Mevcut sivilceye, sivilce izlerine iyi gelen sabun markalarından bazıları Imex, Capilla, Acnelica, Beisya, Softto Plus olarak sayılabilir.
En çok tercih edilen bitkisel sabunlardan olan kükürt sabunu akne sorununun en büyük düşmanıdır. Özellikle de ergenlik döneminde gençlerde meydana gelen akne sorunu kükürt sabunu ile geçer. Bu dönemlerde her gün kükürt sabunu düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Bu sayede akneler de kısa sürede gidecektir.
Ardıç Katran Sabunu
Sivilce için en etkili sabunların başında gelir. Sert yapısı ile deride derinlemesine temizlik imkanı sunmaktadır. Ardıç Katran Sabunu Cilt üzerindeki yağlı tabakayı giderir ve cilt üzerinde pislik bulunmayacağı için tıkanıklık yapacak bir iltihap oluşmasını engeller.
- Kükürtlü sabun: Sivilceler için kullanımı tavsiye edilen doğal sabunlar arasında üst sıralarda göze çarpan bu özel sabun, sivilceleri ve akneleri kurutucu özelliğe haizdir. Antiseptik ve anti bakteriyel olan kükürtlü sabun, ciltte yağlanmaya neden olan yağ salgısını azaltır.
İlgili 17 soru bulundu
Yağlanma ve sivilce (akne) problemi yoğunsa sivilce (akne) için kullanılan yüz temizleme jelleri tıraş köpüğü olarak kullanılabilir. Eller ve tırnaklar sabunla düzenli yıkanarak mümkün olduğunca temiz tutulmalıdır.
Yüz özel sabunlar ve temizleyici jel solüsyonlarla günde iki defa yıkanmalıdır. Yağsız güneş kremleri kullanılmalıdır. Cildin kurumasına karşılık yağsız nemlendiriciler kullanılmalıdır. Sivilce oluşumları asla patlatılmamalıdır.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Yüzeyel kullanılan salisilik asit, retinoik asit, azelaik asit, sülfürlü karışımlar, antibiyotikli kremler ve ağızdan alınan antibiyotiklere dirençli kistik iz bırakan sivilceleri olan seçilmiş hastalarda, hasta onayıyla yüksek doz A vitamini uygulaması en son seçenektir.
Keçi sütü sabunu yüze faydaları arasında en önemli detay nemlendirici yapıda olmasıdır. Bu şekilde cildi nemlendirir ve kuruluğu giderir, böylece cilt daha yumuşak ve esnek hale gelir. Akne ve sivilceye eğilimli ciltlerde kullanıldığında, doğal içeriğiyle gözenekleri temizler ve sivilce oluşumunu azaltabilir.
Aloe vera sabunu: antibakteriyel, sivilce, akne ve siyah noktalara iyi gelir. Cildin pH dengesini sağlayarak, cilt kuruluğunu giderir ve cildi nemlendirir. Saç derisini fazla yağdan arındırır, saçı besleyerek güçlenmesini sağlar.
Limon sabunu öncelikle çok sık görülen sivilce ve akne gibi cilt sorunları üzerinde birebir etkili bir doğal çözümdür. Limon sabunu sayesinde ciltteki sivilce ve akneleri oluşturan ölü cilt hücrelerini deri üzerinden arındırır ve cildi nemlendirerek cilde nemlendirir.
Sivilceli cilde uygun solüsyonlar, nemlendirici ve yüz yıkama jelleri burada aktif rol oynamaktadır. Günlük olarak güneş kremi kullanımı cildi dış etmenlerden koruyacaktır. Diğer yandan cilde (ph değerine uygun) sabah ve akşam olmak üzere yüz yıkama jelleri, sebum dengeleyen solüsyonlar faydalı olacaktır.
Yeterli Miktarda Su İçmek Sivilce Oluşumunu Azaltabilir.
Özetle; Omega-3 yağ asitleri, probiyotikler, yeşil çay, meyve ve sebzeler açısından zengin bir diyet; sivilce oluşumuna karşı koruyucu olabilir. A, D ve E vitaminleri ve çinko da aknenin önlenmesine yardımcı olabilir.
İzotretinoin Tedavisi: İzotretinoin (Roaccutane®, Zoretanin®, Aknetrent®) tedavisi piyasada bilinen tüm akne formlarına etkili olan tek tedavidir. Tedaviden sonra pek çok hastada kesin çözüm sağlamakta, daha sonra lezyonların tekrarlamasını azaltmaktadır.
Yanakta ortaya çıkan kırmızı sivilceler geçmesi için yöntemlerden biri buz kullanmaktır. Bir peçete ya da bezin içerisine buz koymak suretiyle ilgili bölgeye uygulamak etkili olabilir. Eğer bu uygulama yaklaşık olarak 1 hafta boyunca gerçekleşirse, yanaktaki kırmızı sivilcelerin önemli oranda azaldığını görünebilir.
Sivilce problemi yaşıyorsanız; ekmek başta olmak üzere beyaz un ile yapılan her türlü yiyecek, pirinç, şeker, şekerlemeler, asitli ve şekerli içecekler, bal, mısır şurubu, akçaağaç şurubu ve agave gibi tatlandırıcılardan uzak durmalısınız.
Yağlı bir cilde sahipseniz yağsız sabunları tercih etmeli, yağsız bir cilde sahipseniz ise yüzünüzü kurutmayacak nemlendirici özelliğe sahip sabunları tercih etmelisiniz. pH değeri burada çok önemlidir çünkü pH değeri düşük sabunlar cildinizi kurutarak çatlamasına yol açar.
Zeytinyağı sabunu: Antiseptik bir sabun olup pişik, ısırık, sivilce, mantar gibi hastalıkları yok ettiği görülmüş olup cilde canlılık kazandırır. Limon sabunu: Yağlı ciltler için ideal temizleyicidir. Mango sabunu: Mantar hastalıklarında kullanılır. Melisa sabunu: A vitaminli, cilt güzelleştirici ve ferahlatıcı sabun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri