Listemizin ilk sırasında birçok kullanıcının ilk tercihi olan VLC Media Player var. Bu ücretsiz medya oynatıcı, hemen hemen tüm popüler dosya formatlarını destekliyor ve çapraz platform desteğiyle dikkat çekiyor. VLC Media Player Windows, Mac, Linux, Android ve iOS cihazlarda kullanılabiliyor.
1. VLC Media Player
VLC Media Player, Windows işletim sistemi genelinde en popüler ücretsiz video oynatıcılarından biridir. Program tamamen ücretsizdir ve ek yazılım indirme şartı koşmadan size bütün video formatlarını inceleme olanağı tanır.
mpv, MPlayer, mplayer2 ve FFmpeg tabanlı özgür ve açık kaynaklı bir medya oynatıcı yazılımıdır . Unix benzeri işletim sistemleri ( Linux, BSD tabanlı, macOS ) ve Microsoft Windows dahil olmak üzere çeşitli işletim sistemlerinde çalışır ve mpv-android adlı bir Android uyarlamasına sahiptir.
İlgili 16 soru bulundu
Tamamen Özgürdür - casus yazılım, reklam ve kullanıcı izlemesi yoktur.
Bunun için Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Uygulamalar > Uygulama ve özellikler > İsteğe bağlı özellikleri yönet > Bir özellik ekle > Windows Media Player'ı ve Yükle'yi seçin.
Gom Player, Güney Kore merkezli Gretech firması tarafından 2003 yılında yazılmış, Microsoft Windows işletim sistemleri üzerinde çalışan bir ortam oynatıcı programdır.
Tarayıcı uzantısı olan Netflix Party, uzaktaki kişilerle aynı ortamdaymış gibi TV izlemeyi mümkün hale getiriyor. Teleparty'den yararlanmak için Netflix üyeliğinin bulunması gerekli. Teleparty yapmak için ortak bir içerik belirleniyor. Teleparty bu seçimi aktif olan hesaplarda eş zamanlı yayınlamaya başlıyor.
GOM Player'da bulunan menüler ve ayarlar VLC'den çok daha detaylı olarak belirlenmiş. Böylece videolar üzerinde daha fazla denetim kurmak isteyen kullanıcıların GOM'u tercih etmeleri yerinde olacaktır. Kısa yoldan ulaşılabilen ses ve görüntü ayarları bölümünde ise VLC lehine detaylı seçenekler var.
GOM Player, herkes için çok yönlü, özelleştirilebilir ve ücretsizdir.
Gom Player çok güvenli değil maalesef. Onun yerine k-Lite codec pack kurup içerisindeki Media Player Classic'leri oynatıcı olarak kullanmanız.
VLC media player VLC, hemen hemen tüm ortam kodlayıcı/çözücülerini ve görüntü biçimlerini kullanabilen güçlü bir ortam oynatıcıdır.
Sıklıkla kullanılanlar arasında bulunan Word, Excel ve PowerPoint haricinde işe yarar birçok programa daha sahiptir. Diğer Microsoft Office programları ise, Outlook, Access, Publisher ve OneNote'dur.
Örneğin ofis uygulamalarıMicrosoft Office, Excel, Powerpoint ve Open Office; metin işleme uygulamaları Word ve Notepad;internet tarayıcı uygulamaları İnternet Explorer, Chrome, Firefox ve Safari; medya oynatma uygulamaları Windows Media Player, VLC Media Player, GOM Player, QuickTime Player, Real Player ve Winamp örnek ...
Orijinal adı media player olan medya oynatıcılar, televizyonundan internete girebilmene, film izlemene, müzik dinlemene, Youtube, Spotify, Netflix gibi online platformlara ulaşmana yardımcı oluyor. Kısacası bu cihazlar televizyonu dijital dünyaya adapte ediyor.
mp3, . mpa, . mpe, . mpv2, .m3u)
Windows 10 Home ve Pro: Win + I tuşlarına basarak Ayarlar ekranını açın. Şimdi Uygulamalar > İsteğe bağlı özellikleri yönet > Yeni özellik ekle'ye gidin. Listede Windows Media Player'ı bulun ve Yükle'ye tıklayın. Hepsi bu kadar.
VLC, özgür ve açık kaynak kodlu, platformlar arası, bir ortam oynatıcı ve çatıdır. Çeşitli DVD, Ses CD, VCD ortamları ile hemen hemen tüm ortam dosyaları ve akış protokollerini oynatabilir.
Medya oynatıcı ne işe yarar sorusu kullanıcıların merak ettiği konulardandır. Multimedya desteği sunan Android işletim sistemine sahip ortam oynatıcıları televizyonunuzu akıllı televizyona dönüştürerek kesintisiz, rahat, keyifli bir ekran deneyimi yaşatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri