Vize randevu tarihinden hemen önce alınan ve hareketsiz hesapların dökümleri kullanılmamalıdır. Düzenli olarak para girişinin olduğu ve aktif kullanılan banka hesap dökümlerinin sunulması önerilir. Vize başvuruları için alınan banka hesap dökümü en geç 7 gün içerisinde alınmalıdır.
kendi durumlarına uygun olanları ve sponsora ait ekonomik durumunu gösteren son 3 aylık güncel ve bakiyeli, bankadan ıslak imza ve kaşeli, bakiyeli banka hesap dökümü.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Konsolosluk sizin banka hesabınızı göremez.
İşyerinden kaşe ve imzalı son 3 aylık maaş bordrosu. gerekmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Vize başvurusu banka hesap dökümünün istenme nedeni başvuru sahiplerinin ekonomik durumuna ilişkin detaylı bilgi edinebilmektir. Başvuran kişinin düzenli geliri bulunup bulunmadığı veya seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı gibi konular, konsolosluklar tarafından önemsenir.
Maaş Bordrosu Nasıl Alınır? Özel sektör çalışanları, maaş bordrolarını çalıştıkları kurumun insan kaynakları departmanından alabilirken, e-Devlet üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilmektedirler. Hem özel, hem kamu çalışanları, e-Devlet sistemi üzrinden maaş bordrolarını alabilmektedirler.
Bankanın müşteri hizmetlerini aradıktan sonra hesap dökümünü istediğini e-posta olarak istediğini söyleyip, onların istediği bilgileri verdikten sonra e-posta üzerinden çıkarabilirsin. Hesap hareketleri dökümünü almanın son yolu ise müşterisi olduğun bankanın en yakın şubesine giderek hesap dökümü istemek.
5411 sayılı Bankacılık Kanunu hükümleri bankaların müşteri sırrı niteliğindeki bilgileri bu konuda kanunen açıkça yetkili kılınan mercilerden başkasına açıklamasını yasaklamaktadır.
Bankadaki işlemlerin yapılabilmesi için kişi, kurum ve kuruluşlar adına düzenlenen çizelge. Kişi, kurum ve kuruluşların borç ve alacaklarının sistemli bir biçimde kaydedildiği çizelge.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir). varsa sadece 2 tanesi eklenmesi yeterlidir.
Vergi Borcu Olanlara Konsolosluk Vize Verir mi? Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki konsolosluklar maliye polisi gibi çalışan kurumlar değildir. Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez.
Schengen vizesi almak için gereken banka hesap dökümü, ilgili ülkenin dış temsilciliğine ibraz edilmektedir. Schengen vizesine başvururken genel bir kural olarak ortalama 50-60 euro arasında bir miktarın banka hesabında bulunması gerekmektedir.
Banka kayıtları, bir kişinin sahip olduğu banka hesaplarının bilgisi, kredi kartı ekstreleri, vadeli/vadesiz altın, döviz, tl vb. tüm hesap dökümlerini ifade etmektedir.
Hollanda Turistik Schengen Vize işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 3000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olmalıdır.
İşe Yeni Başlayanlar İçin Schengen Vize Şartları Yeni işe başlamış, maaş bordrosu henüz çıkmamış vatandaşlarımız Schengen vize başvurularında Konsoloslukların istediği vize evraklarını genel anlamda tamamlayamamaktadır.
Halen yürürlükte bulunan vergi kanunları çerçevesinde böyle bir sorgulama yapılamaz. Maliye şirketlerin para hareketlerini takip edebilir, bu paraların hangi ticari faaliyetten elde edildiğini sorgulayabilir ancak sadece mal varlığı arttı veya harcamaları yüksek diye hiçbir kimseye ek bir vergi çıkarılamaz.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Öte yandan, şahısların banka hesaplarında görülen yüksek tutarlı ve yoğun işleme dayalı para hareketleri, Vergi İncelemelerini yürütmekle görevli Vergi Denetim Kurulu tarafından analiz edilmekte ve konuya ilişkin vergi incelemeleri yürütülebilmektedir.
Banka hesap özetine ulaşmak oldukça kolaydır. Bu içeriğe ulaşmak isteyen bireyler akıllı telefonlarına indirecekleri bankacılık mobil uygulamaları sayesinde banka hesap özetine erişebiliyor. Banka hesap özetine mobil uygulama üzerinden erişemeyen kişiler hesap kesim tarihinde banka ile iletişime geçebiliyor.
Kredi kartı ekstre bilgilerinizi Katılım Mobil, İnternet Şubesi, 0850 220 50 00 Müşteri İletişim Merkezi ve ATM'lerimiz aracılığıyla öğrenebilirsiniz.
Maximum Mobil'de; Kartlarım > Kart Seçimi > Kart Harcamalarım > İşlemler > Dönem Seçimi > Dijital Hesap özeti adımlarını takip ederek, İşCep ve İnternet Şubemizde ise; BELGELERİM menüsünden ulaşabilirsiniz.
Özel sektörde çalışan kişiler maaş bordrosunu almak için çalıştıkları kurumun insan kaynakları ile iletişime geçerek maaş bordro talebinde bulunabilirler. Memurlar ise maaş bordro taleplerini E-devlet üzerinden sorgulayabilirler. Aynı zamanda, bu sistemde geçmişe yönelik maaş bordroları da görülebilir.
Maaş bordrosu, E-Devlet üzerinden temin edilebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Gelen ekrandan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosuna ulaşılabilir.
Maaş bordrosu alamayan ya da maaş bordrosu olmayan kişiler, bazı yollarla kredi çekebiliyorlar. Bunlar: - Esnafların kredi çekebilmesi için gelir belgesi yıllık ciro evrakını ibraz etmesi gerekir. - Çiftçiler, tarla ve tarımsal varlıkların ibrazı ile gelir belgesiz kredi alabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri