Özellikle 81. Ayeti, büyüleri ve sihirleri etkisiz hale getirmek için okunur. Bu nedenle büyüden ya da sihirden şüphe eden kişiler Yunus Suresi 81. Ayetin okunuşunu ve anlamını bilmelidirler.
Yûnus Suresi 81. ayet fazileti kaç defa okunmalı diye de merak edilir. Düşman şerrinden korunmak isteyenler bu sureyi 21 defa okumalıdır.
“Yûnus sûresini okuyan kimseye Yûnus'u tasdik eden, onu yalanlayan, ayrıca Firavun'la birlikte boğulan kimselerin sayısının on katı kadar sevap verilir” meâlinde nakledilen hadisin (Zemahşerî, III, 180; Beyzâvî, II, 250) mevzû olduğu kabul edilmiştir (Muhammed et-Trablusî, II, 716).
İnsanı şeytana uymaktan koruyan her şey hak, şeytana boyun eğme sayılabilecek her şey de bâtıldır. Kur'an hakkı getirmiştir, Allah'ın elçisi putperestlere karşı bütün anlamlarıyla hakkı gerçekleştirmenin ve bütün anlamlarıyla bâtılın kökünü kurutmanın mücadelesini vermiştir.
Yunus Suresinin 107. Ayeti, anlamı nedeniyle “düşmandan kurtulmak, kötülüklerden korunmak” için okunur. Toplam 109 ayeti bulunan Yunus Suresinin; 40, 94, 95 ve 96. Ayetleri Medine döneminde diğer ayetleri Mekke döneminde inmiştir.
İlgili 39 soru bulundu
[EY PEYGAMBER,] de ki: “Ey insanlar, şimdi size Rabbinizden hakikat (bilgisi) gelmiş bulunuyor artık. Bundan böyle her kim ki doğru yolu izlemeyi seçerse, bunu kendi lehine seçmiş olacaktır; ve her kim ki sapıklığı seçerse, yine bunu kendi aleyhine seçmiş olacaktır. Sizin davranışınızdan sorumlu değilim ben”.
Allâh'ın izni olmadan hiç kimse iman edemez. Ve (Allâh) ricsi/iğrençliği akıllarını kullanmayanların üzerine bırakır. Hiçbir şahıs için Allah Teâlâ'nın izni olmaksızın imân etmek kabil değildir. Ve murdarlığı âkilâne düşünmez kimselerin üzerine kılar.
İsra suresinin 82. Ayeti ise, okuyan kişiyi stresten, depresyondan ve ruhsal hastalıklardan korur. Üzüntüyü ve buna neden olan etkenleri ortadan kaldırır, kişiye ferahlık sağlar.
Kur'an'dan indirdiğimiz şeyler, mü'minler için şifadır, rahmettir. Zalimlerin ise yalnızca hüsranını arttırır. Biz Kur'andan peyderpey onu indiriyoruz ki (herbiri) mü'minler için şifâ ve rahmetdir o. Zaalimlerin ise o, (maddî ve ma'nevî) ziyanından başkasını artırmaz.
İsrâ suresi 105. ayeti faziletli olması ile bilinir ve bu faziletler arasında şunlar yer alır: İsrâ suresini okuyanların ağrılarından kurtulacağı ve hastalıklarına Allah'ın izniyle şifa bulacakları söylenir. Üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmak için İsrâ suresi 105. ayetin okunması buyrulmuştur.
Özellikle 81. Ayeti, büyüleri ve sihirleri etkisiz hale getirmek için okunur. Bu nedenle büyüden ya da sihirden şüphe eden kişiler Yunus Suresi 81. Ayetin okunuşunu ve anlamını bilmelidirler. Yunus Suresi, 109 ayettir.
Tefsir (Kur'an Yolu)
Allah'ın rızık vermesi, bir lutuf ve ihsan olduğu için 59. âyette bu husus, “rızık indirme” olarak ifade edilmiştir.
Hz Yunus'un Duası Kaç Kez Okunmalıdır? Yunus peygamberin balığın karnındayken ettiği dua oldukça faziletlidir. Dertlerinden, sıkıntılarından ve hastalıklarından kurtulmak isteyenlerin okuması faziletlidir. Duanın faziletinden yararlanabilmek için kırk kez okumak ise önemlidir.
İnsanlara dokunan bir zarardan sonra bir rahmet tattırdığımızda bir de bakarsın ki onlar, bize ait işaretler üzerinde hileye sapmışlardır. De ki: “Hileye karşı Allah'ın tedbiri daha çabuktur.” Şüphesiz elçilerimiz sizin hile ve düzenlerinizi kaydediyorlar. Karada ve denizde yol alıp ilerlemenizi sağlayan O'dur.
Yûnus suresi 7 ayet tefsiri
Allah`a kavuşmayı ummayan ve kalıcı olan ahiret hayatı yerine geçici olan ve nefislerinin de kendisi ile huzur bulduğu dünya hayatına razı olan kâfirler var ya işte onlar, Allah`ın ayetlerinden ve delillerinden yüz çevirmişlerdir. Bunu umursamazlar.
Allah'ın “işitme ve görme yeteneklerini hükmü altında tutması”ndan maksat, insanın bütün duyuları gibi bunların en önemlileri olan işitme ve görme duyularının, Allah'ın yasaları altında, O'nun gökten ve yerden verdiği rızıklardan istifade edecek şekilde işlemesidir.
Kur'ân-ı Kerim, 30/21. Sizi de çift çift yarattık. Sizi çift çift yarattık. Sizleri de (erkek-dişi) çift çift yarattık.
İnfitar Suresi (Arapça: سورة الانفطار, Sūrat'ul İnfitār) Kur'an'ın hem mushaftaki sıralamasına hem de iniş sırasına göre 82. suresidir. Sure 19 ayetten oluşur.
Eğer, Allah'tan başkası tarafından gönderilmiş olsaydı, onda birçok çelişki bulurlardı. Onlar haalâ Kur'ânı gereği gibi düşünmeyecekler mi? Eğer o, Allahdan başkası tarafından olsaydı elbet içinde birbirini tutmayan bir çok (şeyler) bulurlardı.
Fatiha suresi şifa ayetleri içerir. Yasin süreside şifa için okunan surelerden biridir. Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.
Şifa ve Korunma için faziletli bu ayeti kerimeyi kendiniz ve yakınlarınıza niyet edip okuyunuz. Ayeti Kerime Olduğundan Abdestli Olarak Okuyun. Ezbere okunabilir. Okumadan önce istiğfar ve salavatı şerif okumak duanın kabulu açısından çok önemlidir.
(Ey Resulüm!) Eğer Rabbin dileseydi yeryüzündekilerin hepsi mutlaka iman ederdi. (Allah imtihan gereği onları serbest bıraktığı halde,) Sen insanları iman etmeleri için zorlayacak mısın? İşte bunun gibi Rabbin, eğer öyle olmasını dileseydi, yeryüzünde yaşayan herkes, topyekün iman ederdi.
Yûnus suresi 107. ayet meal olarak şu şekildedir: Allah sana bir zarar verecek olursa, onu O'ndan başka giderecek yoktur. O senin hakkında bir iyilik dilerse onun lutfunu engelleyebilecek de yoktur.
“Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde olanların hepsi iman ederdi.” - Şayet Rabbin dilese kimse hariç kalmayacak şekilde arzda olanların hepsi iman üzere bir araya gelir, kimse o meselede ihtilaf etmezdi. Ayet, Allahın bütün insanların imanını dilemediğini ifade etmesiyle Mu'tezile aleyhinde bir delildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri