Priori Data şirketi verilerine göre TikTok'un dünyada en çok kullanıldığı ülke Hindistan. Uygulamanın yaklaşık 120 milyon kez indirildiği Hindistan'ı Amerika Birleşik Devletleri takip ediyor. 3'üncü sırada ise yaklaşık 30 milyon kez indirilme ile Türkiye yer alıyor.
1.Çin'de günlük 400 milyon aktif kullanıcı
TikTok'un Çin'deki versiyonu Douyin, uygulamanın en geniş kullanıcı tabanına sahip. Çin'deki hesapların yüzde 90'ından fazlası günlük aktif kullanıcı olarak konumlanıyor. TikTok'un Çin dışındaki kullanıcı tabanında ise 41 milyon günlük aktif kullanıcı yer alıyor.
TikTok, Eylül 2016'da Çin pazarında piyasaya sürülen Douyin'in uluslararası bir versiyonudur.
Yeni Zelanda, TikTok'un 17 Mart 2023 tarihinde tüm parlamento cihazlarında yasaklandığını duyurdu. Ülkenin milletvekilleri parlamento servisinden gelen e-posta yoluyla bilgilendirildi: "Servis, mevcut Yeni Zelanda parlamentosu ortamında risklerin kabul edilemez olduğuna karar vermiştir.
TikTok'un aylık 1 milyar aktif kullanıcısı var. Dünya çapında 4,8 milyar internet kullanıcısının %20,83'ü TikTok kullanıyor.
İlgili 45 soru bulundu
57,9 milyon kullanıcısı olan Youtube'u 55,7 milyon kullanıcıya sahip Instagram izliyor. Facebook 34,4 milyon, Tiktok 32,2 milyon, Twitter 20,4 milyon, Snapchat 16,6 milyon, Messenger 16,1 milyon, Linkedin ise 14 milyon kullanıcı sayısına sahip.
TÜRKİYE'DE 26.5 MİLYON KULLANICI
İnternet ve sosyal medya analiz kuruluşu "We Are Social"ın son verilerine göre dünya genelinde 1 milyar aylık aktif kullanıcı sayısını aşan TikTok'ta Türkiye'den 26.5 milyon kullanıcı bulunuyor. Bu sayı ile Türkiye dünyada en çok TikTok kullanıcısı olan 9. ülke konumunda.
Uzmanlar, bağımlılık haline gelen bu uygulamada küfür ve argo içeren söylemlerin yoğun şekilde kullanıldığını belirtti. Bunun yanında şiddet, cinsellik, rahatsız edici çıplaklık, uyuşturucu kullanımına özendirme, siber taciz ve cinsel istismar gibi durumlarda da TikTok uygulamasının teşvik edici bir rol üstleniyor.
ABD örneğinde bu yasak, TikTok ile Trump yönetimi arasındaki yasal bir anlaşmazlık nedeniyle durduruldu. Endonezya ve Bangladeş'te, uygulama pornografiyle ilgili endişeler nedeniyle yasaklandı.
2016 yılında ByteDance şirketi tarafından kurulan Tiktok uygulaması verilerin Çin hükümeti ile paylaşılabileceği endişesiyle ve bazı ülkelerde yerel girişimleri baskılayabileceği düşüncesiyle birçok ülkede yasaklandı. ABD uygulamayı yasaklayan ülkeler arasında ilk sırayı aldı.
TikTok, küresel pazarda büyük başarı elde eden Çin'e ait ilk uygulama.
Bütün bunlara karşın uygulamanın sahibi ByteDance şirketi, 2022 yılının en çok büyüyenlerinden olmayı başardı. Şirketin gelirleri geçtiğimiz sene yüzde 30'un üzerinde artış göstererek 2022 yılında 80 milyar doların üzerine çıktı. Bu da ezeli rakibi Tencent karşısında önemli bir güç kazandığını ortaya koydu.
TikTok'u Türkiye'ye tanıtan Ezgizem'dir. İnsanlar challengeların ne olduğunu bilmiyordu. Ezgi çeviriler yapıp insanlara bildiriyordu. Amerika'ya gitti, "Türkiye'yi keşfetmeniz lazım.
Loren Gray, TikTok'ta en çok takip edilen kişi olmuştur. Charli D'Amelio'nun 25 Mart 2020'de onu geçmesinden önce 41.3 milyon takipçisi vardı. Loren, TikTok'ta 40 milyon takipçiye ulaşan ilk hesaptı.
Cevabı; TikTok, interneti elbette yiyor:) Diyelim ki 60 saniyelik bir TikTok videosu izledin, bu demek oluyor ki ortalama olarak 30 MB internet kotandan gitti. Bu veriyi bir saate yaydığımızda, yine ortalama olarak 800 MB'a denk geliyor.
TikTok şirketinde en az 10,000 çalışan var.
Kısacası uygulama, milyonlarca kullanıcıdan toplanan verilerle ulusal güvenlik riski oluşturmakla suçlanıyor. Biraz daha açık konuşacak olursak temel neden, TikTok'un diğer uygulamalar gibi Silikon Vadili olmaması; yani verilerin Çin hükümetine iletilme ihtimali.
TikTok'un 2023'te kapatılabilmesi tamamen mümkün. Ancak, kullanıcı sayısı hala çok sağlıklı ve popülaritesini sürdürürken, TikTok muhtemelen 2023'te kapanmayacak. Ancak görebildiğimiz kadarıyla, uygulamanın kapatılacağına dair henüz resmi bir onay yok.
Azerbaycan, devlet güvenliğini gerekçe göstererek TikTok isimli video tabanlı sosyal medya platformunu yasakladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek için antiterör operasyonu başlattığını duyurmuştu.
TikTok, kullanıcılarına başkalarıyla iletişim kurma ve duygularını ifade etme olanağı sunan bir platform olduğundan dolayı günümüzde gösterdiği bu etkiyi uzun yıllar devam ettirecek gibi görünüyor. Ancak TikTok'un kullanıcılara sunduğu tek şey eğlence ve sosyalleşme alanlarıyla bitmiyor.
tiktok 28 temmuz 2023 de kapanacak|TikTok Search.
TikTok, SIM kart ve IP adresi gibi cihaz veya ağ bilgilerinizi temel alarak yaklaşık konum bilginizi elde eder.
İçerik üreticisi, bahşişin %100'ünü alır (ödeme sağlayıcımız Stripe, ücret uygulanabilir). TikTok, bahşiş tutarınızdan kesinti yapmayacaktır.
TikTok İçerik Üreticisi Fonu ile Para Kazanmak
TikTok İçerik Üreticisi Fonu, TikTok'da yüksek izlenme ve takipçi sayısına sahip içerik üreticilerinin kayıt olabileceği bir sistemdir. Bu içerik üreticileri, sahip oldukları takipçi ve izlenme sayısı baz alınarak, TikTok'un reklam gelirinden pay alma şansı elde ederler.
Yılda 880.000 TL geliri aşmayanlar vergi dairesinden alınacak bir “Sosyal Medya İçerik üreticiliği İstisna yazısı” ile banka hesabı açacaklar. Bu banka hesabına gelen her paradan %15 vergi kesintisi yapılacak. Eğer yıl içerisinde Tiktok gelirleri 880.000 TL'yi aşar ise aşan kısmı için yıllık beyanname vermek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri