Ürünün bir tarafı sarı diğer tarafı ise metal renklidir. Metal renkli yönü vücudu soğutur. Sarı renkli yönü vücudu ısıtır.
Alüminyum yanık örtüsü, alüminyum folyodan yapılan bir örtüdür. Deprem, yangın, sel gibi afetlerin çoğunda kullanılan alüminyum yanık örtüsünün çeşitli kullanım amaçları vardır. Dağcılık gibi sporlarda da hipotermiden korunmak amacıyla kullanılan alüminyum yanık örtüsünün iki rengi bulunur.
-Metal renkli yönü vücudu soğutur. -Sarı renkli yönü vücudu ısıtır. Yani; soğukta gümüş tarafı sıcakta sarı tarafı vücuda sarılır. Soğuk bir dönemde olduğu için afet sarı tarafı üzerinde görünüyor yaralıların.
Yanık Örtüsü ve Yanık Battaniyesi, daha fazla doku hasarını engelleme ve iyileşme sürecine yardımcı olmak amacıyla yanığı hızlıca soğutur ve hastaya ağrısında hızlı ve sürekli azalma sunar.
Alüminyum madde kullanıldığı bilinen termal battaniye, arama kurtarma ekipleri tarafından kazazedeleri hipotermiden korumak amacıyla kullanılır.
İlgili 30 soru bulundu
Dış yüzeyindeki altın rengi kısım ısıyı hapsederek sıcak kalmanızı sağlar. Vücut ısısını muhafaza ederek, rüzgardan ve nemden korur. Hipotermi oluşumuna karşı savaşır. Dış yüzeydeki gümüş rengi kısım serin tutar: serinliği muhafaza eder (araba, çadır, vb.)
Alüminyum yanık örtüsü: Şoka giren yaralının vücut ısısını sabit tutmak ve su kaybetmesini engellemek için ilgili kişinin üstüne örtülen ilk yardım malzemesidir. Yanık yaralanmalarını dış etkenlerden korumaya da yardımcıdır.
Bölge bol tazyiksiz suyla, en az 15-20 dakika yumuşak bir şekilde yıkanmalıdır, Giysiler çıkarılmalıdır, Hasta/yaralı örtülmelidir, Tıbbi yardım istenmelidir (112).
Yanık yaraları belirli süre içinde günlük, gün aşırı veya 3 güne 1 pansuman yapılmak üzere kapatılır. Açık bırakılan yanık yaraları kurur ve bu da yaranın iyileşme sürecini yavaşlatır.
Deprem Sonrası İlk Kaç Saat Önemli? Uluslararası otoriteler tarafından kabul gören ilk 72 saat, birey olarak yardım almaksızın kendi başınıza hayatta kalmanız gereken süre olarak bildirilir. Yerel/ulusal/uluslararası kaynaklarca kabul edilen ilk 72 saat, afetzedeler için son derece önemlidir.
SARI İKAZ. Hava saldırısı ihtimali olduğunu işaret eden sarı ikaz, 3 dakika süreli düz siren sesi ile duyurulur.
İtilmekte olan bir levha ile bir diğer levha arasında sürtünme kuvveti aşıldığı zaman bir hareket oluşur. Bu hareket çok kısa bir zaman biriminde gerçekleşir ve şok niteliğindedir. Sonunda çok uzaklara kadar yayılabilen deprem (sarsıntı) dalgaları ortaya çıkar.
Banyo ve tuvalet küçük olduğu için güvenlidir ve orada kalınması daha doğru olur. Bulunduğunuz mahalleden uzaklaşmak şehir dışına çıkmak için arabanızı kullanmayınız. Çünkü bu tür çok sayıda araba olduğu için trafik sıkışıklığı olur.
Deprem sırasında sarsıntı durana kadar olduğunuz yerde kalın. Cam, pencere, dışarıya bakan duvar ve kapılardan, aydınlatma tesisatı veya armatürü gibi üzerinize düşecek her tür eşyadan uzak durun. Sarsıntı başladığında yataktaysanız orada kalın.
Depremzedeler ve enkaz altından çıkarılanlar için soğuk havayla birlikte oluşabilecek en büyük risklerden birinin vücut ısısının düşmesiyle görülen "hipotermi" olduğuna dikkati çeken Yüzbaşıoğlu, vücudun ısı ortalamasının normalde 36-37 santigrat derece olduğunu, uyku esnasında ise bunun 35,8 santigrat dereceye kadar ...
Yanık Yüzeyinin Belirlenmesi
Yanık yüzeyi adelosan çağında ve erişkinlerde dokuzlar kuralına göre belirlenir. Her iki kol ve baş %9, bacaklar ile ön ve arka gövde %18,Perine ve genital bölgesi de %1 olarak değerlendirilir. Çocuklarda 9'lar kuralı yanığı tam olarak yansıtmaz, bu oranlar yaşa göre değişim göstermektedir.
Küçük bir yanık yaşadığınızda yapmanız gereken ilk şey, yaklaşık 20 dakika boyunca yanık alanın üzerine serin su uygulamaktır. Daha sonra yanmış bölgeyi yumuşak sabun ve su ile yıkayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken şey suyun 0 dereceye yakınlıkta soğuk olmamasıdır. Serin su yeterlidir.
Dördüncü derece yanıklarda, tüm deri ile beraber altındaki kas dokusu da yanmaktadır. Bu tip yanıklar genellikle siyah renklidir ve çok ağır yanıklardır. Genellikle ölümcüldür.
Acil durum battaniyeleri, ilk yardım anında yaygın olarak kullanılır. Yangın, sel ve deprem gibi afetlerde ilk yardım ekiplerinin işini kolaylaştıran battaniyeler; afetzede ve kazazedelerin vücut ısısını dengede tutarak fizyolojik iyileşmenin gerçekleşmesini sağlar.
Derece Yanık tespit edilen vakalarda yanık oluşan bölge 15 ila 20 dakika arasında tazyiksiz çeşme suyu ile yıkanır. Oluşacak ödem nedeniyle saat, bilezik, yüzük gibi cisimler çıkartılır. Yanığa bağlı oluşan su kabarcıkları asla patlatılmaz. Yanık oluşan bölgeye merhem, ilaç veya herhangi bir karışım sürülmez.
Yılmaz, bu örtülerin amacınıda şöyle açıkladı: Hastanın vücut sıcaklığını sabit tutmak. Hissedilmeyen buharlaşmayı engelleyip vucudun sıvı kaybını engellemek. Özellikle yanıklarda ağrı kesici etkisi bile vardır.
Termal battaniye dış görünüş özelliği bakımından hafif ince çarşaf benzeri bir örtü malzemesidir. Son derece hafif olarak üretilen termal battaniyeler termal radyasyonu yansıtan bir yüzeyle kaplanmış dış teması karşı kullanıcıyı koruyan sıcak havada sıcaktan soğuk havada soğuktan koruma özelliğine sahiptir.
Vücut ısıyı otomatik dengeledikçe kan akışı normalleşir. Çünkü vücut hem soğuktan hem de şoktan kitlenmiş haldedir. Yavaş yavaş çözülmesi için sarı alüminyum folya gibi güçlü maddeyle sarılması gerekir. Ayrıca sarı alüminyum vücudun mikrop kapmasını önler.
İdari açıdan bakıldığında, Yanık Örtüsü ve Yanık Battaniyesi sargıları yanık tedavisi ve ağrının azaltılmasında etkin ve basit bir uygulamadır. Sargı yanığın üzerine yerleştirilir ve 4 saate kadar yerinde bırakılır. Yanığı irrite etmeye devam gereği olmadığı gibi, hiçbir kaçak da yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri