Sağlıkla alakalı fakültelerden mezuniyet ilk şartıyla, yüksekokul ya da 4 yıllık üniversite mezuniyeti. Bilgisayar işletmeni, veznedar, veri hazırlama memuru gibi bölümler için en az ortaöğretim mezunu olmak gibi kriterler söz konusudur. Bakanlık tarafından yapılan unvan değişimi sınavı, 3 senede bir gerçekleşmektedir.
Memurların görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları en geç 3 yılda bir yapılacak.
ÖSYM'den yapılan açıklamada; "2023 İl Özel İdareleri, Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Bunların Üyesi Olduğu Mahalli İdare Birlikleri Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı (2023-GYS) 8 Ekim 2023 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 17-24 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
PTT Genel Müdürlüğü'nün Kurum İçi Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarına ilişkin uzun süredir yürüttüğü hazırlık aşaması sonlanmış ve GÖREVDE YÜKSELME SINAVININ 17 ŞUBAT 2024 TARİHİNDE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVININ İSE 24 ŞUBAT 2024 TARİHİNDE AÇILMASINA KARAR VERİLMİŞTİR.
Sınav sonuçları, görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavından itibaren bir yıllık süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadrolar için yapılacak müteakip sınava kadar geçerlidir.
İlgili 33 soru bulundu
Sağlıkla alakalı fakültelerden mezuniyet ilk şartıyla, yüksekokul ya da 4 yıllık üniversite mezuniyeti. Bilgisayar işletmeni, veznedar, veri hazırlama memuru gibi bölümler için en az ortaöğretim mezunu olmak gibi kriterler söz konusudur. Bakanlık tarafından yapılan unvan değişimi sınavı, 3 senede bir gerçekleşmektedir.
1) En az orta öğretim mezunu olmak, 2) En az 3 yıllık (B) tipi sürücü belgesine sahip olmak, gerekir. MADDE 8 – (1) Unvan değişikliğine tabi kadrolara atanabilmek için unvan değişikliği sınavında başarılı olmak şarttır.
8 Ekim 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-GYS için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Unvan değişikliği sınavı kapsamındaki görevlere, sadece kurumun kendi personeli başvurabilir. Bu Yönetmelik kapsamındaki personelden doktora öğrenimini bitirmiş olanlar, unvan değişikliği sınavına katılmaksızın öğrenimle ihraz edilen görevlere atanabilirler.
Adaylar ancak bir unvanın unvan değişikliği sınavına veya görevde yükselme sınavına başvurabilirler. Bu başvuru sadece bir İl'e veya Bakanlığa yapılır. Birden fazla unvana veya birden fazla İl'e ya da il ile birlikte Bakanlığa yapılan başvurular geçersiz sayılır.
e-Fatura uygulamasına kayıtlı bir kullanıcı, unvanının değişmesi halinde, (15 gün içinde) unvan değişikliğine ait Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi ve durumu izah eden bir dilekçe ile Gelir İdaresi Başkanlığı'na posta yoluyla başvurması gerekmektedir.
Adayların unvan değişikliği sonuçları Anadolu Üniversitesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bildirildiği tarihten itibaren beş iş günü içerisinde duyurulacaktır. Sınavı başarmış sayılabilmek için yazılı sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak ve sözlü sınavdan en az 70 puan almak şarttır.
1) En az lise mezunu olmak. dört yıl zabıta memuru kadrosunda çalışmış olmak. belirtilen süre kadar hizmeti bulunmak. 4) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak.
Cevap : Resmi Gazetenin yayınlandığı tarihi itibari ile öğrenim durumu uygun olanlar ( ortaöğretim (lise), ön lisans ve Lisans mezunu) olanlar sınavsız unvan değişikliğine başvuru yapabilir.
c) Unvan değişikliğine tabi kadrolar arasındaki geçişler, ilgili kadro için düzenlenen unvan değişikliği sınavı sonucuna göre yapılır. d) Başkanlık aynı unvana veya bu unvanın bulunduğu aynı alt gruptaki diğer unvanlara veya daha alt unvanlara naklen atama yapabilir.
Görevde Yükselme Sınavında (memur unvanı hariç) 100 soru, Öğretmen, Sosyal Çalışmacı ve Memur unvanlarında 80 soru, diğer unvanlarda ise 50 sorudan oluşan çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan (A) ve (B) soru kitapçığı kullanılacaktır. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır.
MADDE 12 – (1) (Değişik:RG-31/3/2017-30024) Görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanacaklardan yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınır.
Adaylar, 08.10.2023 tarihinde tek oturumda kayıtlı oldukları sınav konularından unvan değişikliği sınavına gireceklerdir. Sınav, çoktan seçmeli test usulü ile yapılacaktır. Sınav süresi 60 dakika olup, sınavda toplam 40 soru sorulacaktır.
Ek Madde 4 – (Ek: 2/3/2009-2009/14799) Sözleşmeli personelin, unvan değişikliği suretiyle atamasının yapılacağı pozisyon için öngörülen ilk defa hizmete alınma prosedürüne riayet edilmesi kaydıyla, unvan değişikliği mümkündür.
(3) Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanlar da başvuruda bulunabilir. (4) Aday memurlar görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına başvuruda bulunamazlar.
Adaylara, görevde yükselme sınavında 110 dakika, unvan değişikliği sınavında ise 90 dakika süre verilecektir.
Aynı veya başka hizmet sınıflarındaki alt görevlerden üst görevlere yapılacak atamalara görevde yükselme denir.
Memurlar istekleri ile, kurumlarında kazanılmış hak derecelerinin en çok üç derece altında aynı veya başka yerlerdeki kadrolara atanabilirler. Aşağı dereceye atananların 68 inci maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları mümkündür.
Söz konusu sınava ilişkin başvurular 08.05.2023-22.05.2023 tarihleri arasında ANKÜSEM internet sitesi üzerinden alınacak olup, sınav uygulama duyurusu ANKÜSEM internet sitesinde yayınlanmıştır. Adayların başvurularını, sınav uygulama duyurusunda yer alan hususları göz önünde bulundurarak yapmaları gerekmektedir.
b) Programcı, Şef, Amir ve bu düzeyde görevlere atanabilmeleri için en az iki yıllık yüksek öğrenim, c) Memur, Muhasebeci, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Şoför ve bu düzeydeki görevlere atanabilmeleri için en az orta öğrenim, görmüş olmaları şarttır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri