Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir. Ama bebekler uyurken genelde üzerlerini açarlar, sizin bebeğiniz de üzerinde birşey tutmuyorsa, uyurken yünlü veya polar olmayan, normal kıyafetlerinden biraz daha kalın pamuklu bir uyku tulumu giydirilebilir.
Bebeğiniz için en sağlıklı olansa her zaman pamuklu olan uyku tulumlarıdır. Oda sıcaklığı 16 derece ve altı olmadığı sürece bebeğinizi uygun TOG değeri belirlenmiş pamuklu bir uyku tulumuyla yatırmanızı tavsiye ederim. Ama 16 derece ve altı oda sıcaklığında polar olanları da tercih edebilirsiniz.
26 derece ve üstü sıcaklıklarda askılı body tercih edebilirsiniz. Unutmamanız gerekir ki bebekler günlük olarak çok fazla uyuduğu için tenleri size soğuk gelebilir. Bunun nedeni uyurken vücut ısısının düşmesidir.
uykuda 18-21 derece yeterlidir. olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. bir battaniye örtülmesi yeterlidir.
24 – 25 derece: Hafif uyku tulumu, kısa kollu atlet. 26 derece: Yalnızca hafif uyku tulumu. 27 derece ve üzeri: Bebek bezi tek başına yeterlidir. Gerekli görülürse ince bir pamuklu atlet giydirilebilir.
İlgili 18 soru bulundu
Yazın Bebeklerin Üstü Örtülür Mü? Bebeğinize terlememesi ve pişik olmaması için uyurken de ince ve pamuklu kıyafetler giydirilmesi önemlidir. Üzerine ince pamuklu bir battaniye örtülmesi yeterlidir. Eğer bebeğiniz hareketlenmeye başladığı dönemde ise ve üzerinde battaniye tutmuyorsa, uyku tulumu tercih edilebilir.
Bebekli evlerde en çok endişe verici konulardan biri de bebeklerin gece uykusu sırasında üşüyüp üşümediğidir. Bebekler uyurken hareket ederek veya dönerek üstünü açabilir. Gece boyu üstü açık kalan bebekler üşüyebilir.
Bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamanın en hızlı ve pratik yolu bebeğin ensesine ya da göğüs kısmına dokunmak. Bebeğin ensesi ya da göğsü normalden soğuksa bu durum büyük ihtimalle bebeğinizin üşüdüğüne işaret ediyor. En garanti yöntem ise bebeğin vücut sıcaklığını termometre yardımıyla ölçmek.
Bebeklere, haftada bir kez banyo yaptırmak yeterli olacaktır. Ayrıca saç derisi 1 kereden fazla yıkanmamalıdır. Çünkü bebeklerin saç derisi yetişkinlerdeki gibi kısa sürede yağlanmaz ve kirlenmez. Özellikle kış aylarında bebeklere banyo yaptırırken 15 dakikadan fazla banyoda kalmamalarına özen göstermek gerekir.
Peki, yenidoğan bebeği yatırma şekli nasıl olmalı? Yenidoğan bebeği yan yatırmak önerilir. Bu pozisyonda reflü olmaları da engellenebilir. Yenidoğan bebeği yüzükoyun yatırmak, bebeğin nefes alamama ihtimaline karşı tehlikelidir.
Yenidoğan dönemindeki bebeğe yaz aylarında tek kat olacak şekilde ince, pamuklu, uzun kollu ve ayaklı tulumlar giydirilebilir. Eğer hava çok sıcak ise yarım kollu ayaksız tulumlar da olabilir. Üç aylık ve üzeri bebeklerde kısa kollu bodyler, kısa ya da uzun alt giyim ürünleri tercih edilebilir.
Ancak, eğer evin içinde klima çalışıyorsa ve bebeğin ayakları soğuyorsa ince çoraplar giydirebilirsin. Gece uyurken de aynı durum geçerlidir. Eğer bebeğinin odası soğuksa ve ayakları soğuyorsa çorap giydirebilirsin.
Battaniye yerine bebek uyku tulumu
Uygun bir bebek uyku tulumu, başın üzerine çekilemez veya örtülemez.
Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir. Ama bebekler uyurken genelde üzerlerini açarlar, sizin bebeğiniz de üzerinde birşey tutmuyorsa, uyurken yünlü veya polar olmayan, normal kıyafetlerinden biraz daha kalın pamuklu bir uyku tulumu giydirilebilir.
Bebekler ve küçük çocuklar erişkinlerden sayıca daha az ter bezleri olduğundan sıcak havada daha kolay etkilenirler. Düzenli su içirilmeli, ince giydirilmeli ve serin tutulmalıdır.
3 aylık ve üzeri bebeklerde gece yatarken tek kat uzun veya kısa kollu zıbın üstüne ince bir pijama giydirilebilir. 1 yaşını geçmiş bebeklerdeyse kısa kollu ve kapri pijama takımları tercih edilebilir.
Bebek, banyo sırasında onu döndürüp çevirirken biraz yorulur. Bu esnada çok hassas olan sindirim sistemi de onu rahatsız edebilir. Bu nedenle bebeğini banyodan önce değil de sonra emzirmen daha doğru.
Dr. Sevil Karaman,” Bebekler ilk doğdukları aylarda dünyayı net göremezler. Bebeğiniz doğduktan en az 3 ay sonra sizinle göz teması kurabilir. İlk 5'inci ayda el-göz koordinasyonu için kitaplardan faydalanabilirsiniz.
1 Aylık Bebek Gelişim Tablosu
Bu tabloya göre 1 aylık kız bebeğin boyu, en düşük 50 cm. en yüksek 59 cm olmalı ve kilosu 2950 gr. ila 5400 gr. arasında olması beklenir. 1 aylık erkek bebeklerin ise boyu 51 ila 60 cm. aralığında, kilosu ise 3000 gr. ila 5750 gr. arasında olması gerekir.
Kışın yatarken bebekler için en uygun giysiler, pamuklu veya polar fleks pijamalar ve kalın bir çarşaf veya battaniye gibi ısıtıcı özelliği olan örtülerdir. Bebeğinizin vücut ısısını koruma ve soğuğa karşı koruma amacıyla, bebeğinizin yatarken vücudunun tamamını kaplayacak şekilde giydirin.
Bebeklerin beyinleri ile vücutları arasındaki sinirsel bağlantının henüz oluşmaması sebebiyle, genel olarak minik yavrular ellerini yumruk yapar. Temel olarak doğal bir süreç altında neden budur.
Bebeğin elleri ve burnu soğuksa, ortam ısısı yetersiz demektir. Bu durumda vücut ısısına da bakılabilir. Üzerine bir battaniye örtülerek bebek ısıtılmalıdır. Devamlı soğuk olan bebekler iyi büyüyemezler.
Kan vücudun her yerine oksijen taşımakla kalmaz, aynı zamanda ısı da taşır. Yeni doğanlar ve 3 aylıktan küçük bebekler hala yeni kan dolaşım sistemlerine sahiptir. Bu, bir bebekte kalpten, ellerden ve ayaklardan en uzak bölgelere daha az kan (ve ısı) gittiği anlamına gelir.
30-25 derece: Bu sıcaklıklarda bebeğinize bebek bezinin üstüne şort ve kısa kollu t-shirt giydirip güneş gözlüğü takabilirsiniz. Unutmayın açık renkler koyu renklere göre bebeğinizi daha serin tutacaktır.
Çocuklarda ve bebeklerde titreme şikâyeti görülmekle birlikte genelde stres ve heyecan kaynaklı psikolojik sorunlara işaret eder. Bunun yanı sıra genç yaşta görülen ellerde titreme sorunu ve diğer titreme şikayetleri mutlaka dikkate alınmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri