E-posta Ekleri: Truva atı virüsü, e-posta ekleri aracılığıyla yayılabilirler. Kötü niyetli kişiler, çeşitli tuzaklar kullanarak kullanıcıları e-posta eklerine tıklamaya teşvik ederler. E-posta eklerini açtıktan sonra, Truva atı bilgisayarınıza bulaşabilir.
Trojan Virüsü Nasıl Bulaşır ? Trojan virüsü genellikle hileli programlar aracılığı ile bilgisayar sisteminize girerler. Bir web sitesindeki cazip görünen bir fotoğraf ve/veya linke tıkladığınızda virüs bilgisayarınıza sızabilir. Özellikle yasa dışı bannerlar, içeriğinde, trojan virüsü barındırmaktadır.
Truva atı
Bu virüs türü aynı zamanda tarayıcıyı ele geçirerek akıllı telefonunuzun sizin yetkiniz olmadan yüksek ücretli metinler göndermesine de sebep olur. Ayrıca, uygulamaları devre dışı bırakır veya telefonunuzun tamamen kitlenmesine sebep olur.
Troya Savaşı'ndan esinlenilerek 2004 yılında çekilen Troy filminde kullanılan tahta atı Çanakkale ili merkezinde görebilirsiniz. Troya'yı ziyaret ettiğinizde karşılaşacağınız tahta at ile birlikte her ikisi de ziyaretçilerin hatıra fotoğraflarında mutlaka yer ediyor.
Bu virüs herhangi bir bilgisayar bulaştığında bilgisayarda anormal hareketler gözlemlenir. Özellikle yeni pencerelerin açılması veya fare ve klavyenin kullanım dışı hareket etmesi, bu virüslerin göstergesidir. Trojan virüsü tespit ederek manuel olarak kaldırılması mümkündür.
İlgili 41 soru bulundu
Bu virüsleri cihazınızdan temizlemek için en etkili yöntem, özel olarak tasarlanan programlardır. Bu programlar oldukça pratik ve basittir. Trojan virüsü temizleme işlemi için “Trojen Remover” programları kullanabilirsiniz. Bu programlar sisteminizdeki zararlı yazılımları ve dosyaları bularak temizler.
Bu sayede saldırgan Truva atı olarak adlandırılan bu tehlikeli yazılım türünü kullanarak kurbanın bilgisayarında yapmak istediği zararlı işlemleri gerçekleştirebilmektedir. Truva atı yazılımları, virüslerin aksine kendini çoğaltmak için dosyalara bulaşma ya da kopyalarını oluşturma gibi yöntemleri kullanmaz.
Truva atları şu anda en sık rastlanan zararlı yazılım kategorisidir. Arka kapılar açmak, etkilenen cihazın kontrolünü ele geçirmek, kullanıcı verilerini süzmek ve saldırgana göndermek, etkilenen sisteme diğer zararlı yazılımları indirmek ve çalıştırmak ve diğer birçok kötü amaç için kullanılırlar.
Truva atı, Odysseus'un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at maketidir. Savaş yaklaşık 10 yıldır sürmektedir. Askerler bıkkın ve yorgundur. Zekası sayesinde Athena tarafından da sevilen Odysseus'un aklına tahtadan bir at yapma fikri gelir.
Akhalılar ve Troyalılar arasında geçen bu uzun savaş artık askerleri yormuştur. Zekası ve cesaretiyle ünlü Akhalıların komutanı Odysseus'un aklına savaşın seyrini değiştirecek kurnazca bir fikir gelir. Bu fikir, tahtadan devasa bir atın yapılmasıdır. Ve tarihimize adını Truva atı olarak kazıyacaktır.
Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir. Android cep telefonu kullanıcıları virüs programlarına Google Play Store üzerinden erişebilir.
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
Trojan-DDoS
Bu programlar, hedeflenen bir web adresine Hizmet Reddi (DoS) saldırıları düzenler. Bilgisayarınızdan ve diğer birçok virüslü bilgisayardan birden çok istek göndererek gerçekleştirilen saldırı, hedef adrese aşırı yüklenilmesine yol açarak hizmet reddine neden olur. Bilgisayarınız bir nevi zombiye dönüşür.
Trojan Virüsü veya Truva Atı olarak bilinen kötü amaçlı yazılım çok uzun yıllardır bilgisayar sistemlerine sızıp, kullanıcılara zarar vermektedir. Trojan virüsü bilgisayarların arka planınca sinsice çalışıp kişisel verilerin çalınmasına neden olmaktadır.
Evet, bulaşabilir. Herkesin internete bağlı olduğu günümüz dünyasında virüsler ve diğer kötü amaçlı yazılımlara ek olarak bilgisayar korsanları, internetteki meraklı kişiler ve diğer güvenlik ve gizlilik riskleri gibi tehditlere karşı korunmak için iPhone'lar ve iPad'lerde de antivirüs kullanmak gerekiyor.
Arka kapılar, en tehlikeli kötü amaçlı yazılım türlerinden biridir. Bunlar siber suçluların kurbanın makinesini uzaktan yönetebilmesini sağlar. Meşru uzaktan yönetim yardımcı programlarının aksine arka kapılar, kullanıcının izni veya bilgisi olmaksızın fark ettirmeden kurulur, başlatılır ve çalıştırılır.
Önyükleme virüsleri hala var olsa da yeni çağ zararlı yazılımlarına nispeten çok nadirler. Yaygın olmamalarının diğer bir sebebi ise işletim sistemlerinin artık önyükleme sektörlerini koruma altına almasıdır. Polyboot.B ve AntiEXE önyükleme virüslerine örnektirler.
Truva Atı, Yunan ordusunun Truva kent surlarını aşarak içeriye girebilmesi için Odysseus tarafından yaptırılmıştır. “Truva atı nedir?” sorusunun en basit yanıtı ise tahtadan devasa bir at maketidir. Truva Savaşı doğu ile batı arasındaki ilk büyük savaş olarak kabul görür.
Kuzeni Truva'nın taarruza geçmesiyle savaşta ölmüştür. Kuzeni uğruna tekrar savaşa dâhil olan Akhilleus, Truva savaşının seyrini değiştirerek Truva prensi Hector'un canını almıştır. Sonrasında Odysseus tarafından sunulan Truva Atı stratejisi, savaşı neticelendiren olmuştur.
Girişte bir Truva atı karşılıyor sizi içine çıkış kapalıydı. Müzekart ile girilebilir.
Bilgisayara bulaşan virüs veya solucanlar herhangi bir dosyadan gelmiş olabilir. Dolayısıyla disk temizleme seçeneğinden geçici dosyaları silmek gerekir. Böylece bilgisayar etkinleştiği anda devreye girecek şekilde planlanan virüsler temizlenebilir.
Solucan; virüslerin bir alt sınıfıdır. Bir solucan genellikle kullanıcı eylemi olmaksızın yayılır ve kendisinin tam kopyalarını (olasılıkla değiştirilmiş) ağlardan ağlara dağıtır. Bir solucan, bellek veya ağ bant genişliği tüketebilir ve bilgisayarın çökmesine yol açabilir.
Bilgisayar solucanı, ana bilgisayarlara saldıran ve ağ aracılığıyla yayılan kötü amaçlı kod içeren bir programdır. Virüs ile solucan arasındaki temel fark, solucanların kendi kendilerine yayılabilmesidir. Bunlar, ana bilgisayar dosyalarına (veya önyükleme kesimlerine) bağlı değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri