Matthew Charles Mullenweg (d. 11 Ocak 1984) Amerikalı girişimci ve web geliştiricisidir. Açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemi WordPress'i geliştirmesi ile tanınır.
WordPress, dünya genelinde milyonlarca web sitesinin temelini oluşturan açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemidir (CMS). PHP dilinde yazılmıştır ve MySQL veritabanı kullanmaktadır. WordPress'in kökleri, 2001 yılında Michel Valdrighi tarafından hayata geçirilen b2/cafelog adlı blog platformuna dayanmaktadır.
WordPress 2003 yılında basit bir blog platformu olarak hayatımıza giren CMS'lerden bir tanesidir.
WordPress.com, Tumblr ve Pocket Casts gibi platformların sahibi konumunda yer alan Automattic, önemli bir satın alma gerçekleştirdiğini duyurdu. Automattic tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, farklı mesajlaşma uygulamalarını tek bir platformda toplayan Texts'i satın aldı.
Dünyanın en yaygın şekilde kullanılan açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemi (CMS) olan Wordpress'in arkasındaki şirket Automattic, Wordpress'i yaratarak internet ekosistemindeki en büyük oyunculardan birisi oldu.
İlgili 41 soru bulundu
WordPress Hangi Ülkenin Yazılımıdır? WordPress, Amerika Birleşik Devletleri California eyaletinde Automattic Inc. firması tarafından yönetilmektedir.
WordPress web sitesi fiyatları 8.000 TL ile 16.000 TL arasında değişir. Bu fiyat talep ettiğiniz özelliklere ve almış olduğunuz tasarım hizmetinin kalitesine göre değişiklik gösterecektir. WordPress sitenizin devamlılığı için yıllık 1.500 TL – 3.500 TL aralığında bir masrafınız olacaktır.
Wordpress, PHP programlama dili ile yazılmış ve ücretsiz bir şekilde web site kurmak için kullanılan bir platformdur.
WordPress, tamamen açık kaynak kodlu olarak yazılmış olan ve kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmuş olan kapsamlı bir yazılımdır. Sizlere, herhangi bir sorun yaşamadan dilediğiniz gibi İnternet sitesi kurabilme imkânı sunar. Aslında, temel mantığı, amacı ve yazılım amacı blog mantığıdır.
Sonuç olarak, WordPress öğrenmek zor değildir ve online eğitimlerle istediğiniz düzeyde bu yazılım platformuna hakim olabilirsiniz. Bu sayede, dilediğiniz şekilde web siteleri oluşturarak istediğiniz bilgi ve içerikleri paylaşabileceğiniz bir platforma sahip olacaksınız.
Eğer bir framework kullanacaksa öğrenme süresi artıp yapma süresi kısalabilir ama toplam süreye çok etkisi olacağını sanmıyorum. Bazı durumlarda bu süre artabilir ancak kısalacağını düşünmüyorum. WordPress'i öğrenmesi en fazla 2 haftasını alır. 12 saatlik online bir WordPress kursu alıp WordPress öğrenebilirsiniz.
Herkesin web üzerindeki bilgilere katkıda bulunması amacıyla Pyra Labs tarafından kurulmuş olup daha sonra Google tarafından satın alınmıştır. Blogger, internetteki ilk blog hizmet sağlayıcısıdır.
WordPress, kendi web sitesini kurmak isteyen ancak herhangi bir teknik bilgiye sahip olmayan kullanıcılara alternatif çözümler sunar. Sonsuz eklentilerin ve zengin temaların yer aldığı bu sistemle farklı türden sayfalara ek olarak e-ticaret sitenizi de rahatlıkla kurabilirsiniz.
WordPress SEO, WordPress içerik yönetim sistemi altyapısına sahip siteler adına özel olarak yapılan SEO çalışmalarıdır. Başka bir deyişle WordPress SEO WordPress altyapılı siteleri arama motorları kalite yönergelerine uygun hale getirerek organik görünürlük artırma çalışmalarıdır.
WordPress, GNU Genel Kamu Lisanslı bir CMS (Content Management System) yani İçerik Yönetim Sistemidir. Açık kaynak kodlu ve ücretsiz yapısıyla internet sitesi kurmak ve yönetmek için oldukça kullanışlıdır.
WordPress açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir. İnternet sitesi ve blog oluşturmak isteyen herhangi bir kodlama deneyimi olmayan kişiler için popüler bir araçtır. Wordpress yazılımının ekstra hiçbir maliyeti yoktur. Herkes wordpressi ücretsiz olarak yükleyebilir, kullanabilir ve değiştirebilir.
WordPress ile para kazanmak için en basit yollardan biri de web sitenize çeşitli reklamlar yerleştirmektir. Google Adsense, web sitenizde görünen reklamlar üzerinden para kazanmanıza olanak sağlar. Reklam yayınlayabilmek için öncelikle Adsense üyeliğinizi başlatmanız gerekir.
WordPress ücretsiz, açık kaynaklı bir web sitesi oluşturma platformudur. Daha teknik bir düzeyde, WordPress, MySQL veritabanı kullanan PHP ile yazılmış bir içerik yönetim sistemidir (CMS). Geek olmayan bir konuşmada, WordPress bugün var olan en kolay ve en güçlü blog ve web sitesi oluşturucudur.
WordPress nedir sorusunun yanıtı şöyle. WordPress web siteleri oluşturmak, değiştirmek ve bakımını yapmak için kullanılan bir içerik yönetim sistemi (CMS) yazılımıdır. WordPress aynı zamanda piyasadaki en popüler CMS'dir ve CMS'sini bildiğimiz web sitelerinin %65,2'sine güç sağlar.
WordPress admin panelde iken Görünüm -> Bileşenler e tıklıyoruz ; Bileşenler listesinde Özel HTML bileşeni html kodu eklebilmemizi sağlıyor. Yani google analytics gibi kodlarınızı basitçe ekleyebilirsiniz.
WordPress Web Sitelerinin Artıları:
Kullanıcı Dostu: WordPress, teknik bilgisi olmayan kullanıcılar için bile oldukça kullanıcı dostudur. Görsel editörü sayesinde içerik eklemek ve düzenlemek oldukça kolaydır. Esneklik: Binlerce tema ve eklenti ile WordPress, her türlü web sitesi için uygun bir çözüm sunar.
WordPress ile istediğiniz herhangi bir siteyi oluşturabilirsiniz. Kişisel bir blog veya site, fotoğraf blogu, ticari site, profesyonel portföy, hükümet sitesi, dergi veya haber sitesi, çevrim içi topluluk, hatta bir site ağı gibi çok çeşitli seçenekler vardır.
Sitenizi WordPress ile kuracaksanız WordPress hosting kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Kendiniz yapmak istiyorsanız da web hosting tercih etmelisiniz. Kurulum kolaylığı olarak baktığımızda WordPress Hosting'in kurulumu daha kolaydır. Yazılım bilgisi olmayan kişiler bile kolaylıkla bir site kurabilir.
Standart bir e-ticaret sitenin kurulum maliyeti 1.750 TL ile 17.500 TL arasında değişecektir. Gelişkin bir web sitesinin kurulum maliyetleri 200 Bin TL ve üzeri rakamlara çıkacaktır. Alan Adı: Alan adı veya İngilizce ismi ile domain, bir web sitesinin internetteki adresidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri