Onat Güner, 21 Mart 2021 tarihinde yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (2021-TUS 1. Dönem), Temel Tıp Bilimlerinde 81,45 puan ve Klinik Tıp Bilimlerde 80,77 puan ile TUS tarihinin en yüksek puanını alarak her iki puan dalında da birinci oldu.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi olan Kurtuluş Öz, bugüne kadar elde edilen en yüksek puanı aldı. DHA'da yer alan habere göre TUS birincisi olan Kurtuluş Öz, TUS'ta geçen yılki 79.41'lik rekoru kırarak 79.69 puan aldı.
TUS bölümleri içerisinde puanı en yüksek olanların sıralaması; Plastik Cerrahi, Cildiye, Göz Hastalıkları, Tıbbi Genetik ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon'dur.
Türkiye birincisi olan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Kurtuluş Öz, 79,6 puan alarak TUS'ta bugüne kadar alınmış en yüksek puanı aldı.
Tüm sınavlar için geçerli olan başarı şartı ise sınavda en az 50 puan almaktır.
İlgili 16 soru bulundu
Tus sınavı dünyanın zor sınavlarından birisi. Tam puan almayı bırak tam puana yaklaşan olmuyor hiç bir sınavda. Sınavda 8 bin kontenjanın içinde iyi bölüm, kötü bölüm, iyi şehir kötü şehir etmenleri var. Tusa ilk girişte kazanmak zaten çok çok zordur.
TUS'a tıp bölümünden mezun olanlar ve tıp fakültesi öğrencileri katılabilir.
TUS kapsamında branşlar arası zorluk dereceleri incelendiğinde, birinci dönemin güçlük düzeyi en yüksek (en zor) testi olarak Temel Tıp Bilimlerinden “anatomi”; Klinik Tıp Bilimlerinden ise “dahiliye” ve “pediatri” karşımıza çıkıyor.
Listenin birincisi, en yüksek puan olan 78,72 ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanını tercih etti. İstanbul ve Hacettepe Üniversitesi, 10'ar hekimin tercihi ile en çok tercih edilen kurum oldu.
Bu yıl TUS 1. Dönem birincisi olan Dr. Aktaş Eylül 2021 tarihinde de TUS üçüncüsü olup Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı'nı tercih etmişti, bu sene ise ilk tercihine Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı'nı yazdı.
TUS'a girerek seçmiş olduğu bölümü kazanan öğrenciler bölümün belirlediği eğitim yılı süresince eğitimlerine devam ederler ve bu eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra Uzman Doktor unvanını alırlar.
Çünkü eğer doktor adayları bu sınavı kazanamazsa hem alan seçimi yapamaz, hem de uzman doktor olamaz. TUS'u kazanmazsanız az önce dediğim gibi uzman doktor olamazsınız. Alan seçimi yapamazsınız ve alansız bir pretisyen doktor olarak ya bir hastanenin acil kısmında ya da bir köyün sağlık ocağında görev yaparsınız.
Mensa. Dünyanın en zor sınavları dendiğinde akla ilk gelenlerden biri Mensa. Katılım için herhangi bir yaş sınırı bulunmayan bu sınavı başarıyla tamamlayanlar dünyanın en eski ve en büyük IQ topluluklarından olan Mensa'nın bir parçası haline gelebiliyorlar.
NİSAN 2023 TUS BİRİNCİSİ DR. OĞUZHAN KESKİN SONUÇ BELGESİ! >
Doğru cevap sayısı her adayın Yabancı Dil Testinden almış olduğu puanı belirleyecektir. Yabancı Dil Sınavında kullanılan çoktan seçmeli testlerden 100 üzerinden 60.000 veya daha yüksek puan alanlar TUS-Bilim Sınavına girmeye hak kazanacaklardır.
Biyokimya -66,65. Psikiyatri – 65,70.
MART 2022 TUS BİRİNCİSİ DR. BERK KAAN AKTAŞ SONUÇ BELGESİ! >
Princeton Üniversitesi Akademik Çalışma gurubu tarafından yapılan araştırmaya göre 61 ülkede yapılan toplam 700'e aşkın sınav arasından Tıpta Uzmanlık Sınavı(TUS) Dünyanın en zor 2.sınavı seçildi. Araştırmacılar her sınava katılan 7 katılımcının çalışma düzenlerini ve sonuçta aldıkları başarı sıralamalarını inceledi.
Tıp fakültesi mezunları “Tıp Doktoru” ünvanını alırlar. Tıp doktorları sağlık hizmetlerinin çeşitli kademelerinde tanı ve tedavi hizmetleri, sağlık danışmanlığı, sağlık eğitimi, sağlık araştırmaları ve yöneticilik alanlarında çalışabilirler.
Tıpta Uzmanlık eğitim süresi eğitim programına göre üç ile beş yıl arasında değişmektedir. Tıpta uzmanlık eğitimi tıp dışı meslek mensupları için de mümkündür.
TUS'a bir yılda iki kez girilebilir, toplamda ise kaç kez girilebileceği ile ilgili bir sınırlama bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri