Traktör araçlarının girmesi yasaktır. Bu işaret levhaları yüksek hızlı çok şeritli karayolları, ekspres yollar vb. yollarda tehlike ve uygunsuzluk meydana getirebilecekleri yol ve caddelere girişinin engellenmesi amacıyla kullanılır. Trafik levhaları, sürücü ve yayalara, uymaları gereken kuralları simgeler ile anlatır.
Traktör işareti : P-1 ve P-2 işaret levhaları ile birlikte, hangi araçlar için park yasağı olduğunu belirtmek amacıyla, (panel levha kullanılmamış ise tüm araçlar için yasak anlamı taşır) Bu levhada traktörler için park yasağı olduğunu göstermektedir.
Kamyon Giremez Levhası TT-10a: Ağır yüklü araçların, belirlenen bölgelere giremeyecek olduğunu belirtmek amacıyla kullanılır. Kamyonların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Kamyon sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir.
Taşıt Giremez Levhası Trafik Tabelası TT-19
Taşıt Giremez Trafik Levhası TT-19: Bisiklet, motorlu bisiklet ( mopet ) ve el arabaları dışında ki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Araç sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekmektedir.
Taşıt Giremez:Bisiklet, motorsiklet ve el arabaları haricindeki araçlar bu yola giremez. Taşıt Trafiğine Kapalı Yol: Her iki yönde de yolun taşıt trafiğine kapatılmış olduğunu bildirir.
İlgili 37 soru bulundu
Motosiklet Hariç Motorlu Taşıt Trafiğine Kapalı Yol Levhası TT-6: Yolun her iki yönde taşıt trafiğine kapatılmış olduğunu (motosiklet dışında) bildirir. Bu yola her iki taraftan motorlu taşıtların girmemesi gerekir. Yol yapım onarım ve bakım levhaları sarı zeminli levhalardır.
İlk bakışta hiçbir anlam ifade etmeyen, içi boş kırmızı bir ters üçgen olan ve aslında yol ver anlamına gelen levha ise belki de en farklı şekle sahip olan trafik levhası.
Motosiklet Giremez İşareti TT-7: Hazırlanan bu levhaları trafikteki bu riskleri azaltmak amacıyla hazırlanmıştır, Motosikletlerin levhanın bulunduğu yola girmemeleri gerektiğini belirtir. Motosikletlerin bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Motosiklet sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir.
Motorlu Taşıt Giremez Levhası TT-18: Bisikletliler ile hayvanlar tarafından çekilen araçlar hariç motosikletler ve motorlu bisikletler de dahil her türlü motorlu taşıtın girmesinin yasak olduğunu bildirir.
Dur işareti, genellikle trafik ışıkları olmayan bir kavşakta sürücülere hiçbir otomobilin gelmediğinden emin olmalarını ve devam etmeden önce durmalarını gerektiğini bildiren bir trafik işaretidir.
Hız sınırının değişiklik gösterdiği yollarda kullanılır. Eğer hız sınırı uzun bir yol boyunca geçerliyse 10 km'de bir levha tekrar edilir. Yandaki işaret azami hız sınırının 50 olduğunu bildirir.
Yolda, içinde beyaz bir yatay çizginin bulunduğu kırmızı bir yuvarlak levha gördüğünüzde bu işaretin anlamını bilseniz iyi olur. Zira bu levha, her türlü aracın girişine kapalı yol, anlamını taşır. Dolayısıyla bu yola girmek yasak demektir.
Yuvarlak boş levha, taşıtlar için trafiğe kapalı yol anlamına gelir. Yani yolun iki yönlü de trafiğe kapalı olduğunu bildirir.
Traktör, tarla, bahçe, bağlarda ve şehirlerin parklarında kullanılan tarım aletlerine (pulluk, orak makinesi, mibzer, pülverizatör, ekin biçme makinesi vb.) çekicilik yapan kendinden itimli motoru olan kara taşıtıdır.
Otomatik vites l harfi İngilizce “Low” kelimesini simgelemektedir. Bu da düşük ya da ağır devir anlamına gelmektedir. “L vites nedir?” sorusunun cevabı en basit haliyle birinci vites olarak verilebilir.
Dört Çeker Traktör Nedir? Ön aks üzerinde arka aks için kullanılan diferansiyel ünitesi ve kilit sistemi bulunan traktörler dört çeker olarak tanımlanabilir. Dört çeker traktörlerde bulunan 4 tekerlek, operatörün kontrolüne bağlı olarak aynı anda eşit tork değerinde çalışma özelliğine sahiptir.
yöndeki taşıt trafiğine kapalı olduğunu bildirir. Sadece. yaya trafiğine açık yolların girişlerinde kullanılır.
Taşıt Trafiğine Kapalı Yol İşareti Levhası TT-5: Yolun her iki yöndeki taşıt trafiğine kapalı olduğunu bildirir. Sadece yaya trafiğine açık yolların girişlerinde kullanılır.
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.
Bisiklet Giremez Trafik İşareti Levhası TT-8: Bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. Bisiklet girişinin diğer trafik tehlikelerine sebep olacağı veya motorlu taşıt trafiği açısından tehlikeler oluşturabileceği durumlarda kullanılır.
Mopet Giremez İşareti: Mopetlerin (Motorlu Bisiklet) bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Mopet sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir. Mopet Giremez Levhası: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. 1,5 mm Galvaniz Sac'dan üretilmiştir.
Azami Hız Sınırlaması Levhası 50 km TT-29: Azami hız sınırlaması demek kullandığınız aracın trafikte yapabileceği en fazla hızı göstermekte ve mümkün olduğu kadar belirlenen hızın üstüne çıkmamanızı gösteren levhalardır. Trafik levhaları, sürücü ve yayalara, uymaları gereken kuralları simgeler ile anlatır.
Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Sarı Işık : İkaz anlamında olup bu yerin yavaş ve dikkatli geçilmesini bildirir. (Yolver işaret levhası gibi). Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Kırmızı Işık : Dur işareti levhası anlamında olup gidilecek yolun açık olduğu görüldükten sonra yeniden hareket edilmesini bildirir.
Kontrolsüz Kavşak Levhası T-21: İleride genel geçiş önceliği kuralının yürürlükte olduğu, diğer bir ifadeyle sağdan gelmekte olan araçların ilk geçiş hakkına sahip olduğu ve hızın düşürülmesi gerektiği kontrolsüz bir kavşağa yaklaşıldığını bildirmek için kullanılır.
Azami Hız Sınırlaması Levhası 70 km TT-29: Azami hız sınırlaması demek kullandığınız aracın trafikte yapabileceği en fazla hızı göstermekte ve mümkün olduğu kadar belirlenen hızın üstüne çıkmamanızı gösteren levhalardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri