Sağlamdır: Çiğneme kuvvetlerine karşı daha dayanıklıdır. Zirkonyum metalinin yapısı gereği kuvvetlere karşı dirençlidir. Bu özelliği sayesinde sadece ön dişlerde değil, arka bölge dişlerde de güvenle kullanılabilirler. Burada metal alt yapılı porselenlerin sağlam olmadığı sonucu çıkarılmamalıdır.
Biouyumlu bir materyal olan zirkonyum kullanılarak gerçekleştirilen zirkonyum diş kaplamalar porselene göre daha dayanıklıdır. Zirkonyum diş kaplamalar ortalama 12 ila 15 yıl boyunca kullanılabilir.
Zirkonyum Diş Kaplamanın Garanti Süresi
Diş hekiminin uzmanlığı ve kullandığı malzeme kalite listesine göre bu kullanım süresi 5 yıl ila 8 yıl arasında değişir. Düzenli doktor kontrolü, dikkatli bakım, hassas kullanım ile bu kullanım süresi 10 yıla kadar uzayabilir.
Zirkonyum dişlerin ömrü kişiden kişiye değişir. Bazı kişiler 5-10 yıl kullanırken, bazı kişiler ömür boyu kullanabilmektedir. Düzenli diş hekimi muayenesi yaptıran ve diş sağlığına dikkat eden kişiler çok uzun yıllar zirkonyum kaplamalarını kullanabilir.
Kaplamaların değiştirilmesi gerektiğinde, dişe zarar vermeden kolayca çıkartır yapıda olması zirkonyumun avantajlarından biridir. Zirkonyum kaplamaları yaptıranlar bu sebeplerle işlem sonrasında oldukça memnun kalmaktadırlar. Aynı zamanda zirkonyum kaplama yorumları da genellikle olumludur.
İlgili 29 soru bulundu
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
Zirkonyum Dişler Çürür mü? Oldukça hassas bir işle üretildikleri için, kırpılan diş yüzeyine otururlar. Bu şekilde, zirkonyum porselen diş ile bakterilerin nüfuz edebileceği doğal bir boşluk kalmadığından, çürük oluşmasına izin vermez.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar.
Ancak kaplama tekrar kullanılması düşünülüyorsa kron sökücü ile tekrarlayan hafif darbelerle sökülerek çıkarılması hedeflenir. Zirkonyum kaplamalar bu darbelere karşı biraz daha dayanıksızdır ve kırılabilir.
Gülüş tasarımı hedeflense ve hastanın ağız içinde farklı sorun bulunmasa dahi 18 yaşın altındaki hastalara uygulama yapılmaz. Diş hekimliği tarafından zirkonyum kaplamalar, 18 yaşını doldurmuş bireylere yapılmaktadır. Reşit olmayan bireyin ebeveyn rızası olsa dahi diş hekimi bu tarz bir uygulamayı önermez.
Rengi her zaman uygulandığı gibi kalır. Zirkonyum kaplamaların bakımı nasıl yapılır? Dişler, normal dişleri fırçalar gibi fırçalanır. 6 ayda bir yapılan düzenli hekim kontrolleri ile zaten oluşabilecek problemler öngörülüp bu problemler için tedbir alınır.
Zirkonyum üst yapısının kırılmasının sonuçları, zirkonya ayarlandığında, mikro çatlaklar oluşur ve çatlaklara neden olabilir. İlgili literatür, zirkonyumun basınç kuvvetlerinde çok “güçlü” bir malzeme olmasına rağmen, çok fazla esnekliğe sahip olmadığını ve kırılabileceğini göstermektedir.
Özel yapıştırıcı içeriği ile doğal dişe sabitlenen zirkonyum kaplama, dişten düşme, yerinden oynama gibi durumlara neden olmaz.
Tedavi süreci 1 hafta içinde tamamlanmış olur. Zirkonyum kaplama yapıldıktan sonra aşırı sıcak ve soğuk yemekler de yememeniz gerekir. İçeçek tüketimin de dikkatli olmanız gerekir.
Bu nedenle diş kayıplarında da sık sık tercih edilir. Dolayısıyla eksik diş söz konusu olduğunda zirkonyum diş tek tek mi takılır sorusuna hayır cevabını vermek gerekir.
Estetik diş tedavileri SGK kapsamına dahil edildi
Daha önce SGK güvencesi dahilinde yer almayan zirkonyum kuronlar, yeni uygulama ile SGK kapsamına dahil edildi.
Bazı ünlüler tamamen bir zirkonyum diş kaplama tedavisi tercih ederken, bazıları ise küçük dokunuşlar ile o ışıltılarını tekrar yansıtmaya çalışmaktadır. Bazı ünlüler doğallığından ödün vermek istemez, bunda ısrarcıda olabilir.
Zirkonyum kaplama, ışığı geçirmesi ve görünüm açısından diğer dişlerin rengine yakın olmasından dolayı doğal bir görünümü sahiptir. Metal kaplama üstüne yapılan porselenlerde, diş etinde zamanla renk kararmaları meydana gelirken zirkonya seramiğinde böyle bir görünüm oluşmaz.
Zirkonyum kaplamanın ışık geçirgenliği metal üstü porselene göre çok daha fazladır. Bu sayede zirkonyum kaplamalar doğal dişlere yakın bir ışık geçirgenliğine sahip olmakta ve doğal diş gibi estetik bir gülüşe sahip olmamızı sağlar. Diş eti uyumu zirkonyum diş kaplamalarında porselene göre daha iyidir.
Özel yapıştırıcı içeriği ile doğal dişe sabitlenen zirkonyum kaplama, dişten düşme, yerinden oynama gibi durumlara neden olmaz. Tıpkı doğal dişiniz gibi rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Diş Eti Problemleri: Diş etleriniz, diş fırçalama ve diş ipi kullanımı olmadığında bakteriler tarafından enfekte olabilir. Bu, diş eti iltihabına (gingivitis) yol açabilir. Gingivitis tedavi edilmezse, ilerleyen bir aşama olan periodontitis gelişebilir, bu da diş eti çekilmelerine ve diş kaybına neden olabilir.
Eğer kaplamanın altındaki diş çürürse, kaplamada çatlama veya kırılma gibi problemler ortaya çıkabilmektedir.. Bu nedenle, diş hekimleri diş kaplama tedavi öncesi, ağız içi röntgenini detaylıca kontrol etmeli ve detaylı bir ağız içi muayene yapmalıdır. Dişlerde eğer çürük varsa öncelik diş çürüğünü tedavi etmelidir.
Zirkonyum diş fiyatları 2023 yılı için ortalama 1500₺ ile 3500₺ arasında değişir. Kliniğimizden fiyat almak için 0553 333 5530 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Zirkonyum Kaç Seansta Biter? Kaplama yaptırmak ortalama olarak 3-4 seans sürecek olan bir işlemdir. İlk seanslarda zirkonyum diş kaplama için uygunluk ve manuel doktor kontrolleri yapılır. Sonrasında ölçü alınır ve kaplamaların hazırlığı için laboratuvar çalışmaları beklenir.
Zirkonyum diş kaplama işlemi genellikle 2-3 seansta tamamlansa da hastanın dişlerinin duruma ve taleplerine bağlı olarak daha uzun sürebilir. Dişlerin istenilen duruma getirilmesi ve sonrasında kaplamanın tam uyumlu ve doğal bir şekilde yapılması bazı durumlarda 5-6 seans gerektirebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri