00 belirsizdir. 02 =0.0=0 Sıfırın pozitif kuvvetleri 0'a eşittir. Sıfırın negatif kuvvetleri tanımsızdır.
Sıfır dışında, herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti bire eşittir. Sıfırın herhangi bir pozitif kuvveti ise sıfıra.
Negatif tam sayıların 0 'ıncı kuvveti 1 'e eşittir.
ÖRNEKLER: (–234) 0 = 1. (–76 567) 0 = 1.
NEGATİF SAYILARIN KUVVETLERİ
Negatif bir sayının çift kuvvetleri pozitif, tek kuvvetleri negatiftir. (−2)2 = (−2).(−2) = + 4 (üssü çift sayı olduğu için cevap pozitiftir) (−2)3 = (−2).(−2).(−2) = −8 (üssü tek sayı olduğu için cevap negatiftir.)
Nedeni basittir. Bir sayının içinde 0 (yokluk) bulunmaz ve bir sayıyı sıfıra bölemezsiniz. Tersi durumda ise örneğin sıfırı 5 bölmek gibi bir işlemde ise sıfırın içinde beş yoktur.
İlgili 31 soru bulundu
Cevabımız 1 olacaktır . Üslü İfade nedir ; ↬ Bir sayıyı Tekrarlı Çarpım Şeklinde yazmak için yapılan işleme verilen addır . Gibi Örnekler Verilebilir .
0 sayısı tabanda olduğu yutucu bir sayı olma özelliği taşımaktadır. Bundan dolayı 0 üzeri 2 sayısı yine 0 sayısına eşit olmaktadır.
Soruda da olduğu gibi bir sayının 0. kuvveti 1dir. Bu bütün sayılarda geçerlidir. 0'dan farklı olmak kaydıyla.
Üst kuvveti fark etmeksizin sonuç her zaman 0 olarak elde edilir. 0'ın Doğal Sayı Kuvvetleri Nelerdir? 0'ın doğal sayı kuvvetleri de yine 0 sonucunu vermektedir. Ancak 0 bir üst kuvvet olarak kullanıldığı takdirde sonuç her zaman 1 olur.
Üslü sayılarda bilinmesi gereken bilgiler bulunuyor. 0 üssü 1 sayısı her ne kadar şaşırtmalı bir işlem olsa da, cevap sıfırdır.
0'ın 0 hariç bütün kuvvetleri 0'dır. Bir sayının 1. kuvveti, sayının kendisidir: Taban ve üs 0 ise o işlem belirsizdir. Pozitif sayıların pozitif kuvvetleri daima pozitif bir sayı verir.
Kaç defa çarpıldığından bağımsız olarak, 0 sayısının kendisiyle çarpımı 0 'a eşit olduğundan, bir istisna dışında, 0 'ın tüm kuvvetleri 0 'a eşittir.
Bir sayının 0. kuvveti 1 sayısına eşittir. Bu nedenle( -2) nin 0. kuvveti 1 dir.
Bütün pozitif sayıların sıfırıncı kuvveti 1 olmaktadır.
02 =0.0=0 Sıfırın pozitif kuvvetleri 0'a eşittir. Sıfırın negatif kuvvetleri tanımsızdır.
Üslü sayılarda en önemli kurallardan bir tanesi bir sayının üssü "0" ise bu üslü sayının değeri "1"dir deriz.
Negatif sayıların çift kuvvetleri pozitif , tek kuvvetleri ise negatif tir. Örneğin, ( –2 )– 2 'nin kuvveti çift olduğu için değeri pozitiftir; ( –2 )– 3 'nin kuvveti tek olduğu için değeri negatiftir. (Taban pozitif olduğu için sonuç da pozitiftir .) (Taban negatif ve kuvvet tek olduğu için sonuç da negatiftir .)
Doğrulanmış Cevap
Sorumuzun yanıtı "hayır" olucak cünkü tanımsız olabilmesi için payın değilde paydanın 0 sıfır olması gerekmektedir bu durumda sorumuzda bize paya 0 paydaya 2 değerini vermiş bu nedenle sorumuz tanımsız değildir.
3 üssü 5 sorusunda da yukarıdaki mantık dahilinde işlemler yapılmaktadır. Bu soruda 3 taban iken 5 ise üstür. Yani 3 kere 5 olarak bir çarpma işlemi yapılmaz. Bunun yerine 3.3.3.3.3= 243 olarak çözüm bulunur.
3 üssü 4 üslü sayısının sonucu 81 olur. - 4 üssü 5 = 4 x 4 x 4 x 4 x 4 = 1024 sonucu elde edilir.
Soru bizden 3 üssü 4 ifadesinin değerini sormuş. Burada biz 4 tane 3'ü çarpmamız gerekir. 3×3×3×3= 81 eder. Yani cevabımız 81 oluyor.
0'ın karesi yine 0'ın kendisiyle çarpılması ile bulunur. 0'ın hem kendisi ile hem de diğer sayılar ile çarpılması sonucunda 0 elde edilir. Bu durumda da 0'ın karesi yine 0'a eşit olmaktadır.
Unutmayalım ki 0'ın bütün kuvvetleri (0 hariç) 0'dır. ✧Yani 0⁴=0 olmalıdır.
Cevap "tanımsız" olur. Çünkü sıfır üssü sıfır ifadesinin tanımı yapılamaz. Cevabımız 0 olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri