TÜRKİYE'DE 10 MİLYON KİŞİ İPHONE KULLANIYOR Bu veriler üzerinden Apple'ın yüzde 16.5'lik pazar payı dikkate alındığında ise Türkiye'de yaklaşık 10 milyon kullanıcının elinde iPhone olduğu ortaya çıkıyor.
iPhone'un Türkiye Pazarındaki Payı
Diğer bir deyişle Türkiye'de yaklaşık 9.5 milyon aktif iPhone kullanıcısı bulunuyor.
1. 2023 itibariyle, dünya çapında 1.5 milyardan fazla aktif iPhone kullanıcısı var. 2. Amerika Birleşik Devletleri'nde 124 milyondan fazla iPhone kullanıcısı var.
iPhone kullanıcı sayısı ne kadar? Yapılan açıklamaya göre 2020 yılında iPhone kullanıcı sayısı 1 milyar rakamını geride bıraktı. 2019 yılında bu rakam 900 milyon civarındaydı.
Donanımhaber'in aktardığı yayınlanan veriler ışığında en yüksek oranlar Danimarka ve Norveç'te ve bu ülkelerde iPhone kullanıcılarının oranı yüzde 60-70'leri buluyor.
İlgili 44 soru bulundu
Iphone markası, Amerika Birleşik Devletleri'ne ait olan bir markadır. Iphone Nerede Üretiliyor? Iphone markası, Çin içeresinde Foxconn tarafından üretilmektedir. Foxconn'un sadece Çin içerisinde bir fabrikaya sahip olmamasından dolayı Malezya, Güney Kore ve Çek Cumhuriyeti gibi çok sayıda alanda fabrikalara sahiptir.
Telefonun unlock olması gerekiyor. Yani bir operatör simi üzerinde çalışmaması gerekiyor. Alırken unlock istiyorum diye belirtirseniz ve öyle alırsanız sadece Türkiye'de vergisini ödeyerek (bu fiyatı da dahil edin aradaki farka) kullanabilirsiniz.
Tüm bunlar iPhone'ların kullanım ömrünü artırırken, bir süre vermek de mümkün. Horace Dediu isimli bir analiste göre, bir Apple telefonun kullanım ömrü yaklaşık 4.5 yıl.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) yayımladığı 2022 yılı üçüncü çeyrek elektronik haberleşme verileri raporuna göre Eylül 2022 sonu itibarı ile Türkiye'de mobil abone sayısı, 8.1 milyonu makineler arası iletişim (M2M) aboneleri olmak üzere yaklaşık 90.82 milyona yükseldi.
Apple'ın güncelleme desteğini uzun yıllar kesmemesi bir iPhone'u en az beş en fazla yedi yıl kullanabilmeye olanak tanıyor. Ama elbette teknoloji ilerliyor ve özellikle ekran ve kamera tarafında önceki modellere göre önemli bir yükseltme var. 2020 yılından beri iPhone 11 kullanıyorum ve neredeyse üçüncü yılına girecek.
Dünya mobil sisteminde tamamen yeni çağın başlangıcı gibi kabul ediliyor. Bu modelle Apple mobil pazara dahil olmuştur. Bu söylenti ve spekülasyonlardan bir yıl sonra 9 Ocak 2007 tarihinde iPhone'un ilk nesli oldu.
Apple Inc. ya da eski adıyla Apple Computer Inc., merkezi Cupertino'da bulunan; tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayar tasarlayan, geliştiren ve satan Amerikan çok uluslu şirket.
Öncelikle telefonunuzun ayarlarına girin. Ardından "Genel" seçeneğini seçin ve "Hakkında" kısmına dokunun. Gelen menüde, model numarası yer almaktadır. Model numarasının solundaki '/' işaretinden önceki kısmı "Ülke kodu" olarak adlandırılmaktadır.
Diğer bir deyişle kullanıcı bazında Türkiye'de yüzde 16.5'luk payı olan Apple, Türk tüketicilerinin cep telefonu için toplam ödediği tutardan yüzde 29'luk payı kaptı.
Pazarın diğer lider markası, tahmin etmek zor olmasa gerek, Apple. 770 bin adet üzerinde telefon satışı gerçekleştiren marka Türkiye'de % 33 Pazar payına sahip. Bütün dünyada iOS ve Android arasında bir rekabet söz konusu. Ülkemizde her iki markayı da çok fazla tercih eden kişi var.
2.32 MİLYAR ADET SATILDI
IDC tarafından yayınlanan satış rakamlarına göre 2007'de tanıtılan ilk iPhone'dan bu yana Apple'ın 2022 yılında çıkarttığı iPhone'lara kadar toplamda 2.32 milyar adet satıldı. Telefon sektöründe bu satış oranı oldukça yüksek zira bu kadar süre satış yapan bir marka yok.
ABD denince akla gelen ilk isim olan Apple ise, 3'üncü sırada yer alıyor, ancak burada da yalnız değil. Apple iPhone 11 Pro Max, Galaxy S20 ve Galaxy S10, 82 puan ile 3'üncü sırayı birlikte paylaşırken, 4'üncü sırada ise bir başka Samsung var ve o da 81 puanla Galayx S20+'tan başkası değil.
Belçika'dan Fransa'ya eleştiri
Fransız hükümeti, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, çok konuşulan o kararı da hayata geçirdi. Artık, yaşları 3 ile 15 arasında değişen öğrenciler, okul saatleri içerisinde, cep telefonlarını kapalı tutmak zorunda.
SONY, TOSHIBA, FUJITSU, PANASONIC.
Japonya'ya ait cep telefonu markaları ise Toshiba, Fujitsu, Sony ve Panasonic. Özellikle Toshiba'nın Japon'lara ait bir cep telefonu olduğu ülkemizdeki kullanıcılar tarafından biliniyor ancak Sony'nin Japonya'ya ait olduğunu söylediğimizde şaşkınlıklar yaşanıyor diyebiliriz.
Güncelleme konusunda da uzun yıllar sıkıntı yaşamadan kullanacağınız bir model olur iPhone 11. Örneğin iPhone 11 modeli bugüne kadar iOS 13 (geldiği işletim sistemi), 14, 15 ve 16 işletim sistemi güncellemelerini aldı. Yani ortalama olarak baktığımızda 17 ve 18'i de (yani 2 yıl daha) göreceğini söyleyebilirim.
iPhone 11, 2023 yılında hala alınabilir bir cihazdır, özellikle fiyat performansı ve kamera yetenekleri göz önüne alındığında. Ancak, daha yüksek ekran çözünürlüğüne veya son teknolojilere ihtiyaç duyan kullanıcılar için yeni nesil modellere yönelmek daha mantıklı olabilir.
Bir ay sonra yeni iPhone modelini tanıtmayı planlayan Apple, geçtiğimiz yıllarda yaptığı gibi bu yıl da eski modellerinin fiyatını düşürebilir. Bu yüzden yeni bir iPhone almak için en azından eylül ayını beklemeniz, ciddi bir tasarruf sağlayabilir.
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
Ancak BTK tarafından yurtdışından gelen telefonların kullanım hakkı her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanır. IMEI kaydı olmadığı için telefonu kapananlar yılbaşından itibaren Nisan ayına kadar telefonlarını kullanabilirler. Çift sim kart yuvası olan telefonlar için ise bu süre 120+120 gündür.
Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri