AÖF yaz okulu geçme notu kaç? Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00'ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri AÖF yaz okulunda alabiliyor. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
AÖF'de ders geçme notu 35 puan olarak belirtilmiştir. 35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. AA ile CC arası "Geçer" notudur. CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
Ayrıca genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler Yaz Okulunda üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla ders alabilirler.
FF notu olmayan öğrenciler başarılı kabul edilir ve AÖF'ten mezun olabilir.
Yaz okulu başarı değerlendirmesi tek sınav üzerinden yapılır ve bu sınavın başarı notuna katkısı %100'dür. Sınavda her ders için 20 soru sorulacak ve 30 dakika süre verilecektir. Geçme notu 35'tir. 4 yanlış bir doğru uygulaması devam etmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
5) Yaz okulunda alınan derslerin harf notları, “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre değerlendirilir. Yaz okulunda alınan dersin harf notu ve kredisi Genel Not Ortalamasını etkiler.
Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
Kimler Yaz Okuluna Başvurmalıdır? Geçmiş dönemlerden kaldığı dersler olanlar, not ortalamasını yükseltmek isteyenler veya üst dönemlerden ders alarak daha hızlı bir şekilde okulu bitirme hedefi olanlar yaz okuluna başvurabilirler.
AÖF yaz okulu sınavları 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Yaz okulu sınav sonuçlarının yıl sonu ortalamaya etkisi %100'dür.
Yaz okulunda vize ve final mi var yoksa tek sınav yapılıp final yerine mi geçiyor? Vize notu normal dönemdeki olarak mı alınıyor? Sonuç olarak normal dönemde aldığımız vize puanının önemi yok yaz okulunda. Vize de final de yaz okulunda yapılıyor.
Genel akademik not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler başarısız oldukları dersler dışında hiçbir ders alamazlar. 8) Öğrenciler, yaz döneminde alt yarıyıllara ait hiç almadığı, alıp başarısız olduğu, geçip de (DD, DC notları ile) yükseltmek istediği dersleri de alabilirler.
Yaz okulu sonunda hesaplanan ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO), öğrencinin yaz okuluna başlamadan önceki (bahar yarıyılı) AGNO'sunun yerine geçer. Yani hangi dönem dersini alırsanız alın geçmiş dönem AGNO değeriniz değişmez, sadece son AGNO değeriniz değişecektir.
Yaz okulunda ders almak isteyen öğrenci, açılması öngörülen ve ilan edilen dersler arasından seçim yapar. (3) Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması halinde yaz okulunda üst yarıyıldan ders alabilir.
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Eğer ders notu 35 puandan fazlaysa, çan eğrisine girerek harf notu alacak ve adayın tüm sınavlarından aldığı genel ortalamaya göre doğrudan ya da koşullu geçmiş olacaktır. Özetle AÖF yaz okulunda çan eğirisi var.
AÖF yaz okulu sınavı kaç sorudan oluşuyor? Sınavda her ders için 20 soru sorulacak ve 30 dakika süre verilecek. Geçme notu 35'tir. 4 yanlış bir doğru uygulaması devam etmektedir.
Temmuzda başlayıp ağustosta bitirecekseniz 1 puan alırsınız. Ağustosta başlayıp bitirirseniz 0.5 puan alırsınız.
Yaz okulu öğretim süresi 25 öğretim gününden az olmamak üzere en az beş haftadır. Bu süre 35 öğretim gününden az olmamak üzere yedi haftaya çıkarılabilir. Yaz okulu sonu sınavları bu sürenin dışındadır.
Yaz okulu; Bir yıl sonunda yaz ve güz döneminde başarısız olunan derslerin tekrardan alındığı döneme verilen isimdir. Öğrenci yaz okunda başarısız olduğu derslerden geçerse bir daha aynı dersi almayacaktır.
Yaz Okulunda, bir öğrenci toplam en çok 5 (beş) ders alabilir.
Yaz okulu Sınavı 04 Eylül 2021 Cumartesi günü saat 14.00'da yüz yüze yapıldı. Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanlar hesaplandı. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
Yaz Okulu´nda not değerlendirme sistemi dersin öğretim yılı içerisinde (güz-bahar) nasıl verildiyse aynı şekilde olmak zorundadır. Örneğin normal dönemde final sınavı olan bir dersin yaz okulunda da final sınavı olmak zorundadır. Yaz okulunda telafi ve bütünleme sınavı yapılmamaktadır.
Yaz Okuluna kayıt yaptıran her öğrenci toplam en fazla 13 kredilik/20 AKTS'lik ders alabilir; ancak, bir dersin kredi saatinin 13'ün/AKTS'sinin 20'nin üzerinde olması halinde sadece bu ders alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri