Kemoterapi tümörün ilaçla tedavi edilmesi demektir. Cerrahi ve Radyoterapi (ışın tedavisi) ile birlikte tümör tedavisinin çok önemli bir parçasıdır. Kemoterapi ile tümör hücreleri öldürülür veya tümörün büyümesi durdurulmaya çalışılır. Bazen tek, bazen birkaç ilaç çeşitli yollarla verilerek uygulanır.
Kemoterapi, radyoterapi ve immunoterapi gibi mevcut tedaviler, apoptosis olarak bilinen bir yönteme dayanıyor. Bu yöntemde, kaspaz adı verilen proteinler aktive edilerek kanser hücreleri öldürülüyor.
İyi huylu tümörler bazen kendiliklerinden küçülüp kaybolabilirler veya büyümeleri durabilir. Ama solid tümörler kötü huylu tümörlerin ön basamağı da olabilirler. Kötü huylu (malign) solid tümörlerkanser sayılırlar.
Bu çalışmalarda, zencefilin akciğer, kalın bağırsak, malign melanom, meme, mide, karaciğer, pankreas, yumurtalık kanseri ile lösemi ve lenfoma hücrelerini öldürdüğü saptandı. Zerdeçal, baş-boyun, cilt, idrar olları ve torbası, kalın bağırsak, meme, mide, pankreas ve rahim ağzı kanserinde etkili.
Kanser hücrelerinin genellikle şekerle beslendiği bilinmektedir. Ancak Bilim adamları rafine edilerek, yani endüstriyel olarak üretilen meyve şekeriyle beslenen kanser hücrelerinin normal sofra şekeri tüketen kanser hücrelerine göre çok daha hızlı bölünüp yayılabildiğini keşfettiler.
İlgili 34 soru bulundu
Kanserojenlerin etkisini azaltan A vitamini
Karaciğer, süt yağı, yumurta sarısı gibi besinler, A vitamininin içeriğinde bulunan karotenoidler bakımından zengindir. Bu özellikleri ile kanserojen maddelerin etkisini azaltarak, kansere karşı koruyuculuk sağlar.
İşlenmiş et ürünleri, şarküteri ürünleri, aşırı tuz tüketimi, sigara, alkol alımı, sağlıklı pişirme yöntemlerinin dışında pişirme yöntemleri, yağ tüketiminin aşırıya kaçması, aşırı saflaştırılmış, işlem görmüş ürünlerin tüketimi, beyaz un ve bundan yapılmış unlu mamuller, şeker tüketilmemelidir.
Kanser hücreleri üzerinde etkisi olabilmektedir: Yapılan çalışmalara göre çayda bulunan polifenollerin kanser hücrelerindeki incelenmiştir. Bunun sonucunda siyah ve yeşil çay kanser hücrelerindeki büyümeyi düzenleyip, yeni hücre gelişmesinin düşürülmesine katkı sağladığı gözlemlenmiştir.
CEVİZ: Omega 3 yağ asitleri içerdiği için kanserden korur. Ayrıca kalp damar hastalıklarına da iyi gelir. Günde 1 avuç ceviz yiyin.
Genelde iyi tümörler yavaş bir gelişim gösterirler ve çok büyük bir alana da yayılmazlar. Bir kapsül ile çevrilmişlerdir ve bu nedenle de yanlarındaki dokulara zarar vermezler. Herhangi bir organa bulaşmayan iyi huylu tümörler bazı durumlarda tedaviye gerek olmadan kendi kendine küçülür ve yok olurlar.
Çocuklarda görülen iyi huylu kemik tümörü kendiliğinden kaybolabilir. Bu tümörler zamanla kendi kendine küçülerek yok olma özelliğine sahiptir. İyi huylu kemik tümörlerinde cerrahi yönteme başvurmak yerine düzenli kontrol ve takip çok daha önemlidir.
İyi huylu veya kötü huylu tümörler büyüdüğünde, kafatasınızın içindeki basıncın artmasına neden olur. Bu da beyin hasarına neden olmakla birlikte yaşamı tehdit de edebilir. İyi huylu beyin tümörlerinin tedavisi genellikle başarılıdır ve tamamen iyileşmesi mümkündür.
Kırmızı biber kanserle savaşta en büyük yardımcılarınızdan biridir. İçerisinde bulunan likopen kansere karşı oldukça etkilidir. Prostat, pankreas ve rahim kanseri bu kanser çeşitleri arasındadır. Kırmızı biber antioksidan açısından oldukça zengindir ve kalp rahatsızlığı riskini azaltır.
Tümörler nasıl besleniyor? İşte cevabı... “Kanser hücresi yaşamak için her canlı gibi azot (protein), şeker ve yağa ihtiyaç duymaktadır. Vücutta glikoz dışında ikinci önemli enerji kaynağı ise proteinlerin yapı taşlarından glutamindir.
Lösemi, lenfoma, gastrointestinal sistemi kanserleri, prostat kanseri, meme kanseri, over kanseri, baş-boyun kanseri, akciğer kanseri, melanom, nörolojik kanserleri önleyici özelliği bulunuyor.
Karvakrol kekikte bulunan bir bileşiktir. Kekik suyu olarak bitkiyi tükettiğinizde, bu konuda ciddi faydaları edinmiş olursunuz. Karvakrol, kansere yakalanma riskini azaltır ve kanser hücrelerinin vücudun diğer bölgelerine yayılmasını yavaşlatır. Kanser veya tümör gelişiminin önlenmesine yardımcı olabilir.
Kahve, kanser hastaları için bir tavsiye gıda diyebiliriz. Kahve sadece kalın bağırsak kanserinin seyrini yavaşlatmıyor. Mide ve pankreas kanserinin seyrini yüzde 13, karaciğer kanserinin ise yüzde 52 yavaşlatıyor. Kahveyi aynı zamanda karaciğer dostu olarak görüyoruz.
KEKİK / KEKİK YAĞI İçerdiği 'timol' ve 'karvakrol' gibi maddeler sayesinde kuvvetli mikrop öldürücü ve antioksidan etkiye sahiptir. Serbest oksijen radikallerinin sebep olduğu zararları engelleyerek, kansere karşı direnci artırır.
Timol esas olarak zahter kekik olarak da adlandırılan kekikten elde ediliyor. Timol, hastalıklara neden olan serbest radikalleri vücuttan atmak için bir antioksidan görevi gördüğü için kanser hücrelerinin aktivitesini ve büyümesini engelleyebiliyor.
Ne zerdeçalın ne de zerdeçalın meşhur biyolojik aktif komponenti olan kurkuminin, kanseri tedavi etme veya kanserden korumaya dair kullanılmasının bir kanıtı yoktur. Şimdiye kadar çok sayıda çalışma ile denenen kurkuminin bir kanser ilacına dönüşme şansı da bulunmamaktadır.
Küçük ama etkililer. Çilek, böğürtlen, ahududu, yaban mersini, dut, üzüm, kızılcık, kiraz ve vişne gibi üzümsü meyveler vücut hücrelerini serbest radikal hasarından koruyan bileşikleri içeriyorlar. Bu sayede de kanser öncüsü hücrelerin oluşumunu engelliyorlar.
Bazı kimyasal maddeler: Aflatoksinler, arsenik, asbest, benzen, berilyum, kadmiyum, kömür katranı, solunabilir silika, formaldehit, kömür sobası dumanı gibi pek çok kimyasal kanser riskini artırır. Kronik iltihap: Kronik iltihap DNA hasarını başlatabilir. Bu durum zamanla kanser gelişmesine neden olabilir.
Kanser hücreleri şekerle beslendiği için kanserli hastaların şeker tüketmemesi gerekir. Gerçekten de şeker kanser hücrelerini besler mi? HAYIR. Şekerin kanser oluşumuna direkt etki ettiği ya da var olan kanser hücrelerini beslediğine yönelik bir bilgi yoktur.
Haftada 2 kez bir avuç dolusu kuruyemiş tüketmenin de tüketmeyenlerle kıyaslandığı zaman belirgin şekilde pankreas kanserinden koruyu etkisi çalışmalarda gösterilmiştir (4).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri