Work And Travel Vizesi Work and Travel programına katılmak için alınması gereken vize J-1 vizesidir.
Work and Travel programı kapsamında katılımcıların Amerika'ya seyahat edebilmesi için J-1 türünde vizeye sahip olması gerekmektedir. Turist vizesi ya da farklı türde Amerika vizesi olan katılımcılar bile Work and Travel programı adı altında bu özel vizeye başvurmak zorundadır.
Pasaportunuz: En az programa katılacağınız yılın Aralık ayına kadar geçerli umumi bordo pasaport olmalıdır. Yeşil pasaportu olup onunla programa katılmak isteyenler danışmanları ile görüşmelidir.
Sonuç olarak Work and Travel vizesi, genel vize türleri içinde ret oranı en düşük olan ve en az belgeyle kolayca alınan bir vize türü. Türkiye'nin Work and Travel vize alma oranı yaklaşık %95'dir . Bu gerçekten diğer ülkelerin WAT vize başarısına oranla çok ciddi bir başarı oranıdır.
J1 vizesi, değişim ve staj programlarına katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gelecek olan kişilerin başvurabildiği vize türüdür. Ayrıca çok bilinen Work and Travel programı için de J1 vize başvurusu yapılmaktadır. J1 öğrenci statüsündeki öğrenciler F1 vizesi ile benzer şekilde çalışma iznine sahip olurlar.
İlgili 34 soru bulundu
Amerika Ziyaretçi Vize Kategorileri; Mesleki Toplantılar, Seminer veya Konferanslara Katılım dahil olmak üzere İş Seyahati, (B1 Vizesi) Turistik ve Kültürel Amaçlı Tatil Seyahati veya Aile Ziyareti ile Tıbbi Tedavi Konularında Ziyaret (B2 Vizesi)
Çalışma imkanına sahip olması ile öğrenci vizelerinden ayrılan J1 vizesi Amerika'da çalışmak, eğitim görmek isteyen kişiler için uygun olan bir göçmen olmayan vize türüdür. Bu vize kapsamında başvurarak Amerika'ya gelebileceğiniz programlar aşağıdaki gibidir: Çocuk bakıcılığı (Au Pair)
Bazı dönemlerde yanlışlıkla 5 yıllık J1 vizesi basıldığı görülmüştür ancak bu mümkün değildir. Work and Travel vizeleri en fazla 4 ay süre ile basılır. Bunun üstünde vize basılsa dahi geçerliliği yoktur.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Work and Travel kapsamında öğrenciler en fazla 4 ay çalışabilir ve 1 ay da travel yapabilirler. Tercih edeceğiniz işe göre işverenlerin iş başlangıç ve bitiş tarihleri değişiklik göstermektedir.
Work and Travel J-1 vizesi, Amerika'ya giriş yapmak için ve kültürel değişim programları için geçerli olan bir vizedir ve bu vizeye DS-2019 formuyla birlikte başvurmak gerekmektedir. DS-2019 formu sadece size özel ve programınız ile ilgili bilgileri kapsayan çok önemli bir belgedir.
Work and Travel vizesi reddi almamak için öğrencinin en az orta seviyede ingilizce konuşabilme becerisinin olması gerekiyor. Eğer karşısındaki anlayıp kendini ifade edebilecek kadar İngilizce konuşamaz ve vize görüşmesi esnasında soruları cevaplayamazsa vize reddi alabilir.
J1 Vizesi nedir, nasıl alınır? Programa katılabilmek için her öğrenci İstanbul'daki Amerika Başkonsolosluğu ya da Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği'nden J1 vize başvurusu yapmak ve onay almak durumundadır. Vize görüşmeleri yüz yüze gerçekleşmektedir.
J-1 vizesi Amerikan Hükümetinin Kültürel Değişim Programlarına (Cultural Exchange Programs) katılan kişilere uyguladığı ve Amerika'da kaldığınız sürece yasal çalışma izni sağlayan vizedir. J1 vizesi veren diğer programlar Amerika'da Work and Travel ve Amerika'da AuPair programlarıdır.
Amerika'da Öğrenci Değişim Programına Katılanlara, 4 Aylık Yaz Tatili Sürecinde Amerika'da Çalışma Hakkı Veren Vize Türüdür. Work & Travel Programına Katılan Öğrenciler J-1 Vizesi Ile Çalışma Sürelerini Tamamladıktan Sonra Da Isteğe Bağlı Olarak 1 Ay Seyahat Edebilme Imkânına Sahiptir.
Amerika'da staj yapmak isteyenler J1 vize başvurusunda bulunmalıdır. Amerika'da staj yapmayı planlayan kişi, çalışacağı firmayı kendisi bulursa bireysel olarak (self-placement) veya dilerse seyahat/yurt dışı eğitim acentesi danışmanlığında başvuruda bulunabilir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportsuz ve vizesiz olarak seyahat edebildiği bazı ülkeler bulunur. T.C. vatandaşlarının vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan girebildiği ülkeler Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir.
Banka hesabınıza formaliteden 3000-4000$ civarı bir para koyun. Hesap ekstrelerini kaşeli imzalı alıp belgelere bunu da ekleyin. Şart olmasada otel-uçak rezervasyonlarınızı sunabilirsiniz. En önemli bölüm Amerika'ya neden gitmek istediğiniz sorusunun cevabıdır.
Finansal evraklar ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliri. Örneğin bir A Schengen ülkesi bankada en az 5000 TL olmasını şart koyarken bir diğeri bu para miktarını daha fazla olmasını talep edebilir.
Amerika'ya göçmen olmayan turistik, aile veya arkadaş ziyareti, fuar veya konferans katılımı, iş toplantısı, iş ziyareti, tıbbi tedavi gibi sebeplerle gidecekseniz, bu durumda geçerliliği 10 yıla kadar olan vizeyi alabilirsiniz.
WORK AND TRAVEL KATILIM ŞARTLARI NELERDİR? Devam zorunluluğu olan 4 yıllık üniversite öğrencileri ve üniversitede hazırlık sınıfı okuyan öğrenciler programa katılabilirler. Yüksek lisans öğrencileri ders dönemlerinde ve en az bir ders dönemini tamamladıktan sonra programa katılabilirler.
Amerika'da geçerli bir eğitim programına katılmak amacıyla Amerika'ya seyahat edecek kişilerin müracaat etmesi gereken vize tipi Amerika Öğrenci Vizesi (F1/ F2)'dir. Amerika'da üniversite eğitimi alacak öğrenci Amerika vizesine I-20'de belirtilen kayıt tarihinden en erken 120 gün öncesinden başvuru yapabilir.
Öte yandan aile ziyareti, akraba ziyareti ya da sadece gezip görme amaçlı turistik bir ziyaret gerçekleştirecekseniz B2 Turist Vizesi almanız gerekmektedir. Diğer bir deyişle Amerika turist vizesi hangisi sorunuzun cevabı B2 olacaktır.
J2 vizesi, J1 Öğrenci ve Değişim Vizesi sahiplerinin eşi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler (evli olmayan ve 21 yaşından küçük çocuklar) için Amerika Birleşik Devletleri Elçiliği veya Konsoloslukları tarafından verilen bir vizedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri