Google Akademik Google Akademik aracılığıyla birçok makaleyi ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Google Akademik'in başlıca özellikleri şu şekildedir: Bilimsel literatürün neredeyse tamamınabuplatfrom üzerinden tek tıkla erişim sağlayabilir ve arama yapabilirsiniz.
Bununla birlikte, araştırmacılar, Google Scholar gibi genel arama motorları veya ResearchGate gibi akademik sosyal medya platformları aracılığıyla da bilimsel makalelere ulaşabilirler. Google Scholar, geniş bir konu yelpazesi üzerindeki makaleleri tarayarak kullanıcılara erişim sağlar.
Araştırma makalelerini tespit etmek için Google Scholar, Science Direct ve Pubmed (yaşam bilimlerine özel), IEEE (Elektronik, Elektrik Mühendisliği, bilgisayar bilimleri) ve Tarım için Agricola gibi akademik arama motorlarında bile arama yapabilirsiniz.
Google Scholar (Akademik)
Kasım 2004 yılında Google tarafından hizmete alınan ve sadece akademik yayınlar ve ilgili konularda arama yapan arama motorudur. Konuların altındaki atıflar bölümünde makaleye atıfta bulunan diğer makalelerin sayısını ve o makalelerin listesini de verir.
İlgili 29 soru bulundu
Google Scholar bu hizmeti ücretsiz olarak sağlamaktadır.
Sayfanıza eklediğiniz makalenin başlığına tıklayarak ayrıntılı bilgisine erişebilir, 'PDF' butonuna tıklayarak makaleyi pdf formatında indirebilirsiniz. Makalenin sağ üst köşesinde yer alan bu simgeye tıklayarak makale bilgilerini düzenleyebilirsiniz.
alıntıları 5,000'den fazla biyomedikal dergiden sağlanmaktadır. alıntıya sahiptir. kapsadığı konular günceldir. PubMed'e internete erişimi olan herkes ücret ödemeden ulaşabilir.
Akademik Hassasiyetler Dergisi ücretlidir. Makalelerin hakemler tarafından değerlendirilmesi ve yayın sürecindeki iş ve işlemler nedeniyle alınan bu hizmet bedeli yazarlardan makalelerini dergiye gönderim aşamasında istenir. Hakemlere vermiş oldukları hizmet karşılığında ücret ödenir.
Makaleler, genellikle bilimsel dergilerde yayınlanır ve araştırmacılar tarafından yazılır. Makaleler, bilimsel konuların yanı sıra, sosyal, ekonomik ve politik konular gibi çeşitli alanlarda da yazılabilir. Makale okumak, bir kişinin bilgi sahibi olmasına yardımcı olur ve onun düşünme yeteneğini geliştirir.
DergiPark hizmetleri tamamen ücretsizdir.
Arama motorundan elibrary.medipol.edu.tr adresine giriniz. ''medipol.edu.tr'' uzantılı mail adresiniz ile üyelik oluşturduktan sonra giriş yapınız. anahtar kelimeyi yazar, tarih, editör, dil, başlık vb. gibi daraltıcılar ile filtreleyebilirsiniz.
Bunların başlıcaları şu şekildedir: Google Akademik, Core, Public Libary of Science (PLOS), ScienceOpen, Social Science Research Network (SSNR), Directory of Open Access (DOAJ), PubMed, E-Theses Online Service (EThOS), BioMed Central ve Bielefeld Academic Search Engine.
Eğer kaynakları Türkçe arıyorsan Yöktez, DergiPark gibi açık erişim ve Türkçe bilimsel kaynaklara, çoğunlukla araştırma makalelerine , derlemelere ulaşabilirsin. Bunun yanında Ankara Ünivesitesinin tüm kitap kolleksiyonu ve Ders eğitimleri için kullanılan ders notları da yayında.
Türkiye'de ise birçok dergi (daha çok uluslararası prestijli dizinlerde henüz yer almayanlar) makaleleri ücretsiz olarak yayımlamaktadır. Bununla birlikte 200 TL ile 3000 TL arasında makale yayın ücreti alan dergiler de bulunmaktadır.
Makale İşleme Ücretleri (APC), bir bilimsel makalenin yayınlanma sürecinde makalenin yazarından talep edilir. APC'ler açık erişim dergilerinde, kütüphane ve okuyucuların geleneksel olarak araştırma makalelerine erişmek için ödedikleri abonelik ücretleri yerine kullanılmaktadır.
Açık Erişim Yayıncılık. “Kendi kendine arşivleme (Yeşil yol): Yazar hakemli yayınının elektronik bir kopyasını kurumsal bir arşivde ya da konu arşivinde arşivler. Bundan sonra bu yayına herkes ücretsiz erişebilir.
Hayır araştırmacılar makaleleri için ücret almazlar. Hatta makalenin yayınlanıp yayımlanmıyacağına karar veren komite de yaptığı yorumlar ve ayırdığı zaman için herhangi bir ücret almaz. Bilimsel çalışmalar kurumlara bağlı yapılır ve araştırmacı olan kişi çalıştığı kurumdan (üniversite, araştırma enstitüsü vs.)
PubMed'de hem Türkçe, hem de diğer dillerde yayın yapan Türkiye kökenli dergiler bulunmaktadır. Dergi yayıncısı Türkiye'den olan ve Pubmed'de indekslenen dergilere (PubMed Türk dergileri) dair en güncel listeye Türkiye'den yayın yapan PubMed indeksli dergiler bağlantısından ulaşılabilir.
PubMed Central (PMC), biyomedikal ve yaşam bilimleri dergilerinde yayınlanan açık erişimli tam metin bilimsel makaleleri arşivleyen ücretsiz bir dijital depodur.
Aradığınız makalenin üzerine tıklayarak makaleye erişim sağlayabilirsiniz. Makaleyi ''Download PDF'' butonundan indirebilir veya ''export'' butonundan dışa aktarabilirsiniz.
1. http://scholar.google.com.tr/ internet adresi üzerinden Google Akademik ana sayfasına ulaşınız. 2. “Oturum açın” linkini kullanarak bir gmail hesabı ile veritabanına giriş yapınız. Eğer bir gmail hesabınız bulunmuyor ise “Hesap Oluştur” linkini kullanarak yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.
Lisans düzeyinde bir öğrencinin, ders kapsamında yapılan bir araştırması; gerekli yeterlilikleri sağlarsa çalışma akademik bir şekilde yayınlanabilir mi? Böyle bir durumda nasıl yol izlenmeli? Cevap: Evet yayınlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri