Gönderici, bir işleminde en fazla 5.000 TL tutarında gönderim yapabilir. Cebe Para Gönder ile gönderici ve alıcılar asgari 10 TL ve katları olacak şekilde, günlük 5.000 TL'ye kadar 2 adet işlem, haftalık 10.000 TL'ye kadar 4 adet işlem ve aylık 15.000 TL'ye kadar 6 adet işlem yapabileceklerdir.
Eğer limit belirlememiş iseniz, havale için geçerli olacak günlük üst limit 30.000,00 TL, EFT için geçerli olacak üst limit 50.000,00 TL, döviz alış-satış için geçerli olacak günlük üst limit ise 50.000,00 USD ve karşılığıdır.
Aralarında birer boşluk bırakarak KMH, TC Kimlik numarası ve talep edilen yeni limiti yazıp 5724'e kısa mesaj göndererek veya internet veya mobil bankacılık kanalından artırabilirsiniz. 5724'e gönderilen kısa mesajlar tüm operatörlerin kendi tarifeleri üzerinden 1 kısa mesaj olarak ücretlendirilecektir.
Limit arttırımı için müşterisi olunan bankanın şubesine gidip birebir bilgi alarak başvuru yapılabilir, ya da bankaya ait ATM'ler üzerinden bu talep iletilebilir. Ek olarak, bankanın çağrı merkezi aranabilir. Bu konuda zamandan tasarruf etmenin en iyi yolu bu kanalları kullanmak oluyor.
Şube aracılığı ile EFT/Havale'de limit yok. Mesela Garanti BBVA'da şu an Havale/EFT üst limiti 2.500.000 TL, bunun üzerinde işlemi ancak şube aracılığı ile yapabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
TCMB'nin belirlediği FAST işlem limitleri dahilinde bir işlem için azami 50.000 TL'dir. FAST ile bir gün içinde toplam 50.000 TL işlem yapılabilir. (EFT ve Havale işlem limitleri haricinde yeni limit tahsis edilmiştir.)
IBAN'a para gönderme adet limitin ayda 30'dur, Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
(Saat 17:30' dan sonra on katı uygulanacaktır.) Yapılan her bir EFT işleminden 0,000025 + BSMV (milyonda 25) olmak üzere en az 0,21-TL + BSMV ve en çok 25,20-TL + BSMV olarak TCMB masrafı alınmaktadır.
VakıfBank Mobil Bankacılığa giriş yaptıktan sonra FAST Anlık Ödeme işlemleri; Para Gönderme -> Anlık Ödeme Gönder (FAST) işlem adımlarını izleyerek veya mesai saatleri içerisinde şubelerimize başvurarak para transferi gerçekleştirebilirsiniz.
Bizzat şubeye giderseniz bankanız daha yüksek miktarlar göndermenize izin verebilir. Yani banka şubesinden yüklü miktar göndermek genellikle daha hızlı ve kolaydır. Tüm transfer bilgilerinin bulunduğu PDF belgesini indirerek işleri kolaylaştırabilirsiniz.
Vakıfbank EFT Ücretleri
Bireysel müşteri için; 1.000,01 - 50.000 TL arasındaki EFT işleminin şubeden transferi 3,11 TL, 0-1000 TL arasındaki EFT işleminin İnternet/Mobil üzerinden transferi 1,55 TL, 0-1000 TL arasındaki EFT işleminin ATM üzerinden transferi ise 5,44 TL'dir.
FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) kapsamında, 50.000 TL ve altındaki para transferlerinizi 7 gün 24 saat yapabilir, işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Garanti BBVA Mobil (Bireysel) üzerinden 50.000 TL ve altı, başka bankaya yapılacak tüm para transferi işlemleri FAST sistemi üzerinden gönderilmektedir.
Her bankanın EFT için günlük işlem limiti mevcuttur. Bu limitin oranı, bankadan bankaya farklılık gösterir. Genellikle bankacılık sektöründe limit koyma prensibi, banka kullanıcılarının güvenliği açısından uygulanmıştır. EFT limiti ile kullanıcıların bilgisi dışında para gönderimini engellemek amaçlanır.
Ziraat Bankası yolu ile internet veya mobil şube üzerinden yapılan EFT işlemlerinde Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde 1.14 TL, 50 Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde ise 2.29 TL ücret alınmaktadır.
EFT işlemlerinde para transferi için bir üst sınır yoktur. FAST işlemlerinde tek seferde 20.000 TL'ye kadar olan miktarlar için para transferi yapılabilir. EFT işlemleri internet ve mobil şubelerden, banka şubelerinden, telefon bankacılığı üzerinden ve ATM'lerden gerçekleştirilir.
İnternet bankacılığında diğer bankacılık servislerine göre daha az kesinti yapılır. İşlem saatlerinin yanında EFT limiti de bankalara göre değişebiliyor. Yine genelleme yapacak olursak bankalarda gün içerisinde yapılabilecek olan EFT limiti 200.000 TL ila 300.000 TL arasındadır.
Günlük Para Çekme Limiti Nedir? Bir kişinin ATM kullanarak bankadaki hesabından bir gün içinde alabileceği en fazla nakit para miktarıdır.
Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır. Bu yüzden EFT işleminde paranın alıcı hesaba ulaşması daha uzun sürer ve işlem ücreti havaleye göre daha yüksektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri