Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Velayeti annede olan çocuğu baba ne kadar görebilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Velayeti annede olan çocuğu baba ne kadar görebilir?

Uygulamadaki Durum – Görüşme Süresi Çoğunlukla aile mahkemeleri, ayda 2 gün(hafta sonuna denk gelen 2 gün), okul yarı yıl tatillerinin bir haftası, dini bayramlarda birer gün ve çocuğun yaşı mümkün kılıyorsa yaz aylarında 15 ya da 30 gün çocukla babası arasında görüşmeye yönelik kişisel ilişki kararı vermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdemakcay.av.tr

Velayeti annede olan çocuğun babasının hakları nelerdir?

Velayeti Annede Olan Çocuğun Babasının Hakları
  • Çocuğu Görme Hakkı
  • Çocuk ile İletişim ve Bağ Kurma Hakkı
  • Çocuk ile Kişisel İlişki Kurulmasını İsteme Hakkı
  • Çocuğun İhtiyaçlarını Karşılama Hakkı
  • Velayetin Değiştirilmesini Talep Etme Hakkı
  • Çocuğun Bakım ve Eğitim Giderlerine Katılma Hakkı

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Baba çocuğu kaç gün görebilir?

Boşanmalarda babanın çocuğu görme süreleri genellikle ayda iki gün hafta sonuna gelecek şekilde görüşme süresi verilmektedir. Ayrıca yarıyıl tatillerinde birer hafta, dini bayramlarda birer gün olacak şekilde izin verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cerensumer.av.tr

Ayrı anne babada çocuk kaç yaşında yatılı alınır?

Bu sebeple mahkemeler, baba ile çocuk arasında, 2 yaşına kadar olan dönemde yatılı olarak kişisel ilişki kurmamaktadır. Çocuğun 2 -5 yaş dönemi ise anne ile olan bağlılığının azaldığı, çocuğun sosyal hayata yavaş yavaş uyum sağladığı kabul edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasaroksuz.av.tr

Anne çocuğu babaya göstermezse ne olur?

Çocuğu göstermeme suçunun cezası altı aya kadar tazyik hapsidir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra ilâmın veya ara kararının gereği yerine getirilirse, kişi tahliye edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yaseminmersin.av.tr

Çocuğu Göstermeme (Teslim Etmeme) Suçu ve Cezası - Avukat Serpil Çınar

İlgili 37 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Anne hangi durumlarda velayeti alamaz?

Anne, kötü alışkanlıklara sahipse, fiil ehliyeti yok veya akıl hastalığına sahipse, hakim velayeti anneye vermez. Annenin çocuğun duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarına yeterince karşılık verememesi, uygun yaşam koşullarını sağlayamaması, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı gibi sorunlar varsa, velayet anneye verilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Bir baba çocuğunun velayetini nasıl alır?

Baba, çocuğun velayetini almak için bir dava açabilir ve mahkemede duruşma yapılır. Mahkeme, tarafların delillerini değerlendirir ve çocuğun en iyi çıkarlarını gözeterek velayet kararını verir. Sonuç olarak, babalar da çocuklarının velayetini alabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasingirgin.av.tr

Velayet için çocuğa kaç yaşında sorulur?

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, verdiği emsal kararla velayet davalarını yeni bir boyuta taşıdı. Kurul, idrak gücüne sahibi 8 yaş ve üstü çocukların kendisini ifade edebileceğini, velayet davasında çocuğa fikri sorulması gerektiğine hükmetti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Kız çocuğunun velayeti kaç yaşına kadar anneye verilir?

Boşanma davasında çocukların velayetinin kesin olarak anneye bırakılması ile ilgili bir hüküm bulunmamaktadır. Mahkeme, çocuğun yüksek yararını gözeterek hangi yaşta olursa olsun velayeti babaya verebilir. Ancak büyük bir istisnai durum yoksa özel bakım ihtiyaçlarının olduğu 0-7 yaş aralığında anneye bırakılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: azizcihank.av.tr

Velayeti annede olan çocuğu baba şehir dışına çıkabilir mi?

Anne velayeti kendisinde olan çocuğu ile başka bir ile taşınabilir elbette. Bu durumda babanın onayı aranmaz. Baba ile çocuğun boşanma ilamına göre belirlenen kişisel görüşmeleri icra dosyası kanalı ile sağlanıyorsa, başka bir ile yerleşme halinde; ikamet edilecek adres icra dosyasına yazılı biçimde bildirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Çocuğunu göremeyen baba ne yapmalı?

Çocuğu mahkeme kararına rağmen göstermeyen ebeveyn hakkında şikayet yoluyla İcra Ceza Mahkemesi'nde dava açabilmek mümkündür. Çocuğu teslim etmeme suçu şikayete bağlı bir suçtur. Alacaklı olan ebeveyn, diğer ebeveynin cezalandırılmasını istiyor ise icra ceza mahkemesine başvurmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Velayette pedagog eve ne zaman gelir?

Eve ne zaman geleceğine dair kısa bir şey söylemek gerekirse mahkeme tarafından atanan pedagog telefonla arayarak anne ve babayla görüşeceğini her ikisinin de evine geleceğini beyan eder. Belli bir gün saat ve gün belirlenir, sonrasında da pedagog eve geldikten sonra da detaylı bir rapor hazırlamak için sorular sorar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Boşanmadık ama çocuğumu göremiyorum ne yapmalıyım?

ANNE VE BABA ARASINDA UZLAŞMA SAĞLANAMAZSA

Böyle bir durum yaşandığında, velayet sahibi olmayan ebeveynin icra kanalıyla çocuğu görebilmesi mümkündür. Böylelikle velayet sahibi olmayan ve çocuğunu göremeyen mağdur taraf, icra müdürlüğüne başvuruda bulunarak çocuğu görmek için icra emri tesis edilmesini isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Çocuğun velayeti babada olursa nafaka öder mi?

Yargıtay, çocukların velayetinin babaya bırakılması halinde, annenin çocuklar için iştirak nafakasından sorumlu tutulacağına hükmetti. Emsal kararla birlikte; çocuklarını babalarına veren anne, ekonomik durumu göz önünde bulundurarak belirlenecek aylık bir miktarla iştirak nafakası ödeyecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Annenin ozel hayati velayeti etkiler mi?

Sonuç olarak, anne veya babanın evlenmesi veya yeni bir ilişki kurması, çocuğun velayeti üzerinde doğrudan bir etkiye sahip değildir. Ancak, bu durumlar diğer faktörlerle birlikte ele alınarak velayet davasında karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasingirgin.av.tr

Baba evlenirse çocuğun velayetini alabilir mi?

Türk Medeni Kanunu'na göre, yasal bir sebep olmadıkça, reşit olmayan bir çocuk, evlilik devam ederken her iki ebeveynin velayeti altındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: azizcihank.av.tr

Işi olmayan anneye velayet verilir mi?

Çalışmayan anneye de velayet verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gizemuzun.av.tr

Kız çocuğunun velayeti babaya verilir mi?

Çocuğun yaşı küçükse anne bakım ve ilgisine muhtaç olduğu kabul edilir ve çocuk anneye verilir. Tabi anne haysiyetsiz bir hayat sürüyorsa veya bir akıl hastalığı varsa veya çocuğa bakmasının sakıncalı olduğu ciddi bir neden varsa hakimin takdiri ile babaya da verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: azizcihank.av.tr

Evi terk eden anneye velayet verilir mi?

Mahkeme, çocukların velayetinde çocuk yararına hangi ebeveynde kalması çocuk gelişimi ve psikolojisi için iyi olacak olan ebeveynde kalmasına karar verecektir. Terk nedeniyle açılan boşanma davasında, müşterek çocuk anne bakımına muhtaç bir yaşta ise terk eden anne dahi olsa velayet, anneye verilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Velayet kaç yıl geçerli?

a-) Çocuk on sekiz yaşını doldurmakla veya evlenerek ve ya on beş yaşını doldurmuşsa kendi isteği, velisi onayı, mahkeme kararı ile reşit olduysa velayet sona erer. Ancak ergin olan birey kısıtlanmış ve kendisine vasi atanmasına gerek görülmemişse, kısıtlılık hali ortadan kalkıncaya kadar velayet devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: basaksehiravukat.com

Boşanma davasında pedagog babaya ne sorar?

Pedagoglar çocuklara anne ve babalarıyla nasıl vakit geçirdiklerini, anne ve babalarının arasındaki iletişimi nasıl gözlediklerini, eğer ortada bir ayrılık söz konusuysa hangisiyle yaşamak isteyeceğini onu üzmeden ve baskı altında bıraktırmadan sorularla öğrenmeye çalışır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukataydinaydar.com

Çalışan anne velayet alabilir mi?

Çocukların velayetini alabilmek için bazı kriterler vardır. Çalışmayan anne olmak bu kriterleri kırmaz. Ancak çalışıyor olmak bunlar arasında kesin olarak yer almaz. Her ne kadar çocuğun üstün menfaati velayetteki öncelikli kriter olsa da, maddi durum bunun için kesin bir şart kabul edilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulbosanmadavasi.com

Çocuğun velayeti neye göre belirlenir?

Anne ve baba velayetin yürütülmesi hususunda anlaşamazlar ise babanın reyi muteberdir. Çocuk küçükken anne ve babasının velayeti altındadır. Anne ve babanın biri ölmesi durumunda ise velayet sağ kalan kişiye verilmektedir. Boşanma durumunda ise velayet hakkı, çocukların teslim edildiği Anne veya Babaya aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demircanhukuk.com

Çalışmayan babaya velayet verilir mi?

Velayetin belirlenmesinde gelir durumunun etkisi bulunmamaktadır. Eğer herhangi bir işte çalışmıyorsanız, hiçbir geliriniz bulunmasa bile diğer şartlar mevcut ise velayet tarafınıza verilecektir. Gelirinizin bulunmaması halinde mahkeme karşı tarafın ödemesi için çocuklar için bir iştirak nafakası belirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: salihacar.av.tr

Nafaka miktarı ne kadar?

Tarafların ekonomik gücüne göre aylık 50.000 TL'ye kadar nafaka verilmesine karar verilebilir. Genel olarak bakıldığında nafakaların yarıdan fazla bir oranı 500 TL'ye kadar, %10'u 500-1000, %2'si 1000-2000, %2,2 gibi bir oranda da 2000 TL üstü nafaka miktarları olarak ödenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT