Zara krep kumaşını elbise, etek, pantolon, pardösü ürünlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Buruşma ve kırışma yapmaz. Yıkanabilir özellikte olup, dikişte hiç bir sorun çıkarmaz. Son derece de dökümlü kumaştır.
Terletmeyen, hafif bir kumaştır. Her mevsime uygun olabilecek şekilde üretilmiş birçok çeşidi vardır.
Scuba Kumaş Terletir mi? Dalgıç kumaş, sentetik bir üründür ve bu nedenle terletici özellik gösterir. Ter çekme özelliği bulunmaz.
Elbise, jile, dökümlü yazlık ceket, pantolon, bluz ve gömlek dikimine uygundur. Hafif parlak ve kaygan yapıya sahiptir. Likralıdır.
Krep kumaş oldukça hafif yapıya sahip olan ve genellikle yazlık kıyafetlerin üretiminde tercih edilen tekstil ürünleridir. Hava geçirgenlik oranları yüksek olması ve esnek yapıları sayesinde yazın konforlu bir kullanım sunuyor.
İlgili 44 soru bulundu
Kıyafetin kumaşının yapıldığı malzeme, pamuğun sürdürülebilir bir alternatifi olan liyosel. Zara markasının sahibi Inditex'in tedarikçisi Avusturyalı şirket Lenzing'e göre liyoselin üretimi için gereken liflerin başlıca kaynağı Avrupa'daki ağaçlar. Lifler Mısır'a gönderiliyor ve burada ip haline getiriliyor.
Saten, dokumanın bir çeşididir. Düz, parlak ve kaygan olarak karşımıza çıkan saten kumaş kaliteli özelliktedir. Ayrıca bayağı uzun ömürlü olan kumaş, en yaygın kullanılanlar arasında yer alır. Saten dediğimiz kumaş, özelliklerinden dolayı birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Giysilerin üretimininde kullanılan tüm kumaşlar, doğal, sentetik lifler tüylenme eğilimi gösterir. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim azdır.
Hafif, dökümlü ve üste yapışmayan özelliğe sahip olduğundan tesettür kıyafetlerde de sık kullanılırlar. Yıkanıp akabinde hemen giyilebilen krep kumaşlar ütü sevmeyenler içinde oldukça idealdir.
Kilolu kadınlar kıyafet seçiminde krep, viskon, şifon, kaşmir ve pamuk gibi kumaşlardan yapılmış modelleri tercih ederek daha ince ve şık görünebilirler.Doğru renk ve model uyumu da çok önemlidir. Bu yazdıklarımız zayıf gösteren kumaşlar arasında gösterilmektedir.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Yazın sıcağında pijama takımı seçerken, mutlaka kumaş türlerine dikkat edin. Özellikle yaz aylarında önerilen, kadın pijama kumaş önerileri olarak ter emici kumaş türleri seçmelisiniz. Bu tür kumaşlar, yazın terinizi emer ve sizin terden yanmanızı engeller. Bu kumaşlar, ipek, viskon ve pamuk olabilir.
Polyester Kumaş Terletir mi? Sık bir dokuma tekniği kullanılarak üretildiği ve hammaddesi polimer olduğu için polyester kumaşlar hava geçirmez. Bu da yazlık kıyafet kullanımında doğru ürün olmayacağını gösterir. Polyester kumaşlar daha çok kışlık ürünlerin hazırlanmasında kullanılır.
Jarse, şifon, triko, kadife ve kot kumaşları ütü gerektirmeyen kumaş türleri arasında yer alır. Uzun seyahatler ve iş toplantıları için kombin yapmak istiyorsanız bu kumaşları tercih edebilirsiniz.
Özellikle kadın giyim ürünlerin krep kumaşların tercih edildiği görülmektedir. Salaş ve hava alan bu kumaş yapısı terlemeye neden olmaz. Bu özelliğiyle yaz aylarında kullanım konforu sunmaktadır.
Krep kumaşın pek çok farklı özelliğinden bahsetmek mümkündür. Bu ayrıcalıkları ile beraber ortak şekilde giyim çeşitleri için önemli bir potansiyel teşkil ediyor. - Bütün farklı vücut tipine uyar. - Vücuda yapışmaz.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Dokuma sıklığı fazla olan tay tüyü kumaşlar kullanıldığı alanda yüksek bir kalite sunar. Tay tüyü kumaştan üretilen her şey kolayca temizlenebilir. Ayrıca hiçbir şekilde kuru temizleme gerektirmez.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Saten astar kumaş, iki farklı türde üretilir: sentetik ve doğal. Sentetik saten astar kumaşlar, genellikle polyester veya naylon gibi sentetik malzemelerden yapılır. Doğal saten astar kumaşlar ise, ipek, pamuk, keten gibi doğal liflerden yapılır.
Türü ne olursa olsun saten hassas bir kumaştır. Bu sebeple ya nazikçe elde ya da çamaşır makinesinin en hassas ayarında yıkanmalıdır. Ilık su ve sıvı deterjan saten kumaş temizliği için iyi bir ikilidir. Ancak durulama esnasında saten elbisenizi deterjandan iyice arındırdığınızdan emin olmalısınız.
Saten kumaşlar genel olarak yaz aylarında kullanılmaktadır. Kışın saten kumaş sıcak tutmayacağı için kış aylarında saten kumaşın kullanılması tercih edilmez. Kış mevsiminde kullanılan saten kumaştan yapılan giysiler sıcak tutmadığı için saten kumaştan üretilen kıyafetler genel olarak yaz mevsiminde kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri