Allah'u Teala'nun rızasını kazanmak için geceleri Yasin Suresi'ni okumak tavsiye edilir. Ne niyet içi okunursa, Allah'ın izniyle kişi o muradına nail olur. Cuma geceleri Yasin Suresi'ni okuyan kişi Allah'ın mağfiretine kavuşmuş halde sabahlar.
Esasen sadece Yasin suresi için değil, bütün sureler ve ayetler niyete göre okunabilir. Çünkü Allah kullarının zannına(1) ve niyetine(2) göre muamele eder.
6- Her kim duasının kabul olmasını isterse yatsı namazından hemen sonra Yasin okumaya başlayıp 41 Yasin olacak şekilde her gün yaparsa Allah'ın izni ile muradı kabul olur.
Kişinin hayırlı bir hacetinin olması için 41 kez okunmalıdır.
Kuranı okurken kıbleye yönelip diz üstü oturmalıyız. Allah(cc) Kuran okuyacak olduğun vakit kovulmuş şeytandan Allah'a sığın. Nahl (16/9 ayeti) Tevbe suresi haricinde diğer sureleri okuduğumuz zaman besmele çekmeliyiz. Anlamlarını hakkında bilgi edinip ayetleri huşü içinde okumalıyız.
İlgili 23 soru bulundu
Genellikle de şu yakarış ile başlanır:" Ya Rabbi. Okuduğum Yasin-i Şerifi yüce katında kabul buyur.
Din İşleri Yüksek Kurulu
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
70 KERE OKUNAN DİLEK DUASI
Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.)
Aynı zamanda abdestsiz olarak Yasin suresinin okunmasının doğru olup olmadığı merak edilmiştir. Yasin Suresi Abdestsiz Okunur mu? Yasin suresi Kuran-ı Kerimde yer alan ayetlerden oluştuğu için bir dua niteliği taşımaz. Kuran-ı Kerim'de yer alan ayetler gusülsüz ve abdestsiz olarak okunamamaktadır.
Mübin duası dileklerin kabul edilmesine vesile olduğu İslam alimlerince rivayet edilen etkili bir duadır. Yasin suresinde geçen 7 ayetten oluşan bir duadır. Mübin duası bir anlamda Kur'an-ı Kerim ayetidir. Bu nedenle oldukça önemli, faziletli bir duadır.
Sana Sure-i Yâsîn ile tavsiye ederim, zira onda yirmi bereket vardır. Onu aç okursa doyar, susuz okursa suya kanar, çıplak okursa giyinir, bekar okursa evlenir, korkak okursa korktuğundan kurtulur, yolcu okursa yolculuğunda yardım görür, malı çalınan okursa malı yerine gelir.”
Yasin suresinin okunup bitirilmesinden sonra şu dua okunmaktadır: "Allahümme Rabbena ya Rabbena tegabbel minna duaena vekti hacetena bi hurmeti sureti yasin ve ecirna minennari ve min azabil kabri ve min şerri sualin bi fadli sureti yasin.
Yasin Suresi pek faziletli bir sure olup çokça okunması tavsiye edilmiştir. Bilhassa derdi, hasatlığı ve sıkıntısı olanların okuması ya da kendilerine okunması tavsiye edilmiştir. Yasin Suresi okuyan kişi, korktuğu her konudan emin ve mahfuz olur. Yasin Suresi ile garipler yardımcı bulu, dertlilere ise derman olur.
Yasin Suresini okuduktan sonra duaların kabul edilmesi için bağışlanma duası okunur. İşlerin kolaylaması, günahların affedilmesi ve ruhun manevi anlamda doyuma ulaşması için okunan bağışlanma duası, Yasin Suresinin hemen akabinde okunması tavsiye edilir.
Bekar Olanların Hayırlı Bir Eş İçin Okuyabileceği Dua
Bunların başında Kur'an-ı Kerim'in önemli surelerinden biri olan Yasin suresi gelir. Her Müslüman yalnızca evlilik için değil normal zamanda da Yasin suresini okumalıdır.
Yalnız başınıza kuran okurken başınız açık olsa bu da caizdir. Ama kuran okurken başınız açık okusanız yanında örtünmeniz gerekenlerden biri yanınızda değilse bu caizdir. Elbette efdal olan kuran okurken abdestli olmanız gerektiği gibi tesettürlü de olmanızdır.
Yatarak dua etmekte bir sakınca var mıdır? Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur. Kur'ân-ı Kerîm'de, “Onlar ayakta iken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah'ı anarlar.” (Âl-i İmrân, 3/191) buyrulmaktadır.
Temelde dini bir vecibe değildir.'' ''Bir hanım başını örtmüyorsa, başörtülü değilse de, Kuran okunurken, dinlerken ya da benzer bir ortamı yaşarken başını örtmesi bizim geleneğimizde hep varolagelmiş bir şeydir. Kuran dinlerken baş örtülecek diye bir kural yok.
Bu kapsamda dilek duasının Arapça okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Estağfurullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh." şeklinde ifade edilmektedir. Bu oldukça etkili olan dilek duasının Arapça dilindeki okunuş biçimidir.
“Üç çeşit duanın müstecâb olduğu (kabul edildiği) hususunda şüphe yoktur: Mazlumun (haksızlığa uğrayan kimsenin) duası, yolcunun duası ve anne babanın çocuklarına duası.” (Tirmizî, Birr ve Sıla, 7)
Hz. Peygamber'e (s.a.s.), 'Ey Allah'ın Resûlü, hangi dua daha makbuldür?' Diye sorulunca, 'Gece yarısı ve farz namazlardan sonra yapılan duadır. ' cevabını vermiştir.” (Tirmizî, De'avât, 79 [3499]).
Dolayısıyla bir kimsenin hatim yapmış olması için Kur'ân'ı bizzat tilavet etmesi gerekir. Televizyon, radyo veya başka bir cihazdan okunan mukâbeleyi takip etmek veya dinlemek de sevaptır.
Ancak abdestsiz olarak dokunmadan yüzüne bakmak ve okumak caizdir. Bilgisayar / telefon / mobil cihazlar ise Mushaf değildir. Bu bakımdan internetteki, cep telefonundaki Kur'an-ı Kerim'i abdestsiz okumak caizdir.
Dili ve dudağı kıpırdatmadan yalnız göz ile okuyarak da hatim yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri