Hangi Eşyalar El Bagajında Taşınmaz? Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da uçak altı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
Yiyecek ve içecekler: Belirli bir miktardaki katı gıda maddelerinizi valizinizde taşımanıza müsaade edilirken, sıvı ya da sıvıya geçişi mümkün gıda ürünlerinizi valinizde ya da el bagajınızda bulunduramazsınız.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
4- Şampuan ve spreyler
El bagajınızda 100 mililitreden büyük şampuan ve sprey gibi ürünler varsa, bavulunuzu en baştan uçak altı bagaja vermenizde yarar var.
Kısıtlamaya Dahil Sıvılar:
Traş köpükleri, deodorantlar, diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler, Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler ve jeller, Kontak lens sıvıları, şampuanlar, sprey ve aerosoller ve yukarıda sayılan maddelere benzeyen diğer maddeler.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Ekonomik uçuşlarda bagaj hakkı 23 kg ve 10 kg'dan fazla olmayan kabin bagajı hakkı sunuluyor. Ekonomi sınıfının premium ücretli grubunda ise her biri 23 kg olan iki bagaj kabul edilebiliyor.
Maksimum 100 ml'lik kapta ve 1 adet olacak şekilde sıvı taşınmasına izin verilmektedir. 100 ml'den daha fazla olan sıvıların el bagajına alınması mümkün değildir. Traş bıçağı, makas, jilet, şırınga, iğne gibi kesici delici aletlerin hiçbiri el bagajına kabul edilmez.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor. Birden fazla çakmağınız varsa direk alıp atabilirler.
El bagajında taşımamanız gereken diğer bir şey ise yiyecek ve içecekler. Özellikle taze meyve ve sebze ile peynir gibi gıdaları bagajınıza alarak güvenlik kontrolünde sorun yaşayabilirsiniz.
Uzun süreli uçak yolculuklarında veya yemek yedikten sonra uçaktan inmeden dişlerinizi fırçalamak isteyebilirsiniz. Bunun için yanınıza diş fırçanızı ve macununuzu almaktan çekinmeyin. Sadece 100 mililitre sıvı kısıtlaması burada da geçerli. Yani macunun boyutlarının 100 mililitreden küçük olmasına dikkat edin yeter.
Uçakta taşınabilecek birçok eşya vardır. Bu eşyalardan biri de makyaj malzemeleridir. Fakat bu ürünlerin belirli kurallar çerçevesinde taşınmasına izin verilir. 100 ml'ye kadar olan kozmetik ürünlerinizi uçak içerisinde bulunan kabin bagajına koyabilirsiniz.
Sırt çantaları genelde el bagajı olarak kabul edilir.
El bagajında bulunacak parfüm ve deodorantların 100 ml'den daha küçük boyutlarda olması gerekir. Burada taşınacak ürünlerin de diğer yolcuları rahatsız etmeyecek şekilde muhafaza edilmesi gerekir. Uçak yolculuğunda parfüm yasak değildir. Parfümle ilgili yukarıda belirttiğimiz kurallar geçerlidir.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Uçak içerisine alınacak kabin bagajında bulunan sıvı içerikli eşyalar 100 mililitreyi geçemez. Bebek maması gibi sıvı haldeki temel ihtiyaçları valizinize koymak için kilitli poşete koymanız gerekiyor. Ayrıca yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar kabin valizlerinde kabul edilmiyor.
Normal yiyecek ve içeceklerin valizde taşınmasında herhangi bir sorun yok. Ancak bu durum, her istediğimizi yanımızda götürebileceğimiz anlamına da gelmiyor. Özellikle yasaklanmadığı süre, katı, sıvı ve yarı sıvı besinler uçakta taşınabilir.
Evet. Katı gıda maddelerini uçakta yemek üzere yanınıza alabilirsiniz. Bisküvi, kek, kurabiye, katı çikolata, cips, kuruyemiş, reçeteli özel diyet yemekler gibi yiyecekleri el bagajında yanınızda getirebilir ve yiyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri