Android Cihazınızın Dosya Yöneticisi bölümünden sertifikayı seçtiğinizde aşağıdaki yükleme ekranı gelecektir. * Sertifika Adı: MEB SERTIFIKASI * Şunun İçin Kullanılmış: VPN ve uygulamalar seçilmelidir. TAMAM seçilerek yüklenilir.
Bu kapsamda Android sertifika hatası düzeltmek için öncelikle cihazınızın tarih ve saat ayarlarını kontrol edin. Gerçek zaman ile eşleşme sağlamıyorsa tarayıcı çalışmayacaktır, saatin ve tarayıcının saatinin doğru saati gösterdiğinden emin olunuz. İnternet bağlantısı da SSL hatasına neden olabilir.
http://sertifika.meb.gov.tr adresinden MEB Sertifikası indirilmelidir. Tablete indirildiği sol üst kısımdan görülebilir. Tabletin ayarlar kısmına girin. Güvenlik sekmesine ve ardından 'Depolama biriminden yükle' ye tıklayın.
Sertifika hizmetleri sayfasına gidin: E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, "Sertifika Hizmetleri" sayfasını bulun ve tıklayın. Sertifika türünü seçin: Sertifika Hizmetleri sayfasında birkaç sertifika seçeneği bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olan sertifikayı seçin.
İlgili 27 soru bulundu
Geçerlilik: e-Devlet onaylı sertifikalar, dijital olarak imzalanan belgelerin yasal geçerliliğini sağlar. Bu sertifikalarla elektronik ortamda yapılan işlemler hukuki açıdan kabul edilir.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
İstediği alanda sertifika almak isteyen kişilerin mutlaka üniversite onaylı veya MEB onaylı sertifika alması gerekir. Çünkü bu sertifikalar resmi kurumlar tarafından onaylandığı için geçerli olur.
GMS Sertifikasyonu, Android cihazların Google Mobile Services (GMS) paketini kullanabilmesi için gereken bir sertifikasyon programıdır. Bu program, cihaz üreticilerinin Android cihazlarını GMS paketiyle donatmalarını sağlar.
Söz konusu sertifika için SSL/TLS güvenini açmak istiyorsanız Ayarlar > Genel > Hakkında > Sertifika Güven Ayarları'na gidin. "Kök sertifikalar için Tam Güven'i etkinleştir" bölümünde sertifika için güven ayarını etkinleştirin.
Android Sertifika Ne İşe Yarar? Sertifikalar, cihazınız ve bir ağ veya uygulama arasındaki trafiğin güvenli olmasını sağlamak amacıyla, bilgileri şifrelerler. Bu sayede, dışarıdan müdahale edilemez veya cihazınızın yetkisinin olduğu anlaşılır.
Sertifikamı nasıl kontrol edebilirim? Sertifikanızın üzerinde yer alan sertifika numarasını yazınız ve telefonunuzda bulunan herhangi bir QR kod okuyucuya sertifikanızın üzerindeki QR kodu okutarak sertifikanızın doğruluğunu kontrol edin. Sertifika aldığınız kurumdan anlık doğrulama sistemli sertifika talep ediniz.
İndirme işlemi http://sertifika.meb.gov.tr adresinden yapılabilir. Bu adreste cihaz türlerine göre yükleme rehberleri de bulunmaktadır. Önceki duyuru için tıklatınız. Sertifika indirmek için tıklatınız.
Okullarda internet erişimi bulunan tüm cihazlarda internet erişiminin güvenli bir şekilde sağlanabilmesi için http://sertifika.meb.gov.tr adresinde bulunan MEB sertifikasının internet erişimi sağlayan cihazlara kurulması gerekiyor. Kurulumla ilgili http://sertifika.meb.gov.tr adresinde kurulum rehberleri bulunuyor.
Mesleki eğitim sonrasında verilen sertifikalar bireylerin mesleki alanlarında yeterliliklerini gösterene bir belge niteliğindedir. Alacağınız mesleki eğitim sonrasında, yapılacak sınavdan geçerli notu alan bireyler, bu alanda mesleklerini gerçekleştirmelerine olanak sağlayacak olan sertifikayı almaya hak kazanacaktır.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Hızlı Doğrulama: e-Devlet üzerindeki sertifikalar, doğrulanabilirlik açısından önemli bir rol oynar. Bir kişi üniversite sertifikasını paylaştığında, doğrulama ihtiyacı olan kişiler veya kurumlar bu bilgilere e-Devlet üzerinden erişerek sertifikanın gerçekliğini doğrulayabilir.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
Adım #1: Buradaki bağlantı üzerinden e-Devlet internet sitesini açın. Adım #2: e-Devlet hesap bilgilerinizle giriş yapın. Adım #3: Arama çubuğuna 'sertifika sorgulama' yazın ve aratın. Adım #4: Milli Eğitim Bakanlığı / Özel Öğretim Kurumlarından Alınan Kurs Bitirme Belgesi Sorgulama seçeneğine tıklayın.
e-Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır. Açılan sayfadaki arama kutucuğuna “sertifika sorgulama” ifadesi yazılır. Altta çıkan seçeneklerden kişinin eğitim aldığı kuruma uygun olan seçilir. Açılan sayfada “barkodlu belge” butonuna basılarak sertifika görüntülenir.
Herhangi bir belge adına tıklayabilirsiniz. Sistem sizi Tek Pencere Portal Sistemine yönlendirecektir. Tek Pencere portal sisteminden Beyanname İşlemleri / Belge Yükle seçeneği tıklanır . *Kendinize ait beyanname numaranızı giriş yaparak belgelerinizi yükleyebilirsiniz.
Sertifika aldım fakat e-devlette görünmüyor, ne yapmalıyım? Sorusunu soran pke çok kişiye de rastlanabiliyor. Bu gibi bir durumda önce eğitim ve sertifika alınan kurumla irtibat kurmak gerekiyor.
Bu sertifikalar, birçok işlem için gereken kimlik doğrulama işlemlerinin yapılması için kullanılır ve kamu kurumları, bankalar, e-ticaret siteleri ve diğer birçok kuruluş tarafından kullanılır.
Üniversiteler tarafından onaylanmış sertifikalar, bireyin aldığı eğitimi temellendirmesinin yanı sıra birçok meslek kapısının da açılmasına olanak sağlar. Eğitim merkezlerinin sunduğu üniversite onaylı sertifikalar, meslek alanında geçerlilik ve güvenilirlik problemlerine maruz kalmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri