsız ve saydam bir sıvıdır. - içinde çözünmüş bulunan gazlardan ve tuzlardan ileri gelir. - renksiz, kalın tabakalar halindeyken mavimtrak renktedir. -genleşir, dolayısıyla suyun özgül ağırlığı azalır.
Doğada su katı, sıvı ve gaz hâllerinde görülür. Kimyasal formülü (H2O) 2 hidrojen ve 1 oksijen atomundan meydana gelir. H+ iyonu içeren bir madde ile (ör. asit) ve OH- iyonu içeren maddenin (ör: baz) verdiği nötralleşme tepkimesi ile oluşur.
Su, oksijen ve besin öğelerini hücrelere taşıyarak, hücrelerin fonksiyonlarını sağlıklı şekilde gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan katı maddelerin çözünmesini sağlamaktadır. Kasların dengesi ve eklemlerin kayganlığı su ile sağlanmaktadır. Vücutta oluşan ödemlerin atılmasında su önemli bir rol oynamaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
Hayatımızı idame ettirebilmemiz için en önemli besin kaynağımız olan su, dolaşım ve sindirim sistemlerinin çalışmasında temel unsur olduğu gibi, vücudumuzdan artık ve zehirli maddelerin atılmasında da mühim bir vazifeyi yerine getirir. Su hayattır. İnsan organizmasının önemli bir kısmı sudan meydana gelir.
Hidrolik güç ya da su gücü (Yunanca:hydro→su) düşen veya hızlı akan suyun enerjisinden elde edilen, faydalı bir amaç için kullanılabilecek güçtür.
Suyun en önemli özelliklerinden biri geniş bir sıcaklık aralığında sıvı halde bulunmasıdır.
Su enerji verir!
Vücuttan yüzde 2 ya da 3'lük bir sıvı kaybının, egzersiz performansını da önemli ölçüde azalttığı bilinmektedir. Akılda tutulması gereken bir başka noktaysa; kas, kemik ve organlarımızın da sudan oluştuğu. Susuzluk durumunda egzersiz yapmak, bu nedenle yaralanmalara yol açabilmektedir.
Su deyince, aklımıza genellikle içme suyu gelir.
Öz. İnsanlığın yaşam kaynağı olan su, insanoğlunun yarattığı tüm halk bilgisi ürünlerinde kendine yer bulmuş ve genel olarak kutsal kabul edilmiştir. Bu nedenle kutsal su, dünya masallarında kullanılan bir motif haline gelmiştir. Türk dünyasında su genellikle kutsal bir varlık olarak kabul edilir.
Suyun, kimyasal formülü H2O'dur. Bunun anlamı bir su molekülünün iki hidrojen ve bir oksijen atomundan oluştuğudur. İyonik olarak da, (H+) bir hidrojen iyonuna bağlanmış, (OH-) hidroksit iyonu; yani HOH şeklinde tanımlanabilir.
Çünkü bir su molekülü, 104,7 derecelik bir açıyla, mükemmel bir dörtgenden başka bir şey değildir. Bu geometridir ve geometri, molekülde var olduğundan, suyun cok belirli frekans örneği vardır. Bir su molekülü, çift kutupludur, aynı gezegenimiz Dünya'nın Kuzey ve Güney kutbu gibi.
1013 Hertz titreşim frekansına sahip olan bu su, hücrelerimizi idare eden titreşim enerjisi ile aynı biorezonansa sahiptir. Bu biofotonenerji hücrelerimizi harekete geçirir ve bizi çevrenin ağır olumsuz etkilerine karşı korur.
Hidroelektrik enerjisi akan sudan yararlanmak suretiyle elektrik enerjisinin üretilmesi anlamına gelir. Jeotermal enerji, biyokütle enerjisi, rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi gibi hidroelektrik enerjisi de yenilenebilir, sürdürülebilir bir enerji kaynağıdır.
Hücrelerin yaşamı ve sağlığı için gerekli biyokimyasal tepkilerin oluşmasında önemli bir rol üstlenir. Hücrelerin, dokuların organların ve sistemlerin çalışmasında hayati önem taşır. Metabolizma sonucu oluşan zararlı maddelerin taşınması ve atılmasında görev üstlenir. Vücut ısısının denetiminin ve dengesini sağlar.
Su, Organların Düzenli Çalışmasını Sağlar
Kalp-damar sistemi, solunum sistemi, sindirim sistemi, üreme sistemi, sinir sistemi ile böbrek, beyin ve karaciğerin düzgün çalışması, yeterli su tüketilmesine bağlıdır3. Ayrıca düzenli ve yeterli su içmek kabızlığa ve yüksek tansiyona da iyi gelir.
Canlı su: İçindeki hayatiyet unsurları zarar görmemiş, yoğunluğu az, şifa veren sudur.
Çünkü kanın %83'ü, kemiklerin %22'si, beynin ve kasların %75'i sudan oluşuyor. Ter, tükürük, idrar gibi vücut sıvılarının üretimi, atıkların atılması, suda eriyen besinlerin emilimi, eklemlerin ve gözün kayganlaşması, vücut ısının düzenlenmesi su ile mümkün oluyor.
Suyun damlacık oluşturması, bitkilerin köklerinden yapraklarına hareket edebilmesini sağlar. Su iyi bir çözücüdür. Bu özelliği ile başta bitkiler ve suda yaşayan canlıların ihtiyaç duyduğu besin, mineral ve tuzlar için yaşamsal önem taşır. Su, doğada katı, sıvı ve gaz halde bulunabilir.
Önce bir bardak su alıyoruz. Niyetinizi bir kağıda yazıyorsunuz. Sonra niyetimizi önce suya okuyor sonrada yazdığımız kağıdı bardağın üzerine kapatıyoruz. Sabah kalktığımızda Teşekkür ve şükürle bu suyu içiyoruz.
Su biyolojik bir çözücüdür bu nedenle vitamin ve minerallerin çözünmesini ve vücutta taşınmasını sağlar. 2. Hücrelerin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için ihtiyacı olan katı maddelerin çözülmesine yardımcı olur. 3. Metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlar.
Suyun hafızası teorisi, bir maddeyi suda erittiğinizde, daha sonra suyu ne kadar seyreltirseniz seyreltin, maddenin hafızasına sahip olduğunu belirtir. Yüzlerce, binlerce yıllık bilgileri bugüne ve geleceğe taşıyabilen, söylenen, yazılan ve düşünülen her enerjiden etkilenen bir hafızadan bahsediyoruz.
Kanın %83'ü, kemiklerin %22'si, beynin ve kasların %75'i sudur. Oranların da net olarak ortaya koyduğu üzere hiçbir insan susuz yaşayamaz; su, temel enerji kaynağıdır ve vücudun her hücresinde elektriksel ve manyetik enerji üreterek bize yaşam gücü sağlar.
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez. Suların duyguları yoktur. Suyun ne beyni ne organı ne de sinir sistemi vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri