Hem gerçek kişiler, hem de şirketler için kullanıma açılan web tapu sistemi, tüzel kişilikler için de kullanılabilir. Web tapu, “Tapunun Kısa Yolu” ve “Tek Tıkla Tapu” sloganları ile hayata geçirilmiştir.
“Yetki Ver” başlığı ile Sistem üzerinden tapu maliki kendi taşınmazına ait bilgilerin başkası tarafından incelenmesi için yetki verebilir. Bu kişiler alıcı, emlakçı ya da sizin belirleyeceğiniz kişileri ifade etmektedir.
Ev, dükkan, arsa, arazi ve tarla gibi taşınmazların alım satımında yeni dönem başlıyor. Meclis'e sunulan yargı paketiyle beraber artık tapu dairelerine gitmeye gerek kalmayacak. Noterler üzerinden de alım satım işlemi yapılabilecek.
Web tapu işlemlerinizi yetki vermiş olduğunuz vekil sıfatına sahip bir kişi varsa o da gerçekleştirebilir.
Bütün web tapu işlemleri, yetki verilerek vekil sıfatı vasıtasıyla yürütülebilir. Sisteme girildiğinde sayfanın sol kısmında "Yetki İşlemleri" bölümünden "Yetki Ver" sekmesi işaretlenir ve kişinin sahip olduğu taşınmazlar içerisinden devrini talep ettiği taşınmaz için ilgili avukat yetkilendirilir.
İlgili 44 soru bulundu
Web Tapu sistemine giriş yaptıktan sonra webtapu.tkgm.gov.tr adresindeki “Başvuru İşlemleri” bölümü tıklanır. Web Tapu randevu sorgulama işlemi de bu sayfada gerçekleştirilir. Tapu Müdürlüğü seçilir. Tapuda yapmak istenilen işlem seçimi yapılır.
Vatandaşlar tapu işlemleri için uzun süre beklemek yerine web tapu ile bütün işlemleri aynı günde tamamlayabiliyor. Bu yüzden “Web tapu ne kadar sürer?” sorusu sıkça soruluyor. Yalnızca istisnai durumlarda işlemler ertesi güne kalırken genellikle işlemlerin tamamı aynı gün sonlanıyor.
Bu uygulama ile sahtecilik işlemlerine karşı önlem alınmak istenmiştir. Artık noterden vekaletname alınmış dahi olsa taşınmaza ilişkin işlemlerin yapılması Webtapu üzerinden yasaklanabilmekte ve bu yasak kaldırılabilmektedir. Yetki İşlemleri: Yetki verilecek kişinin T.C.
Web-tapu sistemi ile; Tapu maliki kendi taşınmazının bilgilerini görebilir. Elektronik ortamda gerekli ödemeler yapılarak resmi geçerliliği bulunan güncel tapu senedi, ipotek belgesi ve tapu kayıt örneği alabilir. Tapu maliki kendi taşınmazına ait bilgilerin başkası tarafından incelenmesi için yetki verebilir.
Tapu Müdürlüğü'ne Başvuru Aşaması
Tapu Müdürlüğü'ne alıcı olmaksızın satıcı ya da vekili satış işlemi için başvuru yapabilir. Başvuru Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne gidilerek yapılabileceği gibi online randevu alınarak da başvuruda bulunulabilir. Buna ek olarak tapuya randevuyla gidilmesini öneririz.
Tapu teslimi yapıldıktan sonra para ödenir. Bu yöntem, hem alıcının hem de satıcının güvenliğini sağlar.
Tapu, bir kişi üzerine olabileceği gibi birden fazla kişi üzerine de düzenlenmiş olabilir. Bu durumda tapu, bir taşınmaz üzerinde birden fazla kişi ya da ortağın mülkiyet hakkına sahip olduğunu belirtir. Bu şekilde birden fazla maliğin düzenlendiği tapuya hisseli tapu denir.
Tapu işlemleri sırasında alınan döner sermaye bedeli resmi bir ücrettir ve 2022 yılı için 157 TL olarak belirlenmiştir. Buna ek olarak 21,50 TL ilave hizmet bedeli alınmaktadır. Toplamda döner sermaye bedeli olarak 178,50 TL ödenmesi gerekmektedir.
E-Devlet ve Web-Tapu Şifreniz size özeldir ve kişisel bilgilerinizin güvenliği için şifrenizi kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir. İşlem başvurusu, iş takibi v.b. nedenler ile sizden şifrenizi isteyen kişilere şifrenizi vermeyiniz.
Web tapu; tüm vatandaşlarımızın ve ticaret sicilinde kayıtlı şirketlerin taşınmazlarını internet ortamında takip edebildikleri ve yönetebildikleri sistemin adıdır.
BAŞAKŞEHİR Tapu Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü olarak İstanbul Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğüne bağlıdır.
Bilgisayarınızdan veya cep telefonunuzdan internet tarayıcınıza webtapu.tkgm.gov.tr yazdığınızda web sayfamıza ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra tkgm.gov.tr sayfamızdan da hızlıca ve kolayca sayfaya ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada size üç farklı giriş olanağı sunmaktayız.
Bu randevu telefondan ya da internetten alınabiliyor. Tapu randevusu için aranacak tel no 181 olup; internetten randevu almak isteyenler ise https://randevu.tkgm.gov.tr/ adresine giriş yapabiliyor. Tapudan randevuyu, hak sahibi alıyor.
Bu sorunun cevabı yurt içi için “Hayır”, yurt dışı için “Evet”. Ancak yurt dışında da tapu müdürlükleri olmasa da konsolosluk veya büyükelçiliğe gitmek gerekiyor. Günümüzde neredeyse imza dışındaki tüm aşamalar online olarak gerçekleştirilebiliyor.
İnteraktif Vergi Dairesi'ne hem web sitesi (ivd.gib.gov.tr) hem de cep telefonu uygulamaları üzerinden ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden aynı zamanda söz konusu taşınmazın tapu harcını da sorgulayabilirsiniz. Vergi daireleri aracılığıyla: Bağlı olduğunuz vergi dairesine giderek tapu harcı ödemesi yapabilirsiniz.
İlgili tapu dairesinde yoğunluk yoksa tüm işlemler 1 gün içinde tamamlanacaktır. Tapu dairesi yoğunsa randevunuz ileri günlere ertelenebilir.
Web tapu, bir randevu sistemi olmayıp tapu işleminin tapu müdürlüğüne gitmeden 7/24 zaman kısıtlaması olmaksızın başlatıldığı bir sistemdir. Vatandaşlarımız gerekli bilgileri online olarak sistem üzerinden girmekte, tapu müdürlüklerince yapılan SMS yönlendirmeleri ile harç ödemeleri gerçekleştirilmektedir.
Taşınmaz işlemleri için bilhassa alım-satım işlemleri için idareden randevu almak gerekiyor. Randevusuz işlem gerçekleştirilemiyor. Telefonla ya da internet üzerinden tapu randevusu almanın kolaylığını da göz önünde bulundurarak, randevu işlemini ihmal etmemenizi öneririz.
RANDEVU MESAJI: Bu mesaj, tapu müdürlüğünün işlemleri hazırlamasının ardından, işleme ait harç ödemesinin yapılabilmesi için harç makbuz numarası ve ödemenin yapılacağı banka bilgisi ile birlikte, işlemin ve işlemlerin imza için hazır olacağı, tapuda bulunulması gereken zaman bilgisini içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri