Ancak alınan net karar ve devam eden uygulamaya göre Türkiye saat dilimi GMT+3'tür. Saat dilimi Türkiye ile aynı olan ülkeler Batı Rusya, Beyaz Rusya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar, Yemen, Sudan, Irak, Tanzanya, Etiyopya, Somali, Madagaskar, Kenya, Uganda ve Cibuti'dir.
Türkiye, GMT+3 saat diliminde yer alan diğer ülkelerle aynı saat dilimini paylaşmaktadır. Bu ülkeler arasında Irak, Etiyopya, Tanzanya, Madagaskar, Kuveyt, Batı Rusya, Yemen, Somali, Sudan, Cibuti, Beyaz Rusya, Suudi Arabistan, Kenya, Uganda ve Katar bulunmaktadır.
TÜRKİYE ARTIK GMT+3 / UTC+3 ZAMAN DİLİMİNDE
GMT yani Greenwich Mean Time, başlangıç meridyeni olarak Londra'nın güney doğusundaki Greenwich banliyösünden alır.
Türkiye Saati ya da kısaltmasıyla TSİ, Türkiye'de geçerli olan zamandır. Ülkede sabit olarak UTC+3 zamanı kullanılmaktadır. Geçmişte kullanılan yaz saati uygulamasına 8 Eylül 2016'da son verilmiş, kışın da yaz saati kullanılacak şekilde ülkenin resmî saati UTC+2'den UTC+3'e sabitlenmiştir.
Türkiye ile Japonya arasında 8500 km kadar mesafe bulunduğu gibi geniş bir saat farkı da vardır. Doğuda “Yükselen Güneşin Ülkesi” olan Japonya'da güneş ülkemizden 6 saat önce doğmaktadır. Yani Türkiye Japonya saat farkı 6 saattir.
İlgili 30 soru bulundu
Çin Türkiye'nin 5 saat ötesindedir.
UTC, GMT'ye eşdeğerdir.
Ancak 2016 yılında kış saati uygulamasının kaldırılmasıyla tüm yıl için üçüncü saat dilimi olan GMT+3 (Iğdır) Türkiye'nin ulusal saatidir.
Avrupa'nın neredeyse tamamı UTC+1 olarak bilinen zaman dilimini kullanmaktadır. Yunanistan, Bulgaristan, Finlandiya gibi Doğu Avrupa Ülkeleri ise UTC+2 zaman dilimini kullanmaktadır. Doğu Avrupa Ülkeleri, İzmit'ten geçen 30° doğu meridyenini esas almaktadırlar.
UTC±00.00, Eşgüdümlü Evrensel Zaman (UTC) hesaplamaları için referans noktası olan İngiltere, Greenwich'teki 0° başlangıç meridyeni üzerindeki zaman dilimi.
Fransa'da saat 22:00 2 Nisan Salı iken Türkiye'de 23:00 dür.
Suan'da saat 16:00 2 Nisan Salı iken Türkiye'de 00:00 3 Nisan 2024, Çarşamba dır.
Yerküre'nin farklı konumlarındaki zamanı ifade etmek için kullanılan “Eş Güdümlü Evrensel Zaman” ifadesinin İngilizce ve Fransızca karşılıklarının kısaltması olan UTC, Uluslararası Atomik Zamanı (TAI) esas alan bir kavramdır. GMT'de olduğu gibi Dünya 24 saat dilimine bölünür.
GMT+3 Türkiye ile aynı saate sahip.
İsviçre de saat denildiğinde akla ilk gelen ülkedir. Onu diğer saat üreticisi ülkelerden farklı kılan orijinal, yenilikçi ve kaliteli kol saatleri üretme konusundaki başarısıdır.
Türkiye Doğu Avrupa Saati'ndedir. Türkiye 30° doğu meridyeninin saatini kullanır. Bu nedenle Türkiye'de Eş Güdümlü Evrensel Zaman+2 (UTC+2) kullanılır, yani Türkiye saati UTC'den iki saat ileridedir.
Türkiye 26͒ ve 45͒ doğu meridyenleri arasında olduğu için GMT+2 ve GMT+3 saat dilimleri arasında bulunur.
Sonuç olarak Türkiye saati değişmeksizin GMT+3 olarak sabitlenmiştir. 08/09/2016 tarihli 29825 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 07/09/2016 tarihli 2016/9154 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesine göre Türkiye'de yaz saati kalıcı hale getirilmiştir. 2016 yılı sonu itibarıyla uygulama son bulmuştur.
Eşgüdümlü Evrensel Zaman ya da özgün kısaltmasıyla UTC, pek çok ülkede baz alınan medeni ve bilimsel zaman.
GMT, Britanya Adaları'nın standart zaman dilimidir. Adını Londra'nın güneydoğusundaki Greenwich banliyösünden alır. Burada bulunan rasathanenin üzerinde bulunduğu kabul edilen meridyen, baş meridyen (0°) kabul edilir.
Yerel Saat
(GMT+1) saat diliminde bulunan Almanya'nın yerel saati, Türkiye'den iki saat geridedir.
Amerika'da saat 17:00 26 Mart Salı iken Türkiye'de 19:00 dur. Amerika Türkiye'nin 2 saat gerisindedir.
Ayrıca Türkiye ile arasında 2 saat fark olan ülkeler Hollanda, Belçika, İtalya, İspanya, İngiltere, Danimarka, Finlandiya gibi ülkelerdir. Türkiye'nin İngiltere ile bu tarih itibarı ile arasında 3 saat bulunmaktadır.
Rusya Türkiye ile aynı saate sahip.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri