eleman.net verilerine göre, Yazılım Mühendisi 2023 yılında ortalama 38.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yazılım Mühendisi , Temmuz 2023 yılında ortalama 38.300 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 31.240 TL maaş alıyordu.
Yazılım mühendisliği ne kadar maaş alıyor? Yazılım mühendisi maaşlarını kıdemli ve yeni mezun olarak iki şekilde değerlendirmek gerekiyor. Yeni mezun yazılım mühendisleri ortalama 15.000 TL maaş alırken, kıdemli yazılım mühendisleri ise 25.000 TL ila 75.000 TL arasında maaş almaktadır.
Yazılımcı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Yazılımcı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 33.200 TL civarındadır.
Tecrübesiz bir yazılım mühendisinin maaşı ortalama olarak 21.000 TL ile 28.000 TL arasında olabilir. İlk deneyimli bir yazılım mühendisi ise genellikle 29.000 TL ile 46.000 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli bir yazılım mühendisinin maaşı ise ortalama olarak 50.000 TL ile 100.000 TL arasında değişebilir.
Mesleğe yeni başlayan bir yazılım mühendisinin özel sektörde alacağı en az maaş miktarı yaklaşık 5 bin 500 TL'dir. Bu miktar ortalama olarak 7 bin 200 TL'ye kadar çıkabilir. Özel sektörde alabileceği en yüksek maaş miktarı ise 8 bin 400 TL'dir.
İlgili 36 soru bulundu
Python Developer olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Python Developer maaşı 2023 verilerine göre ortalama 33.500 TL civarındadır.
Tüm bu etkenlere rağmen yazılım uzmanlarının ortalama günlük çalışma saatleri 8-10 saat arasında değişmektedir. Bu sürenin dönemsel olarak farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır. SAP ABAP danışmanı olan bir yazılımcı ise günde ortalama 6-8 saat arasında çalışmaktadır.
Yazılım mühendisliği alanı sürekli gelişmekte, bu da onu heyecan verici ve dinamik bir kariyer yolu haline getirmektedir. Yazılım mühendisleri yüksek talep görmektedir ve ABD İşgücü İstatistikleri Bürosu, yazılım mühendisleri için istihdam fırsatlarının 2030'a kadar olan on yılda %22 oranında artacağını öngörmektedir.
İsviçre. Saatçilik Bankalar. çikolatalar İsviçre'nin bildiğiniz şeylerden bazıları. Yazılım mühendisleri arasında, ülke aynı zamanda dünyadaki tüm ülkeler arasında yazılım mühendislerine en yüksek ödeme yapmasıyla da bilinir. Yıllık Maaş 100.000 ABD USD 'yi geçiyor.
eleman.net verilerine göre, Yazılım Mühendisi 2023 yılında ortalama 38.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yazılım Mühendisi , Temmuz 2023 yılında ortalama 38.300 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 31.240 TL maaş alıyordu.
Başlangıç seviyesinde bir bilgisayar programcısı, aylık ortalama olarak 12.000-20.000 TL arasında bir maaşla işe başlayabilir. Deneyimli ve uzmanlaşmış bilgisayar programcıları, aylık 20.000-35.000 TL veya daha yüksek bir maaş aralığında kazanç elde edebilirler.
Çeşitli kurumların tahminlerine göre Türkiye'de 2020 yılında 170 bin yazılımcı vardı. Son yıllarda eklenenler ve yurtdışına gidenler dikkate alındığında, bugün 180 bin düzeyinde olduğu tahmin ediliyor. 2023 hedefi 500 bin idi ama talep artmasına rağmen bu hedefe ulaşmak zor görünüyor.
Yazılım mühendisliği eğitiminin süresi dört yıldır. Eğitimin ilk yılında fizik, matematik, bilgisayar programlama gibi temel dersler verilir. Daha sonraki yıllarda ise bilgisayar bilimleri ve mühendisliğinin ve yazılım mühendisliğinin temel dersleri ve uygulama alanları dersleri yer alır.
Yazılım uzmanı; bağlı olarak çalıştığı kurumun ihtiyaçlarına göre araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan, yazılım programları tasarlayan kişidir. Bilişim çağının getirdiği teknolojik gelişmelere bağlı projeler üretir.
Ankete göre, Yazılım Geliştiricilerinin maaşları iyi bir ortalama ücret olarak kabul ediliyor ve 2020'de ortalama geliştirici maaşı 110.140 dolardı .
Pilotlar. Pilotlar, Türkiye'de ve Dünyada en yüksek maaşlara sahip kişiler olarak bilinirler. Pilotlar bir ayda maksimum 14 gün çalışırlar.Bu meslekte de maaşlar çalışılan firmaya ya da şirkete göre değişkenlik gösterir.
Yazılım Mühendisliği bölümü 4 yıllık lisans bölümüdür ve mühendislik fakültesine bağlıdır. Bölümü başarı ile tamamlayan kişilere “Yazılım Mühendisi” unvanı verilir.
Üniversitelerin dört yıllık Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi altında bulunan Yazılım Mühendisliği bölümü, öğrencilerin sayısal puan ile tercih edebileceği bir bölüm. Yazılım Mühendisliği (Soft Engineering) yazılımlarla ilgilenen bilim dalı.
Yazılım mühendisliği lisans programı, her biri 30 AKTS iş yükü olan sekiz yarıyıldan oluşan toplam 240 AKTS kredili 4 yıllık bir programdır. Eğitim dili en az %30 İngilizcedir. Müfredatı takip edebilecek derecede İngilizce bilmek zorunludur.
Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen ve ülkelerin bu alanda yatırım yaptığı yazılım alanı geleceğin meslekleri arasında yer alıyor. Endüstri 4.0, nesnelerin interneti (IoT), yapay zekâ ve birçok teknolojik yenilik yazılıma ihtiyaç duyuyor.
Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz. Buna ek olarak bir kıstas olmaması devam ederken genelde 19- 20 yaş arası gençler yazılım öğrenme konusunda daha yüksek başarılar sağlayabiliyor.
Genellikle yazılım mühendislerinin iş alanları; programcılık, test, iş analistliği, veri tabanı uzmanlığı ve proje yöneticiliğidir.
Dolayısıyla, yazılım mühendisliği home office çalışma modeliyle yapılabilecek meslekler arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri