Vergi ihbarı yazılı, tutanağa geçirilmek üzere sözlü, e devlet üzerinden başvuru suretiyle gerçekleştirilebilir. Ayrıca 189 Alo Maliye hattı aranarak da ihbarda bulunabilmektedir.
Mal ve hizmet alımı karşılığında belgelerini istemelerine rağmen alamamaları durumunda ise 124 numaralı Vergi İhbar Hattına çağrı bırakarak veya “[email protected]” e-mail adresine yazarak veya Dairemize şahsen başvurarak bu durumu bildirebilirler.
Ancak, adı üstünde ihbar sevimsiz bir durum gibi algılandığından, ihbarcı olmak Ülkemizde gerçekten çok zor bir iştir. Kanun koyucu da bu durumu bildiğinden dolayı, ihbarcıya, ortaya çıkan vergi ve ceza tutarı üzerinden %10 oranında ikramiye ödenmesini öngörmüştür.
+90 312 444 0 189 numaralı hattan ulaşılabilen VİMER hizmet saatleri hafta içi 09:00-19:00 arasında olup, resmi tatil günlerinde hizmet verilmemektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Vergi ihbarı yazılı ya da sözlü bir biçimde yapılabilir. Sözlü ihbar tutanağa geçirilmek durumundadır. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığının bir aracı olan 189 Alo Maliye hattı, E-devlet üzerinden de vergi suçuna ilişkin ihbarda bulunulabilir.
Daha önce danışma hattı olarak faaliyete geçmiş olan ve Gelir İdaresi Başkanlığı merkezinde kurulu Vergi İletişim Merkezi ( 444 0 189 ) (VİMER) 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren vergi ile ilgili ihbarlar için de tüm Türkiye'ye hizmet verecektir.
Yapılan tüm ihbarların gerçek kabul edildiği 155 POLİS İMDAT HATTI'nda alınan ihbar sisteme geçilir ve gelen tüm ihbarlar gizlilik derecesiyle kayıt altına alınır ve ihbarı veren vatandaşın kimliği kesinlikle başkaları ile paylaşılmaz. 155 Polis İmdat Hattı'na gerekli tüm bilgilerin verilmesi ve delillenip işlemin ...
Vergi ihbarı yazılı, tutanağa geçirilmek üzere sözlü, e devlet üzerinden başvuru suretiyle gerçekleştirilebilir. Ayrıca 189 Alo Maliye hattı aranarak da ihbarda bulunabilmektedir.
VUK 359 (Vergi Usul Kanunu 359. madde) düzenlemesinde yer alan vergi kaçakçılığı suçu günümüzde sıkça ceza yargılamasına konu olan bir suç çeşididir. Bu suçla yargılanan kişiler için yargılama süreci dikkat edilmesi gereken ayrıntılar içerir.
Vergi kaçakçılığı suçunu işleyen kişiler hakkında 18 (on sekiz) aydan 5 (beş) yıla kadar hapis cezasına hükmolunmaktadır.
Suç Duyurusunu Nasıl Yapacağım? Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızın (nüfus cüzdanınızın) yanınızda bulunması koşulu ile sözlü ya da yazılı olarak yukarıda açıklanan (karakol, jandarma, savcılık) makamlardan birine doğrudan ya da vekil aracılığıyla şikayette ya da ihbarda bulunabilirsiniz.
En yakın karakola gidip ifade verebileceğiniz gibi cumhuriyet başsavcılığına dilekçe vererek de şikayetçi olabilirsiniz. Karakola gitmeniz durumunda şikayetçi olmak istediğinizi söylerseniz ilgili memur ifadenizi alacak ve bunu zapta geçirecektir.
Bu süre Türkiye genelinde ortalama 15 gündür. Tarafımıza ulaştırılan şikâyetlerin takibi; şikâyet sahibi tarafından Alo 174 hattı aranarak ya da T.C. Kimlik Numarası iletilerek www.alo174.gov.tr adresinden yapılmaktadır.
“(1) Suça ilişkin ihbar veya şikayet, Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir. (2) Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikayet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir.
Yukarıdaki cezalar gözetildiğinde 2004 tarihli ve 5235 sayılı Adlî Yargı İlk Derece Mahkemeleri İle Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev Ve Yetkileri Hakkında Kanun'nun 37 10. ve 11. maddelerine göre vergi kaçakçılığı suçlarında görevli yargı mercii “Asliye Ceza Mahkemesi” olacaktır.
Siber suçlar şikayet mail üzerinden yapılamaz. Cimer üzerinden başvuru yapılabilir. Bu durumda Cimer başvurunuz savcılığa yönlendirilecektir.
İsminin gizli kalmasını istediğini söyleyerek ihbar yapabilir. İş sağlığı ve güvenliği kanunu gerekliliklerine uymayan işletmelere, çalışanların ihbarı sonrasında teftiş yapılır.
1- Üzerinde isim, imza, adres bulunmayan dilekçeler işleme alınmayacaktır. 3071 sayılı Kanunun 4 ve 6. maddelerinin açık hükümleri ile Başbakanlığın 2004/12 Genelgesinin amir hükümleri dairesinde bu dilekçelerin işleme alınması cezai ve disiplin açıdan sorumluluk doğuracaktır.
İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.
Hakkımdaki Şikayeti E devletten Görebilir miyim? Hakkınızdaki şikayeti e-devlet üzerinden göremezsiniz. Çünkü soruşturma gizlidir. Her soruşturma gizli yürür.
Karakolda İfade Vermek Sicile İşler Mi: İfadeye çağrılmak veya karakolda ifade vermek kişinin siciline işlemez. Ne adli sicil kaydına ne de arşiv kaydına işler. Ancak eğer kişi soruşturma sonucu dava aşamasına geçilerek ceza alırsa bu ceza kişinin adli sicil kaydına işler.
Ayrıca Vergi İletişim Merkezi hattından (189), vergisel konularda danışma, ihbar yönetimi ve MTV işlemlerine ilişkin bilgi alabilirsiniz.
Bu ay ALO 170'e gelen çağrı. Bu yıl ALO 170'e gelen çağrı. Alo170 Çağrı Merkezine yurtdışından ulaşmak için, +90216 170 1 122 numarasını arayabilirsiniz...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri