Davet eden kişinin illa o ülkenin vatandaşı olması gerekmez. İş, eğitim, araştırma, mültecilik gibi çeşitli sebeplerden o ülkede yasal oturuma izni bulunan herhangi bir kişi de sizi onu ziyaret etmeniz için yanına davet edebilir ve konsolosluğa hitap ederek sizin için vize davet mektubu gönderebilir.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
41-Yabancı uyruklu bir kişiyi Türkiye'ye davet etmek istiyorum. Neler yapmam gerekiyor? Noterden düzenlettireceğiniz davetiyeyi yabancıya ulaştırmanız ve bu davetiye ile birlikte yabancının bulunduğu ülkedeki dış temsilciliğimize vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Yurt dışında yaşayan herhangi bir aile bireyi, arkadaş ya da uzaktan bir akraba bulunması durumunda yapılan bir uygulamadır. Bulduğunuz kişinin size yazdığı davetiye mektubu muhakkak vize belgeleriniz arasında yer almalıdır. Vize ile başvuru yapmak istediğiniz ülkenin ilgili konsolosluğuna verilmesi gerekmektedir.
Davet mektubu ziyaret edeceğiniz ülkede bir tanıdığınızın yanında konaklayacağınız durumlarda yazılır. Başvuru yapacağınız Konsolosluk veya Büyükelçiliğe sunulması gereken bir mektuptur. Bu belge başvuru sahibinin yanında konaklayacağı ev sahibi tarafından yazılır.
İlgili 30 soru bulundu
- Turist vizesi başvurularında davet mektubu ibraz edilmesi halinde mektupta, davet eden kişinin, T.C Kimlik numarası, açık kimliği, davetli listesi, ikamet adresi, irtibat numarası, kalınacak süre ve amaç, başvuru sahibi ile akrabalık bağının olup olmadığı bilgilerinin bulunması gerekmektedir.
İlgili ülkenin dilinde ya da İngilizce olarak yazılmış davetiyeler kabul edilmekle birlikte, davetiyenin aslı konsolosluğa teslim edilmelidir. Eksiksiz ve doğru hazırlanmış evraklarla birlikte iyi hazırlanmış bir vize davet mektubu sunulması ile vize onay ihtimali artmaktadır.
Davet eden kişinin illa o ülkenin vatandaşı olması gerekmez. İş, eğitim, araştırma, mültecilik gibi çeşitli sebeplerden o ülkede yasal oturuma izni bulunan herhangi bir kişi de sizi onu ziyaret etmeniz için yanına davet edebilir ve konsolosluğa hitap ederek sizin için vize davet mektubu gönderebilir.
Vize davetiyesinin onay tarihinden itibaren 6 ay geçerliliği bulunmaktadır. Pek çok ülkeye bu mektup ile gidebilirsiniz. Konsolosluklar davet mektubuna oldukça sıcak bakmakta ve vize alım süreçlerinde olumlu bir belge olarak saymaktadır.
Bir davet mektubu, aşağıdaki durumlarda Schengen vize başvurusunda Gerekli Temel Belgeler ile birlikte sunmanız gereken ek belgelerden bir tanesidir. Aşağıdaki sebeplerle Schengen bölgesine yapılan seyahatler için davet mektubu zorunlu olabilir: Turizm. Aile ve arkadaşları ziyaret.
Yabancı hakkında deport kararı verilmesi kişinin ahlaka ve hukuka aykırı davranışlar sergilemesi, ulusal sağlık ve güvenlik tehdidi oluşturması ve çalışma izni olmadan çalışması, oturma izni yahut öğrenci oturma izni olmaksızın yaşaması gibi hallerde söz konusu olur.
– Yabancının ikamet izni uzatma başvurusu reddedilmiş ve on gün içinde Türkiye'den çıkış yapmamış ise, – Yabancı, uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından tanımlanan terör örgütleriyle ilişkili olduğu değerlendirildiyse, Yabancı hakkında sınır dışı etme (deport) kararı alınır.
Ancak terör ve devlete karşı işlenen suçlar nedeniyle hakkında deport kararı verilen yabancılar için meşruhatlı davetiye ile ülkeye giriş yapılması mümkün değildir. İlgili kişiler idare mahkemesinde dava açarak deport kararını kaldırabilir.
Düğün tarihinden çok önce basılan davetiyelerde konuklar tarihi unutarak düğünü kaçırabilir. Bu durum dikkate alınarak davetiyeler düğün tarihinden 20 gün öncesinde çiftlerin elinde olmalıdır. Düğüne kalan son 15 gün içerisinde de konuklara dağıtım işlemlerine başlanır.
Bir düğün davetiyesinin basılabileceği en kısa süre 2 ila 3 iş günüdür. Tabi ki bu süre her davetiye modeli için geçerli değildir. Bazı davetiyelerin basım süresi kağıt cinsi, basım tekniği veya kişiye özel aksesuarlar nedeniyle 5 ila 7 iş gününe kadar sürebilir.
Davetiyeli Almanya vizesi: başvuru sahiplerine Almanya'da 180 gün içerisinde maksimum 90 gün konaklama hakkı verecektir. Davetiyeli Almanya vizesi ile Almanya'da bulunan aile, akraba ve arkadaş ziyaretinde bulunulabilir, turistik faaliyetler yürütülebilir.
Öyleyse, davetiyenizi ne zaman dağıtmalısınız? Klasik bir yaklaşıma göre, davetiyelerinizi düğün tarihinden en az altı ila sekiz hafta önce dağıtmak idealdir.
Font çok basit olmamalı ve aynı zamanda da okunur olmalıdır. Bu sayede yazı okunurken zorluk yaşanmayacak ve kolaylıkla anlaşılacaktır. Davetiyenin içeriğinde Gelin ve Damadın isimleri, tercihen ailelerin isimleri, daveti anlatan güzel bir yazı, düğünün tarihi ve saati, düğün yeri mutlaka olması gerekenler arasındadır.
Dublin Sözleşmesi'nin 12/2 ve 12/4 maddesi gereğince vizeyi veren ülke ilticadan sorumludur. Davetiye gönderen kişi hangi ülkede olursa olsun fark etmez, vize hangi ülkeye aitse Dublin'den (ilticadan) o ülke sorumludur. Ancak genelde bu tarz davetiyeler 3 aylık verilmektedir.
Türkiye'de vize ihlali olan yabancılar ikamet izinleri olmasa dahi resmi evlilik yapabilirler, yasal hale gelebilirler,aile ikamet izni ve çalışma izni alabilirler.
Birçok evlendirme dairesi yabancılardan bu sıralanan belgelere ek olarak ya ikamet izni ya da vize süresi içinde olunmasını istiyor. Fakat yabancı kişinin ikamet izni yoksa veya vize süresi içinde değilse yine de diğer belgelerin hazır olması koşulu ile resmi evlilik yapılabilmektedir.
Almanya Akraba Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar? Davet eden kişinin adınıza belediye onaylı davetiye göndermesinden ve başvurunuzun yapılmasından itibaren 1 hafta ile 3 haftayı bulabilen sonuçlanma süresi vardır. Dosyanız bulunduğunuz bölgeden farklı bir şehirden işleme alınacaksa bu süre 1 Ay'ı geçebilmektedir.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri