Sansevieria / Paşa Kılıcı
Paşa kılıcı, aloe vera ve barış çiçeği gibi NASA'nın havayı temizlediğini onayladığı çiçekler arasında. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürerek daha kaliteli bir uyku için yardımcı olacak paşa kılıcı, yatak odanızda baş köşeyi hak ediyor.
Odanın havasını bakterilerden arındırır
Aromasıyla kişinin bedensel ve ruhsal sağlığına olumlu etki etmekle kalmayan limon aynı zamanda bulunduğu odadaki bakterileri havadan temizliyor. Ona en doğal hava spreyi desek yanlış olmaz, çünkü limon bulundurduğunuz odanın havasını daha taze hissetmeye başlayacaksınız.
İlgili 21 soru bulundu
Uyku getiren bitkiler nelerdir öğrendikten sonra eğer uyku problemi yaşıyorsanız en yakın market veya aktardan melisa, pasiflora, papatya, lavanta veya rezene çayı alabilirsiniz.
Aloe Vera. Hem iyi bir oksijen deposu olan hem de insan sağlığına katkı sağlayan aloe vera, iç mekânda kolayca yetişebilen bir bitkidir. Hava temizleme konusunda başarılı olan aloe vera, gece boyunca mevcut havayı temizlemeye devam ettiği için yatak odası bitkilerinin başında gelir.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Aloe vera, bambu palmiye, kasımpatı, benjamin, gerbera, deve tabanı, İngiliz sarmaşığı, büyük flamingo çiçeği, altın sarısı şeritli ejder kanı, salon eğreltisi, yelken çiçeği, açelya, beşparmak, kraton bitkisi ve peru mumu odanın havasını etkili bir biçimde temizliyor.
Deve tabanı bitkisi, özellikle geceleri oksijen salgılar. Büyümeleri ve bakımı diğer bitkilere göre oldukça kolaydır. Çok ışık alan ortamları sevmediği için parlak ışıklar altında tutmamak gerekir. Görüntüsünün güzelliği ile deve tabanı salon bitkisi olarak da sıkça kullanılmaktadır.
Bitkiler kaygı ve stres seviyelerini yatıştırmaya ve azaltmaya yardımcı olan bol miktarda taze ve temiz oksijen üretir. Özellikle kokulu bitkiler yatak odanız için harika bir tercih çünkü aromaterapi uyku kalitenizi artırmanıza da yardımcı olabilir.
Tüm kılıç çiçeği türleri, günde birkaç saat doğrudan güneş ışığına düşük miktarda maruz kaldıkları takdirde ideal biçimde gelişir. Bununla birlikte tamamen gölge olmadığı sürece az ışıklı ortamda konumlandırılsalar bile sağlıklı görünümlerini koruyabilirler.
Yatak Odasında Kullanılabilecek Renkler
Özellikle küçük boyutlu odalarda açık renkler kullanılarak daha ferah ve aydınlık bir görünüm elde edebilirsiniz. Mavi, turuncu, sarı ve pembe gibi açık tonlu boyalar insanların daha düzenli uykular uyumalarına katkı sağlamaktadır.
*Lale Çiçeği Anlamı
Lale çiçeği zarif, asil ve aşk anlamını ifade eder. Lale çiçeği insanlara rahatlık hissi uyandırır. Gururlu çiçek olarakta adlandırılabilir.
Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
Mor çiçekleri ile oldukça ün kazanan safran çiğdem çiçeği, nadir bulunan bir tür olduğu için listenin başında yer alıyor.
Kauçuk Ağacı ile Yaşam Alanlarınızda Doğal Esintiler
Bakımı oldukça pratik olan ve salon çiçekleri arasındaki popülerliğini koruyan bu bitki antre, mutfak ve yatak odası gibi mekanlarda da bulundurulabilir.
Şans bambuları ışığı çok severler. Ancak bu durum doğrudan yakıcı güneş ışığına maruz kalmayı sevdikleri anlamına gelmez. Bu yüzden bambunuzu pencere önüne koymak yerine odanızın aydınlık bir yerine yerleştirebilirsiniz.
Yılbaşı kaktüsü ya da yılbaşı çiçeği olarak bildiğimiz bu bitki de yatak odalarında bulunması faydalı bitkilerdendir. Kırmızı, pembe veya beyaz çiçekleri olan bu bitkiyi balkon veya pencere önlerinde büyütebilirsiniz. Ancak havaların soğumaya başlaması ile birlikte evlerinize, yatak odalarınıza almalısınız.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Üzerlik otu nazarlık olarak çeşitli kültürlerde nazara karşı etkili olmasıyla nedeniyle yaygın olarak kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri