WordPress PHP (ana dil) ve MySQL (veritabanı) dilleri kullanılarak yazılmıştır. Web sitenizde bir web sayfası her ziyaret edildiğinde, sayfa o an oluşturulur. PHP kodu, MySQL veritabanınıza erişir ve sayfayı oluşturmak için gereken tüm bilgileri alır.
WordPress veritabanı yönetme sistemi için MySQL kullanır. MySQL açık kaynaklı bir yazılımdır ve WordPress veritabanının kullanıcı verisi, kullanıcı metası, yazılar, yorumlar gibi bileşenlerini yönetmekle görevlidir.
WordPress, PHP tabanlı bir yazılım olduğu için Linux işletim sistemleri ile daha uyumlu çalışır. Ayrıca WordPress hosting planlarının MySQL ve PHP desteğine sahip olması önerilir.
WordPress, kodlama dili olarak PHP ve veritabanı yönetim sistemi olarak MySQL kullanılarak yazılmıştır.
Wordpress varsayılan olarak oluşturduğu tablolar için wp_ ön ekini (prefix) kullanır, tablo isimleri genellikle wp_posts, wp_users şeklindedir. Kurulum ekranında farklı bir ön ek yazarak, SQL injection'a karşı biraz daha güvenlik önlemi alabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Aslında wp-config.php dosyası WordPress'de yerleşik olarak bulunmaz ancak kurulum esnasında oluşturulur. Size özeldir. Dosyanın konumu ise web sitenizin kök dizinidir Bu örnekte dosya /public_html'de bulunmaktadır.
Veritabanı Erişimi
Veritabanı bilgilerini bulmak için lütfen Sitelerim → Ayarlar → Barındırma Yapılandırması'na tıklayın. Bu bölüme erişmek için https://wordpress.com/tr/barindirma-config adresini de kullanabilirsiniz.
WordPress (WP veya WordPress.org), PHP dilinde yazılmış ve HTTPS ile desteklenen bir MySQL veya MariaDB veritabanıyla eşleştirilen bir ücretsiz ve açık kaynaklı içerik yönetim sistemi (CMS)'dir. Özellikler, WordPress içinde "Temalar" olarak adlandırılan bir eklenti mimarisi ve bir şablon sistemi içerir.
Eğer bir framework kullanacaksa öğrenme süresi artıp yapma süresi kısalabilir ama toplam süreye çok etkisi olacağını sanmıyorum. Bazı durumlarda bu süre artabilir ancak kısalacağını düşünmüyorum. WordPress'i öğrenmesi en fazla 2 haftasını alır. 12 saatlik online bir WordPress kursu alıp WordPress öğrenebilirsiniz.
Ctrl+U yaparak da sayfa kaynağını görüntüleyebilirsiniz. Sayfa kaynağını görüntüledikten sonra Ctrl+F yapıp “themes” diye aratın, arattıktan sonra sitenin hangi temayı kullandığını göreceksiniz. Eğer sitenin temasının daha detaylı bilgisini istiyorsanız sayfa kaynağındaki /themes/temaadı/style.
WordPress Web Sitesi Fiyatları WordPress web sitesi fiyatları 8.000 TL ile 16.000 TL arasında değişir. Bu fiyat talep ettiğiniz özelliklere ve almış olduğunuz tasarım hizmetinin kalitesine göre değişiklik gösterecektir. WordPress sitenizin devamlılığı için yıllık 1.500 TL – 3.500 TL aralığında bir masrafınız olacaktır.
WordPress ilk olarak 27 Mayıs, 2003'de kurucuları Mike Little ve Matt Mullenweg tarafından piyasaya sürülmüştür. Şimdilerde, WordPress dünyanın en popüler içerik yönetim sistemidir. WordPress bir açık kaynak topluluğu tarafından geliştirilmiştir.
PHP Web Tabanlı, nesne yönelimli bir programlama dilidir. Eskiden Personal Home Page (PHP) yani 'Kişisel Anasayfa' iken şimdilerde PHP: Hypertext Preprocessor olarak kullanıma devam edilmektedir. PHP, dinamik, kendi kendine yönetilebilir web siteleri yapılmasını sağlar.
WordPress çalıştırmak için, barındırma hizmeti sağlayıcınızın şu özellikleri sağlamasını öneririz: PHP 7.4 sürümü ve üzeri.
Bir WordPress taksonomisi, gönderi gruplarını ve özel gönderi türlerini düzenlemenin bir yoludur.
Veritabanı WordPress web sitenizdeki tüm verilerin tutulduğu yerdir.
Wordpress, PHP programlama dili ile yazılmış ve ücretsiz bir şekilde web site kurmak için kullanılan bir platformdur.
WordPress nedir sorusunun yanıtı şöyle. WordPress web siteleri oluşturmak, değiştirmek ve bakımını yapmak için kullanılan bir içerik yönetim sistemi (CMS) yazılımıdır. WordPress aynı zamanda piyasadaki en popüler CMS'dir ve CMS'sini bildiğimiz web sitelerinin %65,2'sine güç sağlar.
Veritabanı genellikle bir bilgisayar sisteminde elektronik olarak depolanan yapılandırılmış bilgi veya veriden oluşan düzenli bir koleksiyondur. Veritabanı genellikle bir veritabanı yönetim sistemi (DBMS) ile kontrol edilir.
Google BigTable veritabanı kullanıyor.
Microsoft SQL Server Management Studio'yu (SSMS) başlatınız ve SQL Server'a bağlanınız. Bağlantıdan sonra, “New Query”ye tıklayın ve aşağıdaki komut dosyasını sorgu alanına yapıştırınız. Execute'e tıklayın (veya F5 tuşuna basınız). Sorgu yürütme sonuçlarında sunucu veritabanı dosyalarının listesini verecektir.
Genel tanımıyla web sitesi oluşturma platformu olarak ifade edebileceğimiz Wordpress, dijital dünyada farklı sektörlere ait profesyonel web siteleri kurabilmenize imkan sunar. Son yıllarda kullanılan birçok platformun aksine en kolay ve hızlı web sitesi oluşturma aracı olarak öne çıkmaktadır.
Sitenizin içeriğini internet bağlantısı olan bilgisayar, tablet ya da telefondan düzenlemenizi, yeni yayınlar ve sayfalar oluşturmanızı sağlayan WordPress, var olan içerik yönetim sistemleri arasında en kolay, en güçlü ve en popüler olanıdır.
WordPress bileşenler, web sitenizin kenar çubuğu (sidebar) ve alt bilgiler (footer) bölümlerine müdahale edebilen, kullanıcı deneyimini artırmak için geliştirilmiş bir sürükle-bırak fonksiyonudur. Belki de WordPress'in en çok kullanılan ve en çok işe yarayan özelliklerinden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri