Yüzde 0,69 oran ve 15 yıl vade için en fazla 4 milyon 500 bin liralık kredi çekilebilecek. Bu koşullar altında vatandaşın aylık kredi ödemesi ortalama 43 bin 735 lira olacak. Söz konusu kredinin toplam geri ödemesi ise 7 milyon 872 bin liraya yakın olacak.
0.69'dan başlayan vade farkı ile 15 yıl vadeli, hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek taksit bedelleri belirlenecek. 2 milyon liraya kadar kredide 0,69 olan faiz, 2-4 milyon arasında 0,79, 4 milyon üzerinde ise 0,99'a çıkacak.
Evin tamamı için konut kredisi çekmek, banka ile inşaat firması arasında özel bir anlaşma yoksa mümkün değil. Eğer kredi notunuz yüksek ve geliriniz yeterliyse evin uzman raporunda yer alan bedelinin en fazla yüzde 90'ı kadar kadar kredi çekebilirsiniz.
0.69 DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ ŞARTLARI 0,69 konut kredisinde temel şartlar şu şekilde olacak; Üzerinde hiç ev bulunmaması, Son 1 yıl içerisinde ev alınacak olan ilede ikamet ediliyor olması (3.bölge hariç), 5 yıl boyunca satışın olmaması, Son 1 yıl içerisinde konut alınan ilde ev alım satımı yapılmaması.
Kampanya kapsamında; Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Emlak Katılım, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları, 15 yıl vade, düşük faiz ve 5 milyon liraya kadar kredi imkanı sağlayacak.
İlgili 39 soru bulundu
Konut Kredisi Peşinat Tutarı
1. el konut alımında enerji sınıfı A olan ve değeri 2 milyon TL altındaki evler için %90'a kadar kredi kullanılabilir. Değeri 2 ila 5 milyon TL arasındaki evlerde ise kredi oranı %70 olarak uygulanabilir.
1 milyon değerindeki en verimli enerji sınıfında %90 kredi çıkar. O da 900.000 TL'ye tekabül eder.
Aylık taksit ödemelerinin toplam tutarı, belgelenebilir hane gelirinin yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde düzenlenir. Ailenizle yaşıyorsanız, tüm ailenin geliri dikkate alınır. Tek başınıza yaşıyorsanız sadece sizin geliriniz söz konusu olur. Alınabilecek maksimum kredi tutarı böylece yasal olarak sınırlandırılmıştır.
Hazine'nin ilk 3 yıl için vatandaşa desteği 98 bin 841 TL olacak. Bu kampanya ile ilk 3 yılda tüm yükü Hazine yüklenirken, vatandaş buraya sisteme adeta kira öder gibi girmiş oluyor. Aylık kredi geri ödeme tutarı dördüncü yılda 10 bin 315 TL'ye çıkarken, son 8 yılda 12 bin 697 TL'ye yükseliyor.
* Programımız kapsamında sağlanacak finansman sıfır konutlara yönelik olacak. * Azami 15 sene vade ile sağlanacak finansmanlarda faiz/kar payı oranları yüzde 0,69'dan başlayan oranlarla uygulanacak. * Alınan konutlar 5 yıl boyunca satılamayacak.
Bankalar kredilerin aylık ödemelerini hesaplarken maaşın maksimum %70'ini baz alır. Yani daha fazlası için kredi veremez ve bu da toplamda alacağınız kredi tutarını etkiler. Maaşın maksimum %40-50'si kadarını aylık ödeme olarak kabul eden bankalar da mevcuttur.
Buna göre bu kategoride A enerji sınıflı konutlarda azami 3 milyon TL, B enerji sınıflı konutlarda azami 2,75 milyon TL, diğer konutlarda ise azami 2,5 milyon TL kredi kullanılabilecek. Değeri 10 milyon TL'yi aşan ikinci el konutlar için ise kredi kullandırımı söz konusu olmayacak.
Konut kredisi aylık tutarı, hane gelirine göre belirlenir. Bankalar aylık taksit tutarını toplam hane gelirinizin %50'sini geçmeyecek şekilde belirler.
Orta gelirliye konut vade sayısı ne kadar olacak? İşte, 0,69 faizli konut kredisinin ayrıntıları. 0,69 konut kredisi şartları ve detayları araştırılıyor. Konut finansmanları 31 Aralık 2023 tarihine kadar kullanılabilecek.
Kredi tutarı kişinin gelir düzeyi, kredi puanı gibi faktörlere göre belirlenmektedir. Program kapsamında sağlanan krediler, düşük faiz oranları ve uygun ödeme koşullarıyla öne çıkıyor. Bu krediler yalnızca yeni inşa edilen veya inşaatı devam eden evler için geçerlidir.
Müteahhitlerin, Türkiye Müteahhitler Birliğine üye olması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı müteahhitlik belgesi bulunması, bankaya elindeki daireler için eksper değerinin yüzde 5'ini yatırması, ilgili bankayla müteahhit firmanın garantörlük anlaşması imzalaması; müteahhit firmalar için getirilen şartlar arasında.
Halkbank 0.69 ilk evim konut kredisi kullandırmıyor. Cumhurbaşkanımızın kampanya 31 Aralık 2023 e kadar devam edecek şeklinde açıklamasına rağmen Halkbank 2milyon tl kredi başvuruma 300bin tl onay ile cevap ve...
0- 699 En Riskli. 700- 1099 Orta Riskli. 1100- 1499 Az Riskli. 1500- 1699 İyi.
TOKİ sosyal konut projesinin ardından orta gelirli vatandaşların ev sahibi olması için 0,69'dan başlayan faizle konut kredisi veriliyor. Bu kapsamda hayata geçirilen Yeni Evim Kampanyası sadece sıfır konutlar için geçerli olacak.
Örneğin, asgari ücret (11.402 TL) maaş alan bir kişinin aylık kayıtlı ek gelirinin de 2.500 TL olduğunu varsayalım: 11.402 + 2.500 TL = 13.902 TL toplam aylık gelir, 13.902 TL/2 = 6.951 TL toplam ödenebilecek taksit tutarı olarak bulunur.
Karar ile, ikinci el konut alımında ve konut teminatlı kredilerde kullandırılabilecek azami kredi tutarları da yukarı yönlü revize edildi. Buna göre, değeri 1 milyon lira ve altında olan ikinci el konutlar için, bu bedelin yüzde 90'ı kadar kredi kullanılabilecek.
Kampanya kapsamında vadeler 15 yıla (180 ay) uzatıldı. Ancak daha kısa süre borçlanmak isteyenler, vade süresini düşürebilir. HANGİ BANKALAR KREDİ VERECEK? HalkBank, VakıfBank, Ziraat Bankası, Emlak Katılım, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları kredi sağlayacak.
Konut kredisinde ipotek işlemine başvurarak kullanmak istediğiniz krediyi peşinatsız bir şekilde alabilirsiniz. Peşinatsız konut kredisi almak için bir bankaya başvurduğunuzda banka sizden bir evi ipotek göstermenizi talep edebilir. Böylece satın alacağınız konutun değerinin tamamı için kredi çekebilirsiniz.
Bugünün evini yarına bırakma! Bankamız konut kredisine hemen başvurun, 120 aya kadar vade imkânı ile hayalinizdeki evin sahibi olun. 120 aya kadar vade ile satın alacağınız konutun ekspertiz değerinin en fazla %75'i kadar kredi kullanabilirsiniz.
18.03.2020 tarihinde gerçekleştirilen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı sonrası açıklanan pakette 500 bin liranın altındaki konutlar için kredilendirilebilir miktar yüzde 80'den yüzde 90'a yükseltilerek, asgari peşinatın yüzde 10'a düşürüldüğü açıklandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri