TROY kartlar çeşitli güvenlik katmanları ile korunmaktadır. TROY tarafından desteklenen çip teknolojisi ile diğer güvenlik unsurlarına ek olarak her işlemde farklı bir dinamik veri üretilerek işlem güvenliği artırılır. Bu sayede de kart kopyalanması olanaksız hale getirilir.
Neden TROY Banka Kartı Almalıyım? Temassız özelliği bulunan kartlar ile 750 TL ve altındaki alışveriş işlemleri şifre tuşlamaya gerek kalmadan hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Yurt içinde alışveriş, para çekme işlemleri kartınıza tanımlanan şifre ile güvenle yapılabilmektedir.
BKM, TROY faaliyetleri için 31 Mart 2016 tarihinde BDDK'den kartlı sistem kurmak üzere faaliyet izni almıştır. Visa (%48) ve Mastercard'ın (%36) ardından ABD'deki üçüncü büyük kredi kartı markası olan Discover Card(%16) ağı aracılığıyla 2017'den itibaren dünya genelinde kabul edilmeye başladı.
TROY, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş (“BKM”) tarafından kurulan ve işletilen bir kartlı ödeme sistemidir. BKM, TROY faaliyetleri için 31 Mart 2016 tarihinde BDDK'dan kartlı sistem kurmak üzere faaliyet izni almıştır.
Bugün dünyada 2.8 milyarı aşkın kredi kartı kullanılıyor. Türkiye'de ise 112 milyon kredi kartı, 184 milyon banka kartı bulunuyor. Bu kartlarla her yıl milyarlarca dolar değerinde alışveriş yapıyoruz. İşte bu yüzden, yerli ödeme sistemi Troy'a geçmenin tam zamanı.
İlgili 39 soru bulundu
Paracard Bonus Troy | Banka Kartı | Garanti BBVA.
Peki Troy kartın farkı ne? Troy kartın farkı ne sorusunun başlıca yanıtı 'yerli ve Milli' olması. Türk bankacılık ve finans sektörünün ortak çabaları ile meydana getirildi. Ayrıca global düzeydeki lider markalarla yarışır düzeyde güçlü bir teknolojik altyapıya sahip olduğu ifade ediliyor.
Troy Kart ile, diğer ödeme sistemlerinde olduğu gibi yurt içinde ATM'de işlem yapmak veya POS cihazlarından ödeme yapmak gibi günlük bankacılık işlemleri yapılabilir. Ortak ATM üzerinde de işlem yapmak mümkündür. Aynı zamanda sadece fiziki olarak değil, internet ve mobil alışverişlerde de kullanılabilir.
İstanbul. Edinilen bilgiye göre, bankalar, 2015 yılında Bankalararası Kart Merkezi (BKM) öncülüğünde bir araya gelerek yerel kart şeması TROY'u kurdu. Türkiye'nin Ödeme Yöntemi TROY, 2016 yılında faaliyete geçti.
"Bu firma, Visa ve Mastercard özellikli kredi kartları üzerinden her alışverişin yüzde 1,5'ini komisyon almak suretiyle siyonizme para akıtıyor. Dolayısıyla bu kartlarla yaptığımız her alışverişin yüzde 1,5'ini siyonizme ve oradaki işgali alkışlayanlara gönderiyoruz.
TROY kartlarınız ile Türkiye'deki tüm ATM ve POS'lardan işlem yapabilir, internet ve mobil alışverişlerinizde güvenle kartınızı kullanabilirsiniz.
Şirketin X üzerinden yaptığı duyuruda, teknolojisi Türkiye'de geliştirilen yerli kart TROY'un 2023'e ilişkin aylık işlem hacimleri paylaşıldı.
Dünya üzerinde tüm kıtalara yayılarak kültürlere ilham vermiş çok az destandan biridir Troya. Troya'yı ete kemiğe büründüren, düşü gerçeğe çeviren arkeolojik çalışmalar ise; bugün arkeoloji bilimi açısından çok önemli bir referans noktası olarak kabul edilmektedir.
TROY`un kaç kullanıcısı var? Geçen sene 12,8 milyon olan kullanıcı sayısı, 31 Ekim 2023 itibarıyla 2022`ye göre yüzde 46,9 artışla 18,8 milyona ulaştı.
Türkiye'nin ilk ve tek yerli ödeme sistemidir. Kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart hizmeti sunmaktadır. Troy'un açılımı "Türkiye'nin Ödeme Yöntemi"dir.
185 ülkede bulunan Discover ile yapılan işbirliği sayesinde yerli ödeme sistemi TROY kartlar yurtdışında da kullanılabilecek.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2020 yılında BKM'ye hakim ortak olarak hissedar olması sonrası TROY çalışmaları hızlandırıldı. Bu yıl devreye alınan yaygınlaştırma stratejisi ile TROY, hem kullanım hem de kart adedi olarak hızla büyüdü. TROY logolu yaklaşık 19 milyon kart bulunuyor.
T Troy kart; Visa, MasterCard gibi diğer ödeme sistemleriyle uyumlu olan ülkenin ilk yerli ödeme sistemidir. Bankalararası Kart Merkezi A.Ş (BKM) tarafından kurulmuştur. Troy kart ile yurt içi ve yurt dışında alışveriş yapmak mümkündür. Birçok banka Türkiye'nin ilk yerli ödeme sistemi Troy kartı sunuyor.
TROY, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. (BKM) tarafından kurulan ve işletilen bir kartlı ödeme sistemidir. BKM, Türkiye'deki 20'den fazla bankanın ortak kuruluşudur. İsrail ve onun destekçilerinin ürünlerini boykot eden vatandaşlar, Mastercard ve Visa kartlarını iptal ettirerek, yerli ödeme sistemi TROY'a geçiyor.
Yani TROY, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş (“BKM”) tarafından kurulan ve işletilen yerli bir kartlı ödeme sistemidir. Bu platform adını “Türkiye'nin Ödeme Yöntemi” ifadesinden aldı ve Türkiye: TR, Ödeme: O, Yöntemi: Y , harflerinden oluşan kısaltmayla “Troy” oldu.
Türkiye'deki tüm bankalar kredi kartlarını Troy kart ile değiştirebilmektedirler. Master Card ve Visa Card Siyonist Yahudi menşeilidir. Kart değişimi için müşteri hizmetlerini arayarak "Kartımı Visa veya MasterCard'tan Troy'a çevirmek istiyorum" demeniz yeterlidir.
Bonus Flexi Troy'da yıllık kart ücreti yok, Türkiye'nin en yaygın işyeri ağında bol taksit ve bol bonus var! Bonus Flexi Troy kredi kartı ile yıllık kart ücreti ödemeyin, kart aidatı olmayan kredi kartınızla Türkiye'nin en yaygın işyeri ağında bol taksit ve bol bonus fırsatlarından yararlanın!
Ekim 2023 itibarıyla TROY'un, banka ve elektronik para kuruluşu olarak 55 üyesi bulunuyor. TROY logolu kartlar yurt içinde tüm ATM, POS ve e-ticaret işlemlerinde kullanılabiliyor. Yurt dışında ise TROY ile uluslararası kart şemalarına ait logoların geçerli olduğu her yerde işlem gerçekleştirilebiliyor.
TROY, kartlı sistemler alanındaki en güncel teknolojileri destekliyor. TROY KART NEREDE KULLANILIR? Ekim 2023 itibarıyla TROY'un, banka ve elektronik para kuruluşu olarak 55 üyesi bulunurken TROY logolu kartlar yurt içinde tüm ATM, POS ve e-ticaret işlemlerinde kullanılabiliyor.
TROY mobil temassız ödeme teknolojisi sayesinde cep telefonu aracılığıyla temassız, hızlı ve güvenli ödeme imkânı sunulmaya başlandı. Bu teknoloji şu an için NFC uyumlu Android cihazlarda ve temassız özellikli POS cihazlarında geçerli durumda.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri