Dolayısıyla eğitim hayatınızdan sonra yeni bir işe başladıysanız ve ilk girişiniz yapıldıysa en az 3 ila 6 ay arasında sigorta priminizin işveren tarafından tam olarak yatırılmış olması gerekmektedir. Bu sizin düzenli olarak çalıştığınızın bir göstergesi olacak, banka güven içerisinde size kredi çıkartır.
*1 yıllık faaliyet süresini tamamlayan ve cirosu 10 milyon TL'yi aşmayan girişimciler, Dijital Kredi Platformumuz aracılığıyla Girişimci Kredi Paketi'ne başvurabilir.
Şahıs firmaları ve tüzel firmalar ticari taksitli kredi kullanabilirler.
35 yaşını doldurmamış bireyler 300 bin TL tutarına kadar 0% faizli esnaf kredisinden yararlanabilirler. Yeni işyeri açan esnaflar, gerekli süreyi doldurmadan esnaf kredisine başvuramazlar. Halihazırda kredi borcu olan esnafların esnaf kredisi alma imkanı bulunmamaktadır.
Kredi çekebilmek için en az 3 aydır sigortalı bir işte çalışıyor olma şartı bulunur. 3 ay şartı sebebiyle 4 ay sigortalı çalışan birisinin de kredi başvurusunun onaylanması mümkündür. 4 aydır sigortalı olarak çalışan ve sigorta primleri düzenli ödenen birisi taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi çekebilir.
İlgili 16 soru bulundu
En az ne kadar süre sigortalı (SGK'lı) olarak çalışmam gerekli? Sigortalı olarak çalışma süresi bankalar özelinde değişmekle birlikte son iş yerinde en azından 3 ay, toplamda ise 12 ay olması genel olarak bankalar tarafından isteniyor. Ayrıca bazı bankalar son iş yerinde 6 ay dahi isteyebiliyor.
Herhangi bir bankadan kredi kartı alabilmek için SGK'lı bir işte minimum 3 ay çalışmış olmak aranan en önemli kriterdir. Buna göre, kredi başvurusunda bulunabilmek için en az 3 ay boyunca sigorta primlerinin düzenli olarak ödenmesi gerekir.
İş Kurmak İsteyenlere KOSGEB Kredileri
Yeni iş yeri ve şirket açmak isteyenler için iki farklı kategoride hibe verilir. Geleneksel Girişimcilik Destek Programı 65 bin TL, İleri Girişimcilik Destek Programı 270 bin TL geri ödemesiz destek sağlar.
Önce işletmeler yapılan sözleşme çerçevesinde bankaya talimat verir. Banka başvuruyu işletmenin dönemlik finans raporlarına göre inceler ve limit tanımlaması yapar. Daha sonra banka işletmeye bir teklif gönderir ve bu teklif kabul edilirse kredi kullanım talimatı verilerek gerekli belgeler bankaya ulaştırılır.
En az üç aylık faaliyet süresini tamamlamış, iş veya ikametgahın bulunduğu ülkede faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar esnaf kredisi kimlere verilir sorusuna yanıt olarak verilebilir. Bunun yanı sıra krediden faydalanmak isteyen işletmelerin esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine ortak olmaları gerekir.
Hazine faiz destekli kredilerden sadece esnaf ve sanatkarlar faydalanabilmektedir. Doktor, avukat, eczacı, serbest muhasebeci ve mali müşavir gibi meslek mensupları ise bu krediyi kullanamamaktadır.
Anında Ticari Kredi'nin Özellikleri Nelerdir? Maksimum kredi tutarı 250.000 TL ile sınırlıdır. Anında Ticari Kredi'ye esnaf ve gerçek kişi tacir müşterilerimiz başvurabilir. İş Bankası, yapılan başvuruyu değerlendirerek, bu değerlendirme sonucunda olumlu ya da olumsuz yanıt verme hakkına sahiptir.
2023 Esnaf Kefalet Kredi Hesaplama Robotu 500.000 TL Üst Limit Faiz Oranı 17.50.
Bu kredi, belirli bir faiz oranıyla sağlanır ve genellikle 350.000 TL'ye kadar olan miktarlarda verilir. Geri ödeme süresi ise genellikle 36 ay ile sınırlıdır.
Bunun nedeni, getirilen son uygulamaların bankaların maliyetlerini yükseltmesi ve bilanço risklerini azaltmak zorunda kalmaları. VOA Türkçe'nin Reuters'dan aktardığına göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekonomi yönetiminin bir parçası olan yeni kurallar, özellikle uzun vadeli kredi vermeyi zorlaştırdı.
İşyeri açma kredisi için başvuru yapan bireylerin hangi bankadan aldığı ücrette büyük etken. Ortalama bankalar 250 bin liraya kadar kredi verebiliyor. 50 veya 100 bin lira alabildiğiniz gibi 500 bin liraya kadar limite sahip olan bankalarda var. Ödemelerde ise, 48 ay ile 120 ay arasında taksitlendirmeye gidilebiliyor.
Binlerce esnafa Halkbank vasıtasıyla 60 y vadeli, 7.5 faiz oranlı 500 bin TL'ye varan kredi imkanı sağlanıyor.100 bin liralık esnaf kredi paketi desteği ödemelerine başlamasının ardından "Esnaf kredisi başvuruları nasıl yapılır, şartları neler ve kimler yararlanabilir?" aramaları hız kazandı.
Şirketin ticari kredi rating skoru sorgulaması sonrası 60 ve üzeri bir kredi puanı olması bankanın bu firmaya kredi vermesi yani yatırım yapabileceği anlamına gelmektedir.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
KOSGEB Genç Kadın Girişimci Desteği kapsamında verilen desteğin miktarı ise belli oranda artıyor. Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında 65 bin TL'ye kadar ve İleri Girişimci Destek Programı kapsamında ise 375 bin TL'ye kadar destekten faydalanılabiliyor.
KOSGEB, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelerin ekonomik yönden canlandıracak bir proje başlattı. Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi ile KOBİ'lere hasar durumuna, ölçeğine ve bulunduğu ile göre 750 bin liraya kadar destek verilecek.
Kredi Çekmek İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir? Bankalar çoğunlukla tüketici kredisi başvurusunda bulunan bireylerin en son çalıştıkları işyerinede en az 4 ile 12 arasında sigortalı olarak çalışıyor olması şartı arıyor. Ancak bu süreler bankadan bankaya değişmektedir.
2023 yılı itibariyle İş Bankası, ING, Enpara, Akbank, TEB ve Vakıfbank; ipotek, kefil ve gelir belgesi istemeden kredi çekme imkânı veriyor. Söz konusu bankaların mobil ve internet bankacılığı üzerinden hızlıca kredi başvurusu yapmak mümkün.
Her Türlü İhtiyacınız İçin Tüketici Kredisi!
Tüm bireysel ihtiyaçlarınızın finansmanında kullanabileceğiniz 36 aya kadar vade imkânına sahip Tüketici Kredimize hemen başvurun, paranız uygun faiz oranları ve dilediğiniz ödeme seçenekleriyle en kısa sürede cebinizde olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri