Çarpıcı senaryolarıyla yaklaşık iki saat boyunca izleyiciyi farklı dünyalara sürükleyen ve kendi özgün müzikleri olan Türk dizilerinin en çok satıldığı ve izlendiği ülkeler arasında Şili, Meksika ve Arjantin göze çarpıyor.
Diziler, Türkçe konuşulan Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'ın yanı sıra Avrupa'da Arnavutluk, Polonya, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Macaristan ve Kosova'da reyting listelerinde üst sıralarda yer alıyor.
Türkiye dünya televizyon içeriği ihracatında ilk 5'te... Türk dizileri 150'yi aşkın ülkede talep görüyor, 700 milyondan fazla izleyiciye ulaşıyor.
Türk dizilerimiz Türkiye'de olduğu kadar yurtdışında da sevilerek takip ediliyor. Pek çok klasikleşmiş Türk dizisi, üzerinden yıllar geçse de Orta Doğu, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinde ilgiyle izlenmeye devam ediyor. Bu diziler 140'tan fazla ülkede 650 milyondan fazla seyirci ile buluşuyor.
Balkanlar'a, Güney Amerika'ya, Asya ve Avrupa'ya açılan Türk dizilerinin 2008'deki ihracat geliri 100 milyon dolarken, bu rakam 2020'de 500 milyon doları buldu. Artık Türkiye, ABD'den sonra dünyanın en büyük ikinci dizi ihracatçısı.
İlgili 15 soru bulundu
Mağazaları dolaşan 73 yaşındaki sanatçı, "Hem biraz dolaşalım hem de alışveriş yapalım istedik” dedi. Sema Ergenekon'un usta kaleminin Ali Bilgin rejisiyle buluştuğu Yargı'nın başarısı hatırlatılan Cezmi Baskın, "Çok güzel gidiyor. Tüm ülkelere satıldı neredeyse, 70 ülkeye satıldı projemiz” dedi.
29 Mart 1993 – 15 Ocak 1999 tarihleri arasında yayınlanan Ferhunde Hanımlar 1.780 bölümüyle Türkiye'nin en uzun soluklu yerli dizisidir.
Yalı Çapkını, İsveç ve Finlandiya'ya satılan ilk Türk dizisi oldu - 22.03.2023, Sputnik Türkiye.
İlk olarak 2020 yılının sonunda TVN Panama kanalında prime time'da yayınlanmaya başlayan dizi, daha sonra Meksika'da “Pecado Original” adıyla Imagen Televisión kanalında yayınlanmaya başlamıştı. Dizinin başarısı daha sonra Latina Peru ve Telefuturo Paraguay'a kadar ulaştı.
'Kardeşlerim', Rusya, Kazakistan, İspanya, Lübnan, Romanya ve Peru'nun da dahil olmasıyla birlikte lisanslandığı ülke sayısını 50'ye çıkarmış oldu.
'TÜRKİYE BİR NUMARA'
19 Ekim Perşembe gününe kadar devam edecek olan MIPCOM 2023'ün ilk oturumunda, Türkiye'nin, İngilizce konuşulan ülkeler hariç, dizi ihracatında birinci sırada, dünya genelinde ise ABD ve İngiltere'nin ardından üçüncü sırada olduğu açıklandı.
Tarih. Türkiye'de ilk diziler devlete ait olan TRT tarafından çekilmiştir Türkiye'nin ilk yerli dizisi 1974 yılında çekilen Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eseri olan Aşk-ı Memnu'dur Dizi, Türkiye'nin kamu yayın kuruluşu TRT'de yayınlandı.
Akli Film imzalı Büyük Selçuklu serisi ilk olarak Mena Bölgesi başta olmak üzere, Pakistan, İsrail, Bangladeş, Arnavutluk, Kazakistan, Afganistan, Bosna Hersek, Azerbaycan gibi 20'den fazla ülkede birden seyirci ile buluşuyor.
İspanya, Şili, Cezayir, Bahreyn, Çad, Cibuti, Mısır, Gazze, İran, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Libya, Moritanya, Fas, Umman, Filistin, Katar, Suudi Arabistan, Somali, Güney Sudan, Sudan, Suriye, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Batı Şeria, Yemen, Rusya, Romanya, İsrail, Özbekistan olmak üzere 30'dan fazla ülkede ...
Çarpıcı senaryolarıyla yaklaşık iki saat boyunca izleyiciyi farklı dünyalara sürükleyen ve kendi özgün müzikleri olan Türk dizilerinin en çok satıldığı ve izlendiği ülkeler arasında Şili, Meksika ve Arjantin göze çarpıyor.
Kurtlar Vadisi yurtdışında ülkemizdeki kadar büyük ilgi görmese de Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Özbekistan, Bulgaristan ve Kazakistan gibi ülkelerde yüksek izlenme oranları tutturdu.
Bölüm sayısı az olmasına rağmen dizi, kalitesi ile yurt dışından dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu sayede Son dizisi 30'dan fazla ülkeye satıldı.
Yıldız ve Asuman, Zehra'yı yalıdan kovuyor!
Yalı Çapkını'nda anlatılan hayat hikayesinin gerçekte kimin ve hangi ailenin hikayesi olduğu bilinmiyor. Ferit ve Seyran karakterlerinin de gerçekte kim olduğu bilgisi paylaşılmadı. Yalı Çapkını dizisi bir kitaptan değil, Gülseren Budayıcıoğlu'nun bir danışanının hikayesinden uyarlanıyor.
Yalı Çapkını, OGM Pictures imzalı, ilk bölümü 23 Eylül 2022 tarihinde yayınlanan, yönetmenliğini Burcu Alptekin ve Alptekin Bozkurt'un üstlendiği, senaryosunu Mehmet Barış Günger, Leyla Uslu Oter ve Ekin Akçay'ın kaleme aldığı dram ve romantik türdeki Türk televizyon dizisidir.
Dizi Arnavutluk (TV Klan), Macaristan (TV2), Litvanya (LNK), Özbekistan (Sevimli), Güney Afrika ve Namibya'ya (eTV) satıldı ve bu ülkelerle birlikte 40'ı aşkın ülkede yayınlanacak.
Film bazı sahneleri, Kocaeli, Samsun, Niğde, Bosna Hersek ve Ukrayna'da çekilmişti. Yönetmen Vedat İnce, Kütahya'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en uzun metrajlı filmi ''Şehr-i Girdap''ın toplam süresinin 2 saat 40 dakika olduğunu belirtti.
Love of Life (1951–1980) Amerika'nın CBS kanalında 1951'in Eylül ayından 1980'nin Şubat'ına kadar devam etmiş Love of Life pembe dizisi toplamda 7,316 bölüm sayısına sahip.
YAZAR NOTU: Değerli okurum, RTÜK kuralları gereğince diziler 20 dakikada bir reklama çıkmak zorunda. Bir dizinin maliyetini kurtarmak için de en az 4 kuşak reklam gerekiyor. Bu da 80-100 dakikaya tekabül ediyor. Diziler, maliyetlerini karşılayabilmek için sürelerini bu kadar uzun tutuyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri