Vize görüşmesi için yaklaşık olarak 2 saat ayırmalısınız.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Size sorulacak sorular genel olarak öğrenciliğiniz ile alakalı olacaktır. Okulunuz, sınıfınız, bölümünüz ve ortalamanız gibi. Sorulan sorulara kısa cevaplar vermenizde fayda vardır. Bunun yanında programa neden katıldığınız, nereye gideceğiniz, ne iş yapacağınız, anne ve babanızın işi ile ilgili sorular da sorulabilir.
Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Vize ret kararı çıkmasından itibaren en geç 1 ay içerisinde başvuru sahibinin itiraz etmesi gerekir. Sürenin aşılması halinde vize reddine itiraz yapılamamaktadır. Konsolosluklar, vize reddi itiraz dilekçelerine cevap vermek için 3 ay süreye sahiptir. En geç 3 ay içerisinde itiraz dilekçeleri sonuca bağlanmaktadır.
Bu amaçla öncelikle ilgili ülke konsolosluğuna müracaat etmelisin. Daha sonra konsolosluk müracaat sırasında verdiğin evrakları inceleyerek ülkeye girişe onay veya red verir. Ancak ülkeye giriş yapabilmek için mutlaka vize başvurunun onaylanmış olması gereklidir.
Türkiye'de yapılan turizm, iş, aile ziyareti gibi kısa süreli vize türlerinin mülakatları buradaki konsolos görevlilerinin Türkçe dil yeterliliğinden dolayı Türkçe ya da İngilizce yapılabilmektedir.
Vize alıp ülkeye giriş yapmamanın herhangi bir cezai yaptırımı bulunmamaktadır.
İngilizceniz iyi değilse ve stres altındaki durumlarda İngilizce iletişim kurmanız zorsa Türkçe konuşun. Work and Travel ya da temel seviyede İngilizce bilmenin şart olduğu eğitim programlarına katılıyorsanız İngilizce mülakatı yapmanız gerekiyor. Schengen vize mülakatlarında ise genellikle Türkçe konuşuluyor.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
E-Devlet Vize Sorgulama Hizmeti Veriyor Mu? e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.
Eğer vizeniz onaylandıysa: vize paketiniz ve pasaportunuz şahsen teslim almanız için seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilecektir. Eğer eksik evrakınız varsa ya da idari işlemler gerekliyse: Göçmen vize için başvuru yapan herkes (K nişanlılık vizesi başvuranları da dahil) idari işlemlere tabi olabilir.
Vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik yolu Vize Merkezi ile çalışmaktır. Vize Merkezi vize işlemlerini, başvuru sahibi için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarır. Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır.
Bu durum başvuru tercihinin kabul edilmesini kolaylaştıran bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Seyahat edilecek ülkede bulunan birisiden gelmesi gereken bu mektup sayesinde vize işlemleri daha kolay halledilmektedir.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Vize başvuruları için alınan banka hesap dökümü en geç 7 gün içerisinde alınmalıdır. Banka yetkilileri tarafından imzalanan ve kaşelenen hesap dökümleri geçerli kabul edilmektedir. Başvuru sahibinin maaşını aldığı banka hesap dökümlerinin kullanılması önerilir.
Eski Vize Retleri Konsolosluk'tan Ne Zaman Silinir? Eski vize retlerinin Konsolosluk sistemlerinden silinme süresi edinebildiğimiz bilgi kadarıyla 5 yıldır. Vize başvuruları sırasında verilen parmak izi bilgileri 5 yıl geçerli olduğu için Konsolosluklar eski vize retleri hakkında 5 yıl haberdar olabilmektedir.
Kendisi veya Ailesi için Yeterli Mali Kaynağı Olmayan Kişiler. Kendisi veya ailesi için yeterli mali kaynağı bulunmadığı tespit edilen ve finansal olarak seyahati karşılayacak durumda olmadığı kanısı uyandıran kişilerin vize başvuruları reddedilmektedir.
Bu mülakatın alelade bir görüşme olduğunu düşünmeyin. Karşı tarafta iyi ve olumlu bir izlenim oluşturmak için görünümünüze özen göstermelisiniz. Mutlaka temiz, bakımlı ve düzgün giyinin. Çok resmi olmak durumunda değilsiniz ama size ciddiyet katacak bir gömlek tercih edebilirsiniz.
Vizeler kendi içlerinde bile çeşitli prosedürlere ayrılabilmektedir. Örneğin turistik bir vize almanız gerektiği sırada dil şartı aranmazken, çalışma izni vizesi için dil şartı aranmaktadır. Konsolosluklar, vize mülakatında yabancı dil seviyenizi yeterli görürse sınav belgesi istemeyebilir.
Bunun için de konsoloslukta size yardımcı olacak kişiler var. Yani İngilizce bilmeniz vize alırken işinizi kolaylaştırır tabii ki fakat İngilizce bilmeyenler kesinlikle vize alamaz diye bir durum kesinlikle yok.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Vizenin giriş geçerlilik süresi, vize sahibinin vizesi ile ülkeye giriş yapması için geçerli olan zaman aralığıdır. Verildiği makam tarafından belirlenmediği sürece, vize veriliş gününden itibaren geçerli olup, ülkeye giriş geçerlilik tarihinin sona ermiş olduğu tarihte Pekin saati ile 24:00'te sona erer.
Vize başvuruları için belirli bir ücret ödeniyor. Ancak başvurunun reddedilmesiyle o ücret geri ödenmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri