Nedeni basittir. Bir sayının içinde 0 (yokluk) bulunmaz ve bir sayıyı sıfıra bölemezsiniz. Tersi durumda ise örneğin sıfırı 5 bölmek gibi bir işlemde ise sıfırın içinde beş yoktur.
0 üssü 0 hala belirsiz olarak kabul edilse bile 0 üssü 0 yine 0 olarak kabul edilmiştir.
Sıfır dışında, herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti bire eşittir. Sıfırın herhangi bir pozitif kuvveti ise sıfıra.
Sıfır ile çarptığımızda bize 0 sonucunu verecek sayılar kümesi tüm reel sayılardır, dolayısıyla böyle bir sayısı matematiksel olarak anlamlıdır, sadece bu işlemdeki değerini bilmemiz mümkün değildir (herhangi bir reel sayı olabilir). Bu sebeple sıfır bölü sıfır ifadesinin sonucu belirsizdir.
Aslında 0'ın kuvvetlerinin 0 olması gerekiyor. Ancak 1/0 tanımsızdır.
İlgili 30 soru bulundu
Hiçbir zaman 1'e varamadığımız için 00 tanımsız olarak kabul edilir.
Yukarıda belirtiğimiz gibi eğer y = 0 ise sonuç tanımsız olur.Hesap makinesine yazdığımızda da tanımsız sonucunu verir.Çünkü sıfırın içinde hiç bir sayı yoktur.
0 bölü 0 0'e eşittir diye düşünebiliriz, ne de olsa sıfırı hangi sayıya bölersek bölelim sonuç sıfırdır.
Bir tanımdan yoksun olan. Tanımsız, matematikte tanımı olmayan ifadeler için kullanılır. Matematik ve matematiksel analizin diğer dallarında, belirsiz bir formun belirli sınırlar bağlamında cebirsel ifadesidir. Bazı durumlarda vatansızlığı tanımlamak amacıyla kullanılan ifade.
Üslü sayılarda bilinmesi gereken bilgiler bulunuyor. 0 üssü 1 sayısı her ne kadar şaşırtmalı bir işlem olsa da, cevap sıfırdır.
Belirsiz, matematikte bize verildiği haliyle değerini belirleyemediğimiz ifadelere denir. Daha önce tanımlanmadığı için bir anlam ifade etmeyen tanımsız ifadelere kıyasla belirsiz ifadeler, eldeki verinin daha dikkatli incelenmesi sonucu bir değere sahip olurlar.
Doğrulanmış Cevap
Sorumuzun yanıtı "hayır" olucak cünkü tanımsız olabilmesi için payın değilde paydanın 0 sıfır olması gerekmektedir bu durumda sorumuzda bize paya 0 paydaya 2 değerini vermiş bu nedenle sorumuz tanımsız değildir.
02 =0.0=0 Sıfırın pozitif kuvvetleri 0'a eşittir. Sıfırın negatif kuvvetleri tanımsızdır. Örneğin 0-18 = Tanımsızdır.
0 üssü 10 sayısının cevabı sıfırdır. Çünkü 0 sayısının üssü her ne olursa olsun cevap her zaman sıfır olmaktadır. Bu durumda sıfırın bütün kuvvetleri sıfırdır denilebilir.
Herhangi bir sayının karesini almak için, o sayının kendisiyle çarpmak gerekir. 0'ın karesini alırken kendisiyle çarpmak ve ona göre sonucu bulmak doğru olacaktır. Yani 0×0=0 işlemi bize gerçek cevabı verecektir. Bu durumda 0'ın karesi her zaman 0 olarak hesaplanır.
Soruda da olduğu gibi bir sayının 0. kuvveti 1dir. Bu bütün sayılarda geçerlidir. 0'dan farklı olmak kaydıyla.
Tanımsız olan kesirler, paydası 0 olan kesirlerdir.
Yani cevap artı sonsuz ya da eksi sonsuz olur.
Örneğin, nokta, doğru, düzlem, üzerinde, düz, yüzey, eşdeğerli,... matematiğin tanımsız terimlerindendir. Öte yandan, üçgen, işlem, rasyonel sayı, karekök, bö- lüm,... gibi terimler ise, tanımlı terimlerdir.
İki noktadan yalnızca bir doğru geçer. Nokta, eni, boyu ve yüksekliği bakımından ölçülebilir bir yanı olmadığı için boyutsuz olarak tanımlanan bir uzaydır. İki noktadan yalnız bir doğru geçer.
Dediğim gibi, x/0'ın hiçbir değeri yoktur, tanımlı bir işlem değildir. Sıfır ile asla bölme yapamazsınız. Zaten sonsuz da reel sayılar kümesinde tanımlı bir sayı olmadığından, kesin olarak tanımsızdır. Sıfır bölü sıfır, bir üzeri sonsuz, sonsuz bölü sonsuz, sonsuz eksi sonsuz birer belirsizliktir.
0/0 Belirsizliği vardır. Limit belirtir ve belirsizdir.
Cevap. Cevap:Bence evet çünkü boş küme 0 dır.
0 ⋅ ∞ belirsizliği limiti 0 olan bir ifade ile limiti pozitif ya da negatif sonsuz olan bir ifadenin çarpımının limiti alındığında oluşur. lim x → a [ f ( x ) ⋅ g ( x ) ] limitinde, lim x → a f ( x ) = 0 ve lim x → a g ( x ) = ± ∞ değerleri elde ediliyorsa, bu limit için 0 ⋅ ∞ belirsizliği vardır.
Sıfır tane a ifadesinin anlamı, 1'in yakınında herhangi bir sayının olamayacağı manasına gelmektedir. A⁰ = 1 x (0 adet a) = 1 olmasından dolayı 0 dışında tüm sayıların sıfırıncı olan kuvveti bire eşit olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri