Trol ağlarının deniz dibine ve dolayısıyla deniz canlılarına verdiği zarardan dolayı 1380 sayılı kanunun bazı maddeleri değiştirilerek trol avcılığı Marmara Denizi'nde tamamen yasaklanmış, Türkiye'nin kıyı şeritlerinde ise ancak 3 milden sonra serbest bırakılmıştır.
MADDE 9 – (1) 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 24 üncü maddesinde belirtilen içsular, Marmara Denizi ile İstanbul ve Çanakkale Boğazlarında her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasaktır. her türlü trol ile avcılık yapılması yasaktır.
Ayrıca, tüplü dalış yaparken zıpkın kullanmanın kesinlikle yasak olduğunu ve hiçbir şekilde etik olmadığını unutmayın.
Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı Yasaktır.
Trol avcılığına açık Karadeniz'de 15 Nisan - 31 Ağustos tarihleri arasında trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasaklanmıştır. Bütün karasularımızda 15 Nisan - 31 Ağustos tarihleri arasında algarna ile deniz salyangozu avcılığı yasaktır.
İlgili 16 soru bulundu
“Denizlerde su ürünleri av yasağı 15 Nisan 2023 tarihinde başladı, yasak 31 Ağustos 2023 tarihinde sona erecektir.
Naylondan imal edilen tırıvırı, avlanmak amacı ile sulara atıldığında, yırtılarak ya da koparak su içerisinde kalabilir ve 200 yıl boyunca formunu koruyarak, çevre kirliliğine neden olur.
Tırıvırı (paraşüt), serpme ağ, uzatma ağ gibi av araçları kullanımı yasak olup 500 - 5000 TL arasında değişen idari yaptırım cezaları uygulanmaktadır.
1 Eylül 2021 tarihinden itibaren av araçlarının markalanması zorunlu hale getirilmiştir. Işıkla avcılık da beyaz ışık kullanımı yasaklanmıştır.
Madde 15- Eğitim amaçlı sportif gece dalışları eğitmenlerin kontrolünde ve önceden izin alınmak şartıyla yapılabilir.bunun dışında yapılacak gece dalışları yasaktır. Madde 16- Sportif amaçlı dalışlarda ticari amaçlarla su ürünleri avcılığı yasaktır.
Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin k-3 bendi gereğince 2022 yılı için 742 TL. İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır.
Liman içi operasyon sahalarında ve rıhtımlarda; araç dışında bekleme yapmak, araç yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak, balık tutmak yasaktır.
uluslararası sularda ise 26 Mayıs 2023- 30 Haziran 2023 tarihleri arasında (bu tarihler avcılığa dâhildir) uygulanacaktır. Av sezonunda gırgır ağları dışındaki av gereciyle orkinos avcılığı yasaktır.
Akivides avcılığında kullanılan eleklerde, elek göz açıklığı 24 mm.'den, kidonya istihsalinde kullanılan eleklerde, elek göz açıklığı 30 mm.'den, küçük olamaz. Bütün kara sularımızda, 15 Mayıs - 15 Eylül tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile istiridye ve tarak avcılığı yasaktır.
Kontrollerde, misina ve uzatma ağ kullanarak avlandığı tespit edilen 2 balıkçıya 1636 lira ceza verildi. Ruhsat tezkeresi olmadığı belirlenen bir kişiye de 1091 lira ceza kesildi.
Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.
Yukarda adı geçen malzemelerin ince misinadan imal edilmiş olması nedeniyle bir cisme takılınca kolayca kopabilmekte, kopan parçalar yıllarca suda kalıp, doğal yaşama karşı büyük tehdit oluşturmaktadır. Bu haliyle tam bir doğa katili olup, aynı zamanda Amatör Balık Avcılığı ruhunu da yok etmektedir.
Avlanmak 2020'ye kadar yasak
Özellikle tırıvırı ve hayalet olarak adlandırılan yasak av aracının satılması da bulundurulması da kesinlikle yasak. Bu yasağa uymayanlara bin 155 TL idari para cezası kesileceği gibi diğer av araçları için de ayrı ayrı cezai işlem yapılacak.
Tırıvırı balık ağı veya tırıvırı ağ, halk arasında katil tor veya paraşüt olarak da bilinen bir ağ türüdür. Üretici firmamız tarafından kaliteli bir şekilde sunulmaktadır. Sunulan bu ağlar, ince misinadan yapılmış olup olta ipi ucuna bağlanır ve çeşitli boyutlarda üretmektedir.
Pinter ve avlanma sepeti kullanılarak amatör balıkçılık yapılması yasaktır.
Tırıvırı Ağ Nedir? Tırıvırı balık ağı bir ucuna misina ya da naylon ip bağlı olarak diğer ucuna ağırlık konarak kullanılan ürünlerdir. Genellikle göl ve akarsularda balık avlamak için kullanılır. Çeşitli ölçüleri bulunan ve misina ağ parçalarından imal edilen ağlardır.
Alınan karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecektir. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de yapılabilecektir.
Av yasakları denizlerimizi ve balıklarımızı korumak adına alınan bir önlemdir. Denizlerde av yasağı, belirli tarihler arasında bazı balık türlerinin avlanmasının yasaklandığı bir uygulamadır. Bu yasak, balık türlerinin üremesi ve neslinin devamı için koruma amaçlı olarak getirilmiştir.
Gece Zıpkınlıa Balık Avına 4 bin 905 Lira Ceza – Zıpkın Avı Mevzuatı – Zıpkın Avı Türkiye Forum.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri