2016'da ihalesi yapılan ve Gayrettepe – İstanbul Havalimanı – Halkalı güzergâhında 16 istasyondan oluşan hat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından "Gayrettepe – İstanbul Havalimanı" ve "İstanbul Havalimanı – Halkalı" olmak üzere iki etapta inşa edilmektedir.
GAYRETTEPE - İSTANBUL HAVALİMANI METROSU | Kalyon Holding.
M1ᴀ (Yenikapı – Atatürk Havalimanı) & M1ʙ (Yenikapı – Kirazlı) Metro Hattı, İstanbul'da yer alan hafif raylı metro hatlarıdır. 1989 yılında hizmete açılmasıyla İstanbul ve Türkiye'nin ilk şehir içi raylı sistem hattı unvanına sahiptir.
(M11) Gayrettepe – İstanbul Havalimanı metrosu, Kağıthane - İstanbul Havalimanı arasındaki 7 durak ile 22 Ocak 2023 tarihinde hizmet vermeye başladı.
İstanbul metrosu, Türkiye'nin nüfus bakımından en büyük şehri olan İstanbul'daki metro sistemidir. 3 Eylül 1989 tarihinde M1 hattının hizmete girmesiyle birlikte faaliyete başlamıştır. Günümüzde M1ᴀ, M1ʙ, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M8, M9 ve M11 olmak üzere 11 hattan oluşmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Hattın metro olarak inşa edilmesi kararından sonra projeler gözden geçirmiş, Ocak 2008′de ikmal işleri ihalesini Avrasya Metro Grubu (Astaldi - Makyol - Gülermak) kazanmış ve Mart'ta yer teslimi yapılıp inşaata başlanmıştır.
İşletilmekte olan mevcut hatlarından elde edilen gelirin büyük bölümü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kasasına gidiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hizmete açılan 76,60 kilometre uzunluğundaki Halkalı-Gebze (Marmaray) Banliyö Hattı'nın gelirleri ise bakanlık tarafından alınıyor.
Faaliyetlerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketi olarak sürdüren şirketimiz, İstanbul'daki mevcut metro, tramvay, füniküler ve teleferik hatlarını işletmektedir.
Buna göre Topbaş 13 yıllık hizmet süresi boyunca 98,55 km. raylı sistemi İstanbul'a kazandırmış. Bu miktar Topbaş döneminde yıllık ortalama 7,2 km.lik inşaatın tamamlandığı anlamına geliyor.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Limak Yatırım, GMR Infrastructure ve Malaysia Airports Holdings Berhad üçlü konsorsiyumunun ortaklığıyla kurulan İSG tarafından 18 ay gibi rekor bir sürede inşa edilerek 2009 yılında hizmete açıldı.
İlk etap olan 18 km uzunluğundaki 15 istasyonlu Mecidiyeköy – Mahmutbey etabı 8 Ekim 2013 tarihinde ihale edilmiş ve en düşük teklifi 849 milyon 440 bin lira ile Gülermak Ağır Sanayi İnşaat, Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat'ın oluşturduğu konsorsiyum vermiştir.
30 Nisan 2014 tarihi itibariyle GMR Grubunun, 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle de Limak Yatırım'ın şirketimizdeki hisselerini Malaysia Airports Holdings Berhad'a devretmesiyle MAHB, hisselerin tamamına sahip oldu. Halen şirketimiz bir MAHB iştiraki olarak faaliyetine devam etmektedir.
İmamoğlu, 18 kilometre uzunluğundaki bu hattı kendi icraatı gibi hesaplıyor. İmamoğlu'nun açılışını yaptığı Dudullu-Bostancı Metrosu, 2019 yılında %70 oranında bitirilmişti. 14.3 kilometre uzunluktaki Dudullu-Bostancı metrosunun İmamoğlu döneminde 4.29 kilometresi yapıldı.
İhale, 3 milyar 392 milyon 950 bin TL ile en düşük teklifi veren Yapı Merkezi-Nurol ortaklığı yerine 529 milyon lira daha yüksek teklif sunan Gülermak A.Ş'ye verildi. İzmir'in Buca ilçesinde yapılacak metro inşaatının ihalesinde yine Tunç Soyer yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi'nin skandal kararları gündem oldu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mahmutbey-Esenyurt metro hattı şantiyesinde incelemelerde bulundu. Hattın ilk etabı olan Mahmutbey-Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi arası bölümün 2026'da tamamlanması planlanıyor.
Doğuş İnşaat'ın, tek yüklenici olarak yapımını sürdürdüğü Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro hattının bir uzantısı olarak inşa edilecek 10,9 km'lik Sancaktepe-Sultanbeyli hattında 8 adet istasyon yer alacak.
Proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı, arasında bir iş birliğidir.
Vagonlar. Metro için 68 araç ihalesini 29 Ağustos'ta imzalanan sözleşme ile Fransız Alstom firması almıştır.
MAH, Limak Holding'e 285 milyon euro ödeyerek Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yüzde 100'üne sahip olacak.
İstanbul Havalimanı (IST) 2022 yılında yüzde 73.8'lik artışla toplam 64.3 milyon yolcu sayısına ulaşarak dünyanın en büyük yedinci havalimanı oldu. Uluslararası yolcu sayısında ise İstanbul Havalimanı beşinci sırada bulunuyor.
Türkiye'nin ilk havaalanı 1912 yılında İstanbul'da yapılmıştır. Ankara-İstan- bul arasında 1933 yılında hava ulaşımının başlamasından sonra yeni havaalan- larının inşaasına hız verilmiştir. Uçak ve yolcu kapasitesi açısından en büyük havalimanı Atatürk havalimanıdır.
İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdullah Özdemir de İstanbul'da 2004 yılına kadar olan raylı sistemin 44 kilometreden 300 kilometreye çıkarıldığını belirterek "AK Parti döneminde, 44 kilometre olan raylı sistemlerin uzunluğu, imal edilen metrolardaki ilerleme oranlarını da dahil edersek yaklaşık 300 kilometreye ...
İstanbul adına, ekibimiz adına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 86 bin çalışanı ailesi adına en çılgın projemiz; Yuvamız İstanbul projesi” diyerek, 12 Yuvamız İstanbul kreşini aynı anda hizmete açtı. Daha önce faaliyete geçenlerle birlikte, 21 ilçede toplam 32 kreş, İstanbulluların hizmetine girmiş oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri