Bilindiği gibi Windows 11 piyasaya sürüldüğünde, başta TPM 2.0 olmak üzere karmaşık bir dizi gereksinimle birlikte geldi. Bu özellikleri karşılamayan bilgisayarlara Windows 11 sunulmadı. Bu da, yeni ve güçlü pek çok bilgisayarın Windows 11'i alamaması ile sonuçlandı.
Windows 11 'i yüklemeye devam ederseniz, bilgisayarınız artık desteklenmez ve güncelleştirmeleri alma hakkına sahip olamaz. Uyumluluğun olmaması nedeniyle bilgisayarınızda meydana gelen hasarlar üretici garantisi kapsamında değildir.
Microsoft'un son olarak yayımladığı Windows 11 güncellemesiyle birlikte karşılaşılan yeni bir sorun, şirket tarafından kabul edildi. Tüm bunları kontrol ettikten sonra eğer bilgisayarınız minimum sistem gereksinimlerini karşılıyorsa rahatlıkla Windows 11'e geçiş yapabilirsiniz.
Bilgisayarınız, en düşük (temel) sistem gereksinimlerini karşılıyorsa Windows 11'i çalıştırabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Windows 10'dan Windows 11'e yükseltme yapmanın fiyatı nedir? Ücretsizdir.
Windows 11, Windows 10'dan daha fazla performans iyileştirmesi getiriyor, Daha yeni donanımlar Windows 11 için optimize edilmiştir ve size Windows 10'dan daha iyi performans verecektir, bu nedenle bu gerçekten makinenizin özelliklerine iner.
Bunu öğrenmek için Başlangıç düğmesini seçin ve ardından Ayarlar > Sistem > Etkinleştirme öğesini seçin. Windows 11'inizin etkinleştirildiğini ve Microsoft hesabınızın dijital lisansınız ile ilişkilendirildiğini onaylayabileceksiniz.
Windows 11 Yükseltme Adımları
Windows 11'e geçiş işlemlerine başlamak için; Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update penceresinden bilgisayarınız için yayınlanmış Windows 11 güncelleştirmesini yükleyerek geçişi tamamlayabilirsiniz.
"Uyumlu TPM bulunamıyor" iletisini görürseniz bilgisayarınızda devre dışı bırakılmış bir TPM olabilir. Daha fazla bilgi için bkz. TPM'yi etkinleştirme veya TPM'yi etkinleştirme yönergeleri için bilgisayar üreticinizin destek bilgilerini denetleme.
Windows arama çubuğuna① [TPM.msc] yazıp aratın ve ardından [Aç]② öğesine tıklayın. Yerel Bilgisayar penceresinde Güvenilir Platform Modülü Yönetimi penceresi açıldığında, Durum alanında③ [TPM kullanmaya hazır] ifadesi varsa bu durum bilgisayarınızın TPM işlevini desteklediği anlamına gelir.
Windows 10'dan Windows 11'e yapılan yükseltmeler ücretsizdir.
Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update'e gidip Güncelleştirmeleri denetle'yi seçerek Windows 11'in cihazınız için hazır olup olmadığını denetleyin.
Evet, bu doğru, Windows 10 desteği Ekim 2025'te sona erecek. İsterseniz, Windows 11'e ücretsiz yükseltmeyi kullanabilirsiniz, bunu yapmak istemiyorsanız ve bilgisayarınız 2025'te hala çalışıyorsa, 3. Power to the Developer!
Windows 11, Windows 10'un tüm gücünü ve güvenliğini yepyeni bir tasarım ve yenilenmiş bir görünümle sunar. Windows 10'dan farkı ram bazından daha hızlı olması ve Ayrıca tüm yeni araçlar, sesler ve uygulamalarla birlikte gelir.
Ayarlar - Güncelleme ve Güvenlik bölümüne gidin, Güncellemeleri denetle'ye tıklayın. Ücretsiz Windows 11'e yükseltme mesajını göreceksiniz; Windows 11 indir ve yükle butonuna tıklayın. Windows Update altında Windows 11 indirme durumunu takip edebilirsiniz.
Windows 11 yükseltmeleri 2021 yılının sonlarında başlayacak ve 2022 yılında devam edecektir.
Bu hataları neden görebileceğinize ilişkin nedenler: Windows'u etkinleştirmek için kullanılamayan bir ürün anahtarı girmişsinizdir. Farklı bir ürün anahtarı girin veya yeni bir ürün anahtarı satın alın. Windows 11'e yükselttiniz, ancak etkinleştirme sunucuları meşguldü.
Lisanssız da kullanabilirsiniz. Lakin sağ alt köşede sürekli Windows'u Etkinleştirin yazısına maruz kalırsınız. Ayrıca Windows'un belli başlı özelliklerini de kullanamazsınız. Örneğin; temalar arası (aydınlık-karanlık mod) geçiş yapamazsınız.
Windows 10 kişiselleştirilemiyor. Windows 10, kişiselleştirme ayarları dışında etkinleştirilmemiş olsa bile tüm ayarları özelleştirmenize ve yapılandırmanıza tam erişim sağlar.
Microsoft, Windows 12 işletim sistemini piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Microsoft, 2024 sonbaharında yeni Windows 12 işletim sistemini piyasaya sürecek. Microsoft, Build 2023 geliştirici konferansında henüz resmi bir adı olmayan "yeni nesil Windows" üzerinde çalıştığını belirtti.
Bilgisayarınızda önemli bir donanım değişikliği yaptıysanız Windows 11 yeniden etkinleştirmeniz gerekir. Bilgisayarınızda önemli bir donanım değişikliği yaptıktan sonra (anakartı değiştirmek gibi) Windows 11 yeniden yüklerseniz, artık etkinleştirilmeyebilir.
Windows 11; FPS düşürür ve sürekli FPS drop da yaşatır. Sistem performansı da düşürür. Pil ömrünü azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri