Kene Isırdığını Düşünüyorsanız Panik Yapmayın! Kene üzerine böcek kovucu, zeytinyağı, sıvı sabun vb. dökülüyor.
Sıvı yağların içinde karıncaların en çok sevdiği sızma zeytinyağı olduğunu gördüm. Bu ufacık hayvanların bu büyük anlayışını hayretle karşıladım. Karıncaların bile zeytinyağının değerini biz insanlardan daha iyi bildiklerini anladım.” diye konuştu.
Zeytinyağının içerisindeki bu fenolik bileşikler antibiyotik direncine sahip bazı bakteri türleri üzerine dahi öldürücü etki göstermiştir.
12. Kireç ve kireç-sülfür : Akar, pisilla ve bazı saplarda beslenen böceklerde etkilidir.
zeytinyağı bekledikçe tam olarak bozulmasa bile, lezzetini kaybedecektir. Çünkü zeytinyağı saklama sürecinde hava, ısı ve ışıktan etkilenmektedir. Hava, içinde barındırdığı yüksek miktarda oksijenle, temas ettiği organik tüm ürünleri okside ettiği gibi zamanla zeytinyağını da okside eder.
İlgili 42 soru bulundu
Raf ömrü yaklaşan besinler zaman içerisinde bayatlar; tatları ve dokuları değişir. Tüketilemeyecek hale gelmese bile bayatlayan zeytinyağının tadında acılık, ekşilik ve burukluk gözlenir. Açılmamış sızma zeytinyağı son tüketim tarihi için net bir tarih biçilemese de iki yıl boyunca rahatlıkla tüketilebilir.
Kapağı açılan zeytinyağı en kısa sürede tüketilmelidir. Kapağını açmadığınızda ve doğru zeytinyağı saklama koşullarını sağladığınızda zeytinyağı en fazla 2 sene saklanabilir. Zeytinyağlarının üzerinde son kullanma tarihi yazılıyorsa tarihi geçen zeytinyağı kullanılmamalıdır.
HAMAM BÖCEKLERİNE KESİN ÇÖZÜM KARBONAT VE SOĞAN
Kısa süre içerisinde tüm hamam böceklerinin kaybolduğunu fark edeceksiniz. Tüm haşerelerin yok olduğundan emin olduktan sonra ise tüm evi baştan sona temizlemeye özen gösterin.
Taze salatalık kabuklarının yaydığı koku bu böcekleri kovucu etkiye sahiptir. Salatalıkları soyup kabuklarını haşerelerin bulunduğu bölgelere koyabilirsiniz. Koku taze olduğu sürece kaçırıcı etki yapıyor. Lavanta - lavanta yağı, lavanta kesecikleri gibi çözümler böcekleri evinizden uzak tutacaktır.
Farelerin ve böceklerin gezdiği yerleri sirkeli su ile silip uzaklaştırabilirsiniz. Sirkeli su ile silinen yüzeylerde böceklerin ve farelerin gezmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir. Hamam böceklerini uzaklaştırmak için karabiber yöntemini deneyebilirsiniz.
Zeytinyağı ve limon karışımı, kalp sağlığını destekleyen bir kombinasyondur. Zeytinyağı, doymamış yağlar açısından zengin bir kaynaktır ve kolesterol seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olur. LDL (kötü) kolesterolü düşürerek kalp-damar hastalığı riskini azaltır.
Yunanistan'da bilim insanları, zeytinyağının erkeklerin cinsel performansını artırmada Viagra'dan daha etkili bir çözüm olabileceğini ortaya koydu. Atina Üniversitesi'nin araştırmasına göre, zeytin zengini bir rejim yapmak kalpteki kan akışını güçlendirerek cinsel iktidarsızlığı da azaltıyor.
Kırışıklıkların, çizgilerin ve lekelenmelerin önlemesinde etkili çözümler sunar. Zeytinyağlı limon karışımı, yüze günlük olarak uygulanabilir. Zeytinyağı gözenekleri tıkamaz, limon ise antioksidan özelliği sayesinde cildi beslerken aynı zamanda vitaminlerin vücut tarafından emilimini kolaylaştırır.
Sirke, karıncaların vücutlarındaki kokuları nötralize eder ve karıncaların yemeklerine erişimini engeller. Bunların dışında tarçın tozu, kaya tuzu ve biberiye yağı gibi doğal karınca ilacı türevleri de sıralanabilir. Tarçın tozu, karınca yollarının veya yuvalarının etrafına serpilerek kullanılabilir.
Sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyin. Günde bir kez karışımı karıncaların geldiği yerlere sıkın. Bir süre sonra karıncaların kaçtığını göreceksiniz. Eğer evinizin belli bir bölgesine karıncalar akın etmişse su yardımıyla onları kaçırabilirsiniz.
Karıncaların giriş çıkış yaptığı yerlere onları uzaklaştıracak ürünler koyun. Örneğin; bebek pudrası, sirke ve tarçın döktüğünüzde karıncalar hızlıca evinizden uzaklaşacaktır. Özellikle tarçın kokusu karıncaları rahatsız ediyor ve hemen uzaklaşıyorlar.
Lavanta yağı: Lavanta, sivrisinekler ve diğer böcekler için rahatsız edici bir kokuya sahiptir. Lavanta yağı kullanarak böceklerin uzak durmasını sağlayabilirsiniz. Limon yağı: Limon yağı, böceklerin hoşlanmadığı bir koku yayarak onları uzaklaştırabilir.
Bir adet soğanı rendeleyip 1 yemek kaşığı karbonat ile karıştırın. Hamam böceklerinin çıktığı noktaları tespit ederek bu noktalara sürün. Kısa süre içerisinde tüm hamam böceklerinin kaybolduğunu fark edeceksiniz. Tüm haşerelerin yok olduğundan emin olduktan sonra ise tüm evi baştan sona temizlemeye özen gösterin.
Spreyleyerek kullanım yapabileceğiniz bir şişeye sirke koyun ve mutfak tezgahlarınıza uygulama yapın. Küçük böcekleri uzak tutmanıza yardımcı olacaktır. Aynı şekilde evinizin girişine de uygulama yapabilirsiniz.
Karbonat hamam böceklerini mutfaktan uzaklaştırıyor. Kabartma tozu, şekere benzediği için yem görevi görür. Soğan küplerini kesin ve üzerlerine kabartma tozu serpin. Daha sonra bu böceklerin çok uğradığı bölgelere yerleştireceğiniz küçük kâselere koyun.
Limon yağı, portakal yağı, lavanta yağı, nane esansı ve sedir yağı gibi bitkisel yağlar da böceklerin hoşlanmadığı şeyler arasında yer alıyor. Bu ve benzeri yağları evinizin belli bölgelerine damlatabilir ve böceklerin uzak kalmasını sağlayabilirsiniz.
Limon otu üzerinde bulunan kokusu nedeniyle böcekleri uzaklaştırma konusunda oldukça iyi bir görev görmektedir.
Zeytinyağının içindeki tortunun altına çökmesi ve daha parlak renkli olması için zeytinyağı kabına bir tutam tuz atılır.
Zeytinyağı plastik bidonlarda saklanabilir ancak bu tavsiye edilmez. Cam şişelerde saklamak, yağın kalitesini korumak ve uzun süre taze kalmasını sağlamak için daha iyi bir seçenektir. Sağlıklı depolama yöntemlerini takip ederek, zeytinyağınızı en iyi şekilde değerlendirebilir ve mutfakta kullanabilirsiniz.
Zeytinyağı alırken nelere dikkat edilmelidir? Hasat tarihi 12 aydan eski olan zeytinyağı tüketilmemelidir. Eski yağların içerisinde bulunan mineral oranı düşük olduğu için sağlık açısından bir faydası kalmıyor, zeytinyağının hangi zeytinden üretildiğine göre de dayanıklılık süresi değişebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri