Usturayla yüz almadan önce, cildin temiz ve kuru olduğundan emin olunmalıdır. Ustura tutulurken yaklaşık 45 derece açı önerilir. Bu açı, tüylerin çıkış yönüne paralel olacak şekilde cildi gererek tutulmasıyla elde edilebilir. Böylece, tüyleri kökten almak ve cildi tahriş etmemek için en uygun açı sağlanmış olur.
Kaş usturasının kullanımı kolaylaştırmak için işlemi uygulamadan önce yüz bölgesini nemlendirmek kaş usturasının daha rahat hareket etmesini sağlar.
Kaş Usturası ile Yüz Almak Tüylerini Kalınlaştırır mı? Ucunda jileti olan ve yüz usturası olarak da bilinen aletle tüyleriniz kalınlaşmaz.
Yüzün tıraş edilmesi veya usturalanması derinin en üst tabakasındaki ölü keratinositlerin (deri hücreleri) temizlenmesine yardımcı olduğu için cilde parlak ve aydınlık bir görüntü verebilir.
Jilet ve ustura arasındaki temel fark, yapıları ve kullanımlarıdır. Jilet, genellikle tek kullanımlık ve daha kolay kullanılabilirken, ustura daha profesyonel bir tıraş deneyimi sunar ve doğru kullanıldığında uzun süreli bir kullanım sunar.
İlgili 25 soru bulundu
Saç veya sakal kesmenin büyüme hızına hiçbir etkisi yok.
Tıraş; tıraş bıçağı, ustura ya da tıraş makinesi ile yapılabilmektedir. Tıraş bıçağı ve ustura genellikle cildi tıraş makinesinden daha fazla tahriş eder. Tıraş ile kıl, kökünden alınmadığı için çabuk uzamakta ve sık sık tıraş yapma ihtiyacı doğmaktadır. Bu da cildin daha çok yıpranmasına sebep olmaktadır.
Duştan hemen sonra veya duş alırken tıraş olmanızı öneriyoruz.
Usturayla yüz almadan önce, cildin temiz ve kuru olduğundan emin olunmalıdır. Ustura tutulurken yaklaşık 45 derece açı önerilir. Bu açı, tüylerin çıkış yönüne paralel olacak şekilde cildi gererek tutulmasıyla elde edilebilir. Böylece, tüyleri kökten almak ve cildi tahriş etmemek için en uygun açı sağlanmış olur.
Ustura kullanımından sonra cildinizi micellar su yardımıyla temizlemenizi öneririz. Özellikle tüylerinizi aldığınız bölgeyi derinlemesine temizlemeli ve iyice nemlendirmelisiniz. Bu rutini kaş bölgeniz için de uygulamayı deneyebilirsiniz.
içindeki tüyleri ağdayla mı. yoksa usturayla mı almalısın. ağda cildinin elastik etini bozar ve zamanla. cildinin sarkmasına neden olur. kıl köklerini uyaran ağda. yan keselerini aktifleştirerek sivilceye neden olur. ustura ise kıl köklerine temas etmediği için. tüylerde artışa neden. mantarın yapısını değiştirmez.
Yanak, çene, kaş ve dudak çevresinde bulunan kılların alınması için farklı araçlar kullanılabilir. Ağda bantları, epilasyon, lazer, tüy dökücü krem, ip, yakma, ağartma ya da elektroliz bu yöntemler olarak listelenebilir. Yüze ağda yaparken alerjinizin olup olmadığını bilmeniz sağlığınız için faydalı olacaktır.
Kaş Usturası
Kaş usturasının kaşlarınızı tek başına gerçek anlamda kalınlaştırdığını söylemek doğru olmaz.
Yüz tüylerini alabilme yöntemleri arasında cımbız, lazer epilasyon, dermaplaning, ağda ve iple yüz tüyü alma gibi seçenekler öne çıkar.
Yüzünüzdeki tüylerden kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız seçeceğiniz en etkili yöntem lazer epilasyon olacaktır. Yüze lazer epilasyon, kısa sürer, büyük bir acı ve ağrıya neden olmaz. Uygulama öncesinde yüz bölgesindeki tüyler kısaltılır, uygulama bölgesine jel sürülür ve uygulamaya başlanır.
Kadınlar için pek çok yüzdeki tüylerden kurtulma yöntemi vardır ve bunlar arasında epilasyon (yüz epilasyonu), cımbız, ağda, şeker, iplik, yakma, tıraş etme, ağartma, krem, lazer, IPL, elektroliz veya makyaj yapma gibi seçenekler yer alır.
Özellikle yüzdeki kıllardan nasıl kurtulurum dendiğinde lazer ve IPL epilasyon yöntemleri geleneksel yöntemlere göre daha kalıcı çözümler sunarak öne çıkıyor: Lazer epilasyon: Tüyleri azaltma ya da zayıflatma sağlayan lazer epilasyon yöntemi ağda ve cımbız gibi uzun süreli pürüzsüzlük vaat eder ve daha az acılıdır.
Çene kıllanması noktasında alınabilecek önlemler arasında buz lazer veya iğneli epilasyon gelmektedir. Çene kıllarından kurtulma konusunda mutlaka uzman ellerden destek alınmalıdır. Bu çene lazer epilasyon veya çene altı tüyleri lazer epilasyon uygulamaları ile istenmeyen tüylere çözüm bulmak oldukça kolay olacaktır.
Yüzdeki tüyleri almak için lavanta yağı ve çay ağacı yağı kullanabileceğinizi söyleyebiliriz, ancak sonuçların görülmesi birkaç hafta sürebilir. Hücre yenilenmesini artırabilecek ve cildinizin parlamasını sağlayabilecek birçok vitamin ve besin içerir.
Kaş usturası kullanımı oldukça kolaydır. Yapısı gereği cildi kesme gibi tehlikeleri en aza indirilmiş olan kaş usturası, kaş bölgenizdeki istenmeyen tüylerden sizi saniyeler içinde kurtarabilir. Sadece ustura kısmını kaşın çıkış yönünün tersine göre sürmeniz yeterli olacaktır.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Sıcak bir duş aldıktan sonra kıl kökleri ve cildindeki gözenekler rahatlayacağı için kaşlarını almak çok daha rahat olacak. Böylece kaşlarını aldıktan sonra cildinde yoğun bir kızarıklık ve hassasiyet oluşmaz.
Ilık su kesiğin temizlenmesine yardımcı olurken bu arada kanama yavaşlayacaktır. Yarayı dezenfekte etmek için cadı fındığı bazlı tonik veya alkolsüz başka bir tıraş sonrası losyonu uygulayın. Yaraları dezenfekte ederken alkol içeren herhangi bir şey kullanmak iyileşmeyi sağlamak yerine tam tersi cildi kurutur ve yakar.
jiletli ustura ise 1-2 haftada kaybolur o da en fazla, 1 haftada iz kalmaz normalde. çelik usturada ise en az 2 hafta sürüyor, bir kez derin kesmiştim birkaç ay geçmedi izi amma sonra birşey kalmadı usturanın da dediği gibi.
Tıraştan sonra cildinizi nemlendirici bir losyon veya tıraş sonrası balsam ile nemlendirin. Bu, cildinizin tahriş olmasını önler ve yumuşaklık sağlar. Tıraş aletinizi düzenli olarak temizleyin ve bakımını yapın. Kullanılan jiletleri veya başka bir tıraş aleti kullanıyorsanız, zamanında değiştirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri