yağmur yağarken. 100 kere kadir suresi okuyanın. ne muradı varsa hasıl olur. ama yağmur yağması şart. nası yapacaz yapacak bi şey yok kışın.
yağmur yağarken. 100 kere kadir suresi okuyanın.
Cuma gecesi bu surenin okunması ise kişilerin rüyasında peygamberi göreceği belirtilmiştir. Dileği olan kişiler ise 41 kere bu duayı okuyarak dileğine kavuşacağı Hadis-i Şerif içerisinde geçmektedir.
Bir dileği olan kişi bu sureyi 41 defa okursa dileği gerçekleşmektedir. Sabah ve akşam namazlarından sonra bu surenin üç defa okunması kişilerin sıkıntılardan ve gelebilecek kötülüklerden korunmasına yardımcı olmaktadır. Kadir Suresini okumayı alışkanlık haline getiren kişilerin kazançları artar.
YAĞMUR YAĞARKEN DİLEK DUASI
Yağmur yağarken 100 defa Kadir suresini okuyan kişilerin istekleri kabul edilmektedir. Yağmur yağarken okunan dualardan birisi ise Tekvir suresidir. Tekvir suresi yağmur yağdığı zaman okunursa tüm dilekler kabul olur.
İlgili 39 soru bulundu
Kadir suresini oturduğu yerden okuyana hac,umre ve. nafile namazlar kadar sevap yazılır. Yağmur yağarken 100 defa okusan ne isteğin(hacetin- dileğin) varsa gerçekleşir.
Allahümme inna nestağfiruke inneke künte gaffaran. Fe ersili's-semae aleyna mindaran... YAĞMUR DUASI ANLAMI: Allah'ım,bize yardım eden, içimize sinen,ferahlık veren,bol,yararlı her tarafı sulayan bereketli bir yağmur ihsan eyle.
1- Kadir Gecesinde Kadir Suresini 41 kere okumak, Allah katında tüm günahların affedilmesini sağlar.
Kadr Suresi 36 defa okunup, su dolu kaba üflenirse ve o su yeni bir elbise üzerine serpildiğinde; o elbiseyi giyenin rızkı artar. Her türlü zor durumdan kurtulmak için Kadr Suresi 21 defa okunur. Kadir suresini devamlı okuyan sıhhat üzerine olur, afiyet bulunur.
Peygamber (s.a.s.) “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'ân'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98 [131]; İbn Mâce, Tahâret, 105 [595-596]) buyurmuştur.
Kadir Suresi, İslam dünyasında idrak edilen Kandil ve Kadir Gecelerinde okunarak Müslümanların ibadetlerinde yer alıyor. 27 Nisan tarihinde idrak edilen Kadir Gecesi'nde Kadir Suresi önem arz edecek.
Bu sebeple Kadir suresinin abdest alınmadan okunup okunmayacağı insanlar tarafından merak edilmektedir. Kadir Suresini ezbere bilen Müslümanlar abdestsiz bir şekilde bu sureyi okuyabilirler. Ancak sure Kur'an'dan okunacaksa o zaman kişilerin abdest alması gerekmektedir.
- 1. rekatta fatiha suresi ile 3 kadir suresi okunur. - 2. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi okunur. - 3. rekatta Fatiha ile 3 Kadir suresi okunur. - 4. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi okunur.
Dileklerinizin isteklerinizin dualarınızın kabulu için yağmur yağarken; 100 defa Kadir suresi, 100 defa Kevser suresi, tövbe istiğfar, Kelime-i Tevhid, salavatlar ve Tekvir suresinin okunması oldukça faziletlidir.
Alimler, Kevser Suresinin yağmur yağarken 3 sefer okunmasın halinde, dileklerin kabul olacağını belirtirler. Kişinin toprağı varsa bereketlenir. Zengin olma isteği varsa, hayırlı mallara nail olur.
İslam geleneğinde, yağmur yağarken dua etmek müstehaptır (tavsiye edilen bir ibadet) ve pek çok hadiste yağmur yağışının özel bir zaman olduğu ve duaların kabul edilebileceği belirtilir.
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
Kadir Gecesinde 500 defa (Kadr Suresi) Kadir Suresi okumanın faziletleri nedir?
Bunun yanı sıra Kadir Suresi kişinin her başı sıkıştığında ve günahlarının affı için dilediği zaman okuyabileceği bir suredir. Ancak sevap ve dilek kapıları açık olduğu için surenin özellikle Kadir Gecesinde ve abdestli olarak okunması ayrıca büyük önem taşır.
İnna enzelnahu fi leyletil kadr, Kadir Suresi'nin ilk ayeti kelimesidir. Anlamı şöyledir; Doğrusu Biz, onu (Kurân'ı) Kadir gecesinde indirdik.
Kur'ân-ı Kerîm'in ne zaman indirildiğini ve bu zamanın özelliklerini belirterek faziletinden faydalanma gereğine işaret eden sûre, “Onu Kadir gecesinde indirdik” meâlindeki âyetle başlar.
Zayıf olarak yaratılmış olan insan, bununla, kâinatı bu muhteşem düzen üzere yaratan yaratıcının büyüklüğüne delil gösterir. Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- yağmuru sever, onu ashâbına müjdeler ve Allah Teâlâ'nın nimetinin bereketleri değsin diye mübârek vücûdundan bazı yerleri açardı.
Bir anda ayna gibi berrak olan gökyüzünde bulutlar belirdi. Ve yağmur yağmaya başladı. Peygamber Efendimiz (asm) bu sefer, "Allah'ım! Bu yağmuru bardaktan boşanırcasına yağdır ve hakkımızda hayırlı kıl." (Buharî, 1:179.) diye duâ etti.
Tıpkı namaz kılarken olduğu gibi abdest almanın zorunluluk olduğu durumların haricinde yani dua ederken ya da tesbih çekerken abdestli olunmak zorunlu değildir. Daha faziletli bir ibadet gerçekleştirmek istiyor ve edebe uygun davranmak istiyorsanız abdestli olarak tesbih çekmek daha uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri