Kişi, gizlilik ayarlarını bu bilgileri gizleyecek şekilde düzenlemiş olabilir. Gizlilik ayarlarınızı, son görülme bilginizi paylaşmayacak şekilde düzenlemiş olabilirsiniz. Son görülme bilginizi paylaşmazsanız diğer kişilerin son görülme bilgisini de göremezsiniz. Söz konusu kişi sizi engellemiş olabilir.
Yaşanan son gelişmelerin ardından yeni bir güncellemeyle bu özelliklerin kapatıldığı mı yoksa bunun bir problem mi olduğu merak ediliyordu. Elde edilen son bilgilere göre WhatsApp'ta Son Görülme ve Çevrimiçi özelliklerinin gözükmemesinin sunucu probleminden kaynaklandığı ortaya çıktı.
Android cihazlarda 'Hesap' ardından Gizlilik'e dokunun. Son Görülme ve Çevrimiçi butonuna basın. Son Görülme alanında 'Hiç Kimse' seçeneğine dokunun.
Bu özelliği kapatarak insanlardan WhatsApp'ta en son ne zaman çevrimiçi olduğunuzu gizleyebilirsiniz. Özelliği kapatmak için Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Son görülme > Hiç kimse seçeneklerini tıklayarak son görülmenizi tamamen gizleyebilirsiniz.
Çevrim içiyse kişi adının altında “çevrim içi” yazar. Aksi hâlde “son görülme…” yazar. ”Çevrim içi”, kişinin şu anda uygulamayı kullandığı anlamına gelir. ”Son görülme…” ise kişinin uygulamayı en son ne zaman kullandığını belirtir.
İlgili 22 soru bulundu
Hiç kimse moduda, kimse tarafından WhatApp'taki çevrimiçi durumunuz görülemez. Sadece uygulamaya girdiğiniz an çevrimiçi görünürsünüz.
Hayalet mod olarak da bilinen WhatsApp çevrimiçi gizleme özelliği, şu anda beta test kullanıcıları arasından bazı kişilere açıldı. WhatsApp beta 2.22.20.9 sürümünde çevrimiçi durumla ilgili gizlilik seçeneklerinin çıktığı belirtildi.
Rehberinde olmadığım kişinin çevrimiçi olduğunu görebilir miyim soruna gelecek olursam. Bu durum senin o kişiye temasınla alakalı. Eğer bu kişiyle daha öncesinde mesajlaştıysan; daha sonrasında numaranı sildiyse bu kişinin çevrimiçi bilgisini görürsün.
Konuştuğunuz kişiye yanıt vermek için bir başka yol ise, telefonunuzdaki Wi-Fi ve hücresel veri bağlantılarını kapatmak. Telefonunuzun internet ile bağlantısını kesin ve sohbete girin. Mesajınızı yazıp gönderin. Daha sonra WhatsApp'tan çıkın.
Whatsappta sesli konuşmada yada görüntülü konuşma sırasında sürekli çevrim içi mi gözüküyoruz? hayır işte. bi süre sonra konuşmaya devam etsen dahi çevrim içi gözükmüyor. belli bi saati gösteriyor en son görüldü diye.
Çevrim içi sözcüğü yazım şekli açısından birçok kişi tarafından karıştıran kelimeler arasındadır. TDK'ya göre çevrim içi sözcüğü ayrı bir şekilde yazılmalıdır.
Platformdan yapılan açıklamaya göre, WhatsApp'in sesli mesajlar özelliğinin yanına ek olarak görüntülü mesaj özelliğini getirdiği belirtildi. Görüntülü mesajlar sayesinde, 60 saniye içinde söylemeniz ve göstermeniz gerekenleri kaydedip sohbetlere yanıt verilebilecek.
(Android'de sağ üstte üç nokta, iPhone'da sağ altta) Hesap - Gizlilik - Son Görülme yolunu izleyin. Burada “Şunlar hariç kişilerim”e dokunun. Son görülme durumunuzu görmesini istemediğiniz kişileri işaretleyin ve Bitti'ye dokunun.
Kişinin adını ve telefon numarasını girin > KAYDET'e basın. Kişi otomatik olarak Kişiler listenizde görünür. Kişi görünmüyorsa Yeni sohbet > Seçenekler > Kişileri yeniden yükle'ye basın.
Bunun için yapabileceğiniz son yöntem o kişiye mesaj atmak olacaktır. Eğer attığınız mesaj tek ve gri tik şeklinde gözüküyorsa ve gün içerisinde kontrol ettiğinizde hiç bir şekilde mavi veya çift tike dönüşmediyse karşı taraf muhtemelen sizi engellemiştir.
Gönderdiğiniz mesaj karşı tarafa iletilmez. Ayrıca sesli ve görüntülü görüşme de yapamazsınız. Durum paylaşımlarını göremezsiniz.
Aranan telefonda sadece bir zil sesi duyuyorsanız ya da zil sesi hiç duymuyorsanız bu durum aranan kişinin sizi engellediğini gösterir. Aynı zamanda meşgul sinyali ve meşgul sinyalinin ardından bağlantının kesilmesi de karşınızdaki kişinin sizi engellediğini gösterir.
Engellemek istediğiniz kişiyle aranızdaki sohbeti açın, ardından Diğer > Engelle > Engelle'ye dokunun. Dilerseniz Kişiyi şikayet et > Engelle'ye dokunarak söz konusu kişiyi şikayet de edebilirsiniz. Engellemek istediğiniz kişiyle aranızdaki sohbeti açın, ardından kişinin adına > Engelle > Engelle'ye dokunun.
Çevrim içi ve çevrim dışı kelimeleri çoğunlukla çevirim içi, çevrimdışı, çevrimiçi şeklinde farklı biçimlerde yazılabilir. Ancak çevrim dışı TDK kurallarına göre de ayrı olarak yazılması gereken bir kelimedir.
“Kişilerim”i seçerseniz sadece telefonunuzun kişiler listesinde bulunan kullanıcılar sizi gruplara ekleyebilir. “Şunlar Hariç Kişilerim”i seçerseniz kişiler listenizdeki hangi kullanıcıların sizi gruplara ekleyebileceğini daha detaylı bir şekilde denetleyebilirsiniz.
Son görülme ve çevrimiçi bilgileriniz engellediğiniz kişiler tarafından görülemez. Profil resminizde yaptığınız hiçbir değişiklik engellediğiniz kişiler tarafından görülemez. Açıklayıcı olmuş.
Çevrim içi (İngilizce: online), bilgisayar sisteminde sunucuya bağlı ve çalışır durumda olma halidir. Türkçeye daha dar anlamıyla yalnızca bilgisayar ve ilgili konularıyla bağlantılı olarak yerleşmiş bir sözcüktür. Bu kelime genellikle çevrimiçi şeklinde yanlış kullanılır. Doğru kullanımı çevrim içi şeklinde olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri