Yeni nesil modemlerde yanması gereken 5 çeşit ışık mevcuttur. Bu ışıklar sırasıyla Güç, İnternet, DSL, Ethernet, WLAN 2.4G ve WLAN 5G' dir.
İnternete bağlanabilmeniz için Power ve WAN ışıklarının mutlaka yanıyor olması gerekmektedir.
Eğer modeminiz ve internet bağlantınız sorunsuz olarak çalışıyorsa bu ışıklar sabit bir şekilde yeşil veya beyaz olarak yanar. Işık kırmızı olarak yanıyor, yanıp sönüyor veya hiç yanmıyorsa bu bir sorun olduğunun göstergesidir.
Güç ışığı: Modemin açık olduğunu ve güç aldığını gösterir. DSL ışığı: ADSL veya VDSL hattı bağlantısı olduğunu ifade eder. Internet ışığı: Internet bağlantısı olduğuna dair bilgi verir. WiFi ışığı: Kablosuz bağlantının açık olduğunu gösterir.
DSL ışığının kesintisiz biçimde yanması modeminize internet bağlantısı olduğunu fakat veri transferi yapılamadığını ifade ediyor. Işığın yanıp sönmesi bağlantı ve veri transferiyle ilgili bir problem olmadığını işaret ediyor. DSL ışığının yanmaması da modemde internet olmadığı anlamına geliyor.
İlgili 19 soru bulundu
Power: Modeminizin güç ışığıdır. Sabit olarak yeşil yandığında modeminizin hazır olduğu anlamına gelir. eğer yanıp sönüyorsa modeminiz başlatılıyor demektir. Hiç yanmıyorsa modeminizde güç bağlantısı olmadığı anlamına gelir. İnternet: İnternet ışığınız sabit olarak yeşil yanıyorsa modem ISS'den IP almış demektir.
İnternet bağlantısı için gerekli verileri sağlayan bu cihazlarda yeşil renkte yanarak interneti sorunsuz aldığınızı gösteren bir ışık yer alır. Modem internet ışığı olarak adlandırılan bu yeşil ışık bazı durumlarda yanıp sönebilir bazen de tamamen kırmızı bir ışığa dönüşür.
LAN1, LAN2, LAN3, LAN4: Modem üzerinde birden fazla LAN ışığı bulunmaktadır. Bu ışık modem ile bir cihaz arasında Ethernet bağlantısının olduğunu gösterir. Eğer bu ışık yanıp sönüyor ise Ethernet ile cihaz arasında bir bağlantının kurulduğunu gösterir.
Modem resetledikten sonra eğer öncesinde internet ve modem şifresi gibi bilgilerinizi değiştirdiyseniz yalnızca bu bilgiler fabrika ayarlarına döner. Bu bilgiler modeminizin arka yüzünde yazan kullanıcı adı ve şifre bilgileridir.
Türkçe anlamıyla Wi-Fi Korumalı Kurulum anlamını taşıyan WPS, özel alanlarda kullanılan kablosuz modemler tarafından iletilen internet ağına tek tuşla kolayca girilmesine olanak tanır. Modemin üzerinde yer alan WPS butonu nedir sorusunun yanıtı ise korumalı kurulum için kullanılan buton olarak ifade edilir.
Modeminizin internet sinyalini algılamaması: Modeminiz yazılımsal veya donanımsal sebeplerle internet sinyalini algılamıyor olabilir. Böyle bir durumda, modem cihazınızı yeniden başlatmanız veya sıfırlamanız gerekebilir. Modeminizin güncellenmemesi: Bazı durumlarda modem cihazınızı güncellemeniz gerekebilir.
İnternet ışığınızın kırmızı yanması modeminizin internet servis sağlayıcınızdan IP adresi alamadığı anlamına gelir. Modeminizde WAN portu (Modemin arkasında mavi renkli port) varsa ve WAN portuna kablo takılıysa kabloyu çıkartıp LAN (Sarı renkli girişler) portlarından herhangi birisine takmanız gerekmektedir.
Modem kırmızı ışık uyarısı veriyor ise bu durum internete bağlanamıyorsunuz anlamına gelir. Yeşil yanması gereken ışığın kırmızı yanması, modeminizin internet sağlayıcı firmadan IP adresi alamaması olarak da ifade edilebilir. Gerekli IP bağlantısı sağlanamadığı için var olan interneti de kullanmanız mümkün olmaz.
Yeni nesil modemlerde yanması gereken 5 çeşit ışık mevcuttur. Bu ışıklar sırasıyla Güç, İnternet, DSL, Ethernet, WLAN 2.4G ve WLAN 5G' dir. Bu ışıkların bazıları sürekli yanıp söndüğü gibi bazıları da sürekli olarak sabittir. Güç ışığı yeşil yanıyorsa modem bir elektrik kaynağına bağlıdır.
DSL ışığı, modeminizin telefon hattı ile bağlantısını gösterir. DSL ışığı yanıyorsa modemimiz telefon hattından sinyal alıyor demektir. Ancak bu internete bağlı olduğumuz anlamına gelmez. İnternete bağlanmak için modeminizin aynı zamanda IP adresi, ağ geçidi ve DNS sunucusu gibi bilgileri de alması gerekir.
DSL ışığı, DLS kablosunun modeme modeme düzgün bir şekilde bağlı olup olmadığını gösterdiğinden internet bağlantısıyla ilişkilendiririz ancak DSL ışığı, yalnızca kablonun modem portuna düzgün takılıp takılmadığını gösterir.
Modeminizi resetlediğinizde fabrika ayarlarına döndürdüğünüz için bağlantınız sıfırlanır ve internet hızınız düzelebilir.
Modem kurulum işlemleri modem ara yüzünden yapılır. Ancak ilk kurulum için modeme LAN kablosu ile bağlantı sağlanması önerilir. Sıfırlama sonrasında modem 192.168.1.1 (Bazı modellerde farklılık gösterebilir) IP'sini alır. BU IP'ye giriş yapılmasıyla modem kurulum ekranına erişim sağlanacaktır.
Her şey sıfırlanır. Modem kullanıcı adı ve şifresini otomatik almaz ise sizin arayüzüne girip girmeniz gerekir.
Merhaba, LOS ışığı yalnızca fiber kesintisi olduğundan veya fiber kırılması olması durumunda yanmaktadır, PON ışığı sabit yanıyorsa hattınız sağlıklı çalışıyor demektedir, müşteri numaranız var ise kontrol edebiliriz.
Modem DSL ışığı turuncu yanması da benzer aksaklıklar oluşturur. Modem DSL ışığı neden turuncu yanar, çözümü nedir? İnternet bağlantısı DSL hattı üzerinden sağlanır. Bu doğrultuda DSL ışığı da modemlerde bulunan en önemli ışıklardandır.
Yerel alan ağı (LAN), fiziksel olarak birbirine yakın olan cihazları yönlendiriciler ve anahtarlar gibi bağlayıcıları kullanarak birbirine bağlar. Cihazların veri alışverişinde bulunmasına ve küçük ölçekte güvenli bir şekilde iletişim kurmasına olanak tanır.
Modem reset tuşu ile sıfırlama adımları 🔘
Modemin arkasında reset yazısı altında küçük bir delik göreceksiniz. Bu deliğe kürdan, iğne, kalem ucu vb. eşya yardımıyla bastırın ve 5 - 10 saniye basılı tutun. Modemin tüm ışıkları sönecek ve yeniden açılmaya başlayacak.
- DSL Işığı Yanmıyor
Işık yanmıyorsa, modem kontrol edilmeli. Modemin hat kablosu takılmamış veya çıkmış olabilir. Bu gibi bir durumda, modemin fazla ısınması veya alınan hizmet için uygun olmaması gibi durumlarla da karşılaşılabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri