Tosyalı Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Türkiye'nin lider demir-çelik şirketi Tosyalı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 1961 yılında Hatay'da doğdu. Babası Şerif Tosyalı'nın 1952 yılında 9 metrekare bir dükkânda başlattığı ticaret hayatına, 1967'de ilköğretim döneminde çıraklık olarak katıldı.
Fuat Tosyalı 1961 yılında Hatay'da doğdu. Babası Hacı Şerif Tosyalı'nın 1952 yılında 9 metrekare bir dükkanda başlattığı ticaret hayatına, 1967'de ilköğretim dönemi sırasında çırak olarak katıldı.
Çocukluk yıllarında babalarından mesleğin inceliklerini öğrenen, çekiç sesleriyle yoğrulan genç ve çalışkan kardeşler Fuat, Ayhan ve Fatih Tosyalı, babalarından bayrağı devralarak, Tosyalı Metal Ticaret'i kurduklarında yıl 1988'di. Ticarette babalarının izinden giden üç kardeş için 1993 yılı bir kırılma noktası oldu.
Nerede doğdu? Tosyalı Holding'in kurucusu ve başkanı şeklinde bilinen Fuat Tosyalı, 1961 senesinde Hatay'da doğmuştur. Fuat Tosyalı'nın babası ise Şerif Tosyalı'dır.
1961 yılı Hatay doğumlu olan Fuat Tosyalı, 1967 yılında ilköğretimle birlikte babasının yanında çıraklıkla meslek hayatına başladı.
İlgili 45 soru bulundu
Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, henüz 35 yaşında. Tosyalı Holding'in en önemli şirketlerinden biri olan Tosçelik'te, dijital dünyaya adapte olmasıyla, empati yeteneği yüksek, çevik yönüyle dikkat çeken Şerif Tosyalı, dünyayı saran pandemi etkisine rağmen, teknolojik dönüşümü başarıyla yönetiyor.
Suhat Korkmaz, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Yüksek İstişare Konseyi (TÇÜD) üyesidir. İleri derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Tarihçe. Holdingin temelleri 1952 yılında İskenderun'da Şerif Tosyalı tarafından soba boru ve kovası üreten küçük bir imalathane ile atıldı. İlerleyen yıllarda Şerif Tosyalı'nın çocuklarının ticarete atılmasıyla 1988 yılında ilk şirket Tosyalı Metal Ticaret kuruldu.
Tosyalı Holding, 2022'de ham çelik üretiminde 5 basamak atlayarak dünya sıralamasında 77'nciliğe yükseldi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Tosyalı Holding, 3 kıtada sayıları 40'a yaklaşan tesis ve yaklaşık 15 bin çalışanıyla tüm dünyada adından başarıyla söz ettirmeyi sürdürüyor.
Fatih Oktem - Genel Müdür - Tosyalı Demir Çelik A.Ş ÇSM ve Sac Satış Genel Müdürlüğü | LinkedIn.
1.0 milyon ton haddeleme kapasitesi ile yaklaşık 800 kişinin çalıştığı tesislerde teneke, galvanizli sac, boyalı sac, soğuk haddelenmiş sac ve asitli-yağlı rulo üretimi gerçekleştirilmektedir.
Fuat Tosyalı, “Afrika'nın doğusuna, İskenderun'daki tesislerimizde ürettiğimiz malları Süveyş kanalından geçirerek ulaştırabiliyoruz. Cezayir, Oran'daki tesislerimizle de hem Avrupa'ya hem de Cebelitarık'tan geçerek Afrika'nın batısına ulaşabiliyoruz.
1957 Antakya doğumlu. Tarsus Amerikan Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinden mezun.
Tosyalı Holding halka açık bir şirket olmadığından hisseleri borsada işlem görmemektedir. Bu sebeple Şirket hisseleri borsada alınıp satılamaz.
Buna göre en zenginler listesinde birinci sırada Adıyaman Besnili iş insanı SASA Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemlioğlu 5,3 milyar dolarlık servetiyle yer aldı. İkinci sırada Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker yer alırken, üçüncü sırada ise İbrahim Erdemoğlu'nun kardeşi Ali Erdemoğlu bulunuyor.
Türkiye'de liste başı olarak Erdemoğlu kardeşler birinci ve üçüncü sıraya yükseldi. Forbes'in küresel zengin listesine göre; Gaziantep merkezli SASA'nın iki patronundan biri olan İbrahim Erdemoğlu listenin Türkiye sıralamasında birinci, kardeşi Ali Erdemoğlu üçüncü sırada yer aldı.
Milyarderler ligine Koç ailesinin üç ferdi girdi
Bu yıl 28 milyarder içinde Koç soyadını taşıyan 3, Sabancı soyadını taşıyan 2 kişi bulunuyor. Sabancı ailesinin 13 ferdinin toplam serveti 10,3 milyar dolar iken, Koç ailesinin 8 üyesinin toplam serveti 7,1 milyar dolar.
Demir Çelik Üretim Tesisleri
İskenderun Tosyalı Demir Çelik Haddehane Tesisleri, 13 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 17.667 metrekare alan üzerine kurulmuştur. Yıllık üretim kapasitesi 550 bin ton/yıldır. standart ve özel boy üretimler yapılmaktadır.
Yüzyılın en büyük felaketleri arasında yerini alan koronavirüs salgınına rağmen faaliyetlerini hız kesmeden sürdüren Türkiye demir-çelik sektörü, 2020'de Avrupa'nın en büyük üreticisi konumunda yer almayı ve dünya sıralamasında 7. olmayı başardı.
Ülkemizde entegre demir çelik tesislerinde kullanılabilecek özellikteki demir cevheri rezervleri Sivas-Erzincan, Kayseri-Adana, Malatya, Kırşehir-Ankara ve Balıkesir bölgelerinde yer almaktadır.
“Türkiye, yılda 9 milyar dolar civarında demir çelik hurdası da dahil olmak üzere toplam 12 milyar dolar civarında hammadde ithal ediyor ise de bununla, iç piyasanın tükettiği 20 milyar dolarlık çeliği tedarik ediyor, ayrıca 17 milyar dolar civarında da ihracat yapıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri