MÜHENDİSLİKLER: Bilişimle ilgili bölümleri hariç tutarsak, Kocaeli, Gebze, Tekirdağ, Sakarya, Bursa, Zonguldak, Karabük başta olmak üzere Gaziantep gibi küçük-orta boy üretim tesislerinin bulunduğu şehirler değerlendirilebilir. > İŞLETME VE İKTİSAT: Bu bölümlere dünyada tüm şirketlerde ihtiyaç var.
Cevap:Meslek Lisesi mezunları Mühendislik Fakülteleri veya Teknoloji Fakülteleri´nin mühendislik bölümlerinde lisans eğitimi alarak "Mühendis" olabilirler.
Lisans mezunlarının kazanç durumları incelendiğinde, aylık ortalama kazancı en yüksek olan beş bölüm; pilotaj, havacılık ve uzay mühendisliği, gemi makineleri işletme mühendisliği, matematik mühendisliği ve uçak mühendisliği oldu.
İlgili 26 soru bulundu
Türkiye'de en çok kazandıran mühendislik dalı petrol ve doğal gaz mühendisliği... Türkiye'nin en çok kullanılan kariyer platformu kariyer.net'e kullanıcılar tarafından girilen bilgilerden elde edilen ortalama aylık net maaş verilerine göre, Türkiye'de en çok kazandıran mühendislik dalı petrol ve doğal gaz mühendisliği.
Mühendislik mesleğinde en fazla işsiz grubunun ziraat mühendisleri olduğu bilinir.
“İşsiz kalmaz” denen o mühendislik dalı günümüzde bilgisayar mühendisliğidir.
Listenin üst kısımlarına bakacak olursak, Matematik Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi bölümler sayısal alanda en hızlı iş bulan bölümler olarak öne çıkıyor.
Yıllarca “mühendisliğin en zor dalı” olarak sıfatlandırılan Makine Mühendisliği, bu kulvardaki yerini yavaş yavaş diğer mühendislik dalları ile paylaşsa da halen en zor mühendislik dallarının başında yer almaya devam ediyor.
Yükseköğretim Kurulu bazı lisans programlarına yerleşmek için başarı sırası sınırı belirlemiştir. Buna göre, başarı sırası ilgili puan türünde, Hukuk Fakültesi'ne 125.000, Mimarlık Bölümü'ne 250.000, Mühendislik Fakültesi bölümlerine 300.000 veya daha iyi olan adaylar yerleşebilir.
Mühendislik, Türkiye'de en kazançlı meslek dallarından biri olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda prestijli bir meslek dalı olarak görülüyor. Mühendislik bölümlerinden mezun olan öğrenciler hem devlet kurumlarında hem özel kuruluşlarda birçok kariyer olanağını değerlendirebiliyor.
Kimya mühendisliği, günümüzde kariyer olanakları en geniş ve en iyi mühendislik bölümleri arasındadır. Kimya mühendisliği, genel olarak kimya bilimi ile fizik, matematik, ekonomi, biyoloji gibi bilimleri birleştirerek çevresel, endüstriyel ve teknolojik sorunlara çözümler üretmeye çalışır.
En Yüksek Mühendis Maaşları Hangi Ülkede? Aslında mühendis maaşları genel olarak ülkelerin zenginlikleri ile doğru orantılı şekilde dağılıyor. Bununla da paralel olarak dünyada mühendislerin en çok maaş aldığı ülkeler Norveç, İsveç, Finlandiya, İsviçre ve Kanada gibi ülkeler.
Anket verilerine göre 3 bin 276 mühendis bir işte çalışmakta, 1.557 mühendis ise çalışmamaktadır. Emekli olduğunu belirten 76 kişi bu rakamdan düşüldüğünde geriye kalan 1.481 mühendis "işsiz" olarak nitelenebilir. Dolayısıyla anket katılımcıları arasında işsizlik oranı yüzde 31.2`dir.
Haftalık çalışma süresi ara dinlenmeleri hariç en fazla 45 saattir. Kısmi süreli (part time) çalışma ise haftada ortalama 25 saattir. Bu saati aşan süreler fazla çalışma olarak adlandırılmaktadır.
Onu mühendislik, imalat ve inşaat (yüzde 78,4), eğitim (yüzde 78,1), bilişim ve iletişim teknolojileri (yüzde 76,2) ile doğa bilimleri, matematik ve istatistik (yüzde 71,8) izledi.
Mezun olunan bölümler bazında bakıldığında en yüksek işsizlik oranının sosyal hizmetlerle ilgili bölüm mezunlarında olduğu görülüyor. Bunu sanat, gazetecilik, iş sağlığı ve ulaştırma, mimarlık ve inşaat, bilişim ve iletişim teknolojileri alanları izliyor.
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle birlikte memurlara yapılan Temmuz zammı sonra Mühendis maaşı 21.295 liradan 33.122 liraya yükselmiş oldu.
Alman Mühendisin Yıllık Maaşını Gösterir 20.03.2023 Tarihli Site Görseli Aşağıdadır. Görüldüğü üzere Almanya'da çalışan mühendis yıllık 69.900 Euro ücret almaktadır. Temel ödemesi 64.900 euro ve ek ödemesi de 5000 eurodur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri